Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bazsalikom a szívvédő, szabadgyök pusztító
  2020-05-10 23:39:22, vasárnap
 
 



A bazsalikom egy frissítő gyógynövény, amely igazi élvezeteket kínál számunkra, ha a konyhában sütés és főzés során felhasználjuk. Azonban nem csupán az étkezéseink során élvezhetjük kellemes ízét, hanem egészségünk megőrzése érdekében is felhasználhatjuk, hiszen olyan erős összetevőkkel van teli, amelyek segítenek megelőzni egyes betegségeket. A gyulladáscsökkentő, antioxidáns, görcsoldó, fájdalomcsillapító és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező bazsalikom védelmet nyújt a stroke-ot okozó érelmeszesedéssel szemben, lassítja a degeneratív állapotok kialakulását - például az osteoarthritis progresszióját - és gátolja az egyes betegséget okozó baktériumok elszaporodását. A bazsalikom gyógyír lehet az emésztési problémákra, enyhíti a fejfájást és még a csontokat is megerősíti.

A bazsalikom Ázsiából és a Közel-Keletről származik, de ma már számos országban termesztik. A bazsalikomot rendszeresen használja a thai, az olasz, a közel-keleti és a vietnami konyha. A természetes gyógyítók évszázadokon keresztül alkalmazták a bazsalikomot allergia, cukorbetegség, légzési nehézségek, emésztési problémák és fertőzések kezelésére.

A bazsalikom természetes antioxidánsokban, polifenolokban, flavonoidokban gazdag, amelyek biztosítják a sejtkárosító szabad gyökök semlegesítését. A szabad gyökök sok problémát okozhatnak, ugyanis a véráramba oxidálják a koleszterint, ami megemeli a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát. A koleszterin oxidációjának megakadályozásával a bazsalikom meggátolja az artériák szűkületét. A bazsalikom hatékony antioxidáns tulajdonságai segítenek lassítani a degeneratív betegségek kialakulását.

A nagy mennyiségű flavonoidtartalma mellett illóolajokban is gazdag. Ilyen például a cienol, az eugenol és a limonén. Ezek az olajok nagyon hatásosak számos kórokozóval szemben, mint például listeria vagy E-coli baktérium. Ezt számos kutatás is alátámasztotta, mint ahogyan azt is, hogy a bazsalikom kivonatai nagyon hatásosak egyes bakteriális törzsek és gombatípusok ellen.

A bazsalikom alacsony kalóriatartalmú, de sok rostot tartalmaz. Mindemellett béta-karotinban is gazdag, de van benne A- és K-vitamin is. Az is bebizonyosodott, hogy a bazsalikom erősíti a csontokat és csökkenti az oszteoporózis kialakulásának a kockázatát.

A bazsalikom vérnyomásszabályozó káliumot is tartalmaz, de van benne mangán is, amelyet a szervezet egy szuperoxid-dizmutáz nevű antioxidáns enzim előállítására használ fel.

A bazsalikom igen gazdag luteinben és zeaxantinban. Ezek a mikrotápanyagok védik a retinát a káros UV-sugárzástól, és egyes tudósok úgy vélik, hogy segítenek megelőzni az életkorral összefüggő makuladegenerációt.

A bazsalikom kölcsönhatásba léphet a vényköteles gyógyszerekkel, de még egyes vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel is. Konzultáljon kezelőorvosával a bazsalikom fogyasztásával kapcsolatban, különösen akkor, ha cukorbetegségben szenved és inzulincsökkentő gyógyszerekkel kezelik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, cukorbetegségben, inzulincsökkentő, felhasználhatjuk, tulajdonságokkal, mikrotápanyagok, bebizonyosodott, kezelőorvosával, antibakteriális, kalóriatartalmú, alátámasztotta, flavonoidokban, osteoarthritis, kialakulásának, progresszióját, polifenolokban, gyógyszerekkel, kiegészítőkkel, elszaporodását, semlegesítését, fogyasztásával, kölcsönhatásba, tulajdonságai, előállítására, összetevőkkel, cukorbetegség, illóolajokban, felhasználjuk, oxidációjának, oszteoporózis, koleszterint, kialakulását, gombatípusok, kapcsolatban, bazsalikomot, betegségeket, frissítő gyógynövény, konyhában sütés, étkezéseink során, stroke-ot okozó, degeneratív állapotok, osteoarthritis progresszióját, egyes betegséget, bazsalikom gyógyír, emésztési problémákra, bazsalikom Ázsiából, bazsalikomot rendszeresen, vietnami konyha, természetes gyógyítók, bazsalikomot allergia, bazsalikom természetes, sejtkárosító szabad,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Hiányzik  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Julian Brass gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Erdőn  Akarat  Egy hatékony szolga  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  képre írva  Akarat  Nem számIt  Mai harmónia kártyám  Próbálj meg ...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  A kételkedés kezelése  Szívem  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Akarat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png cica  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete István - Akác  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Őrizkednünk kell...  Reggel van  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Png férfi  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri... 
Bejegyzés Címkék
frissítő gyógynövény, konyhában sütés, étkezéseink során, stroke-ot okozó, degeneratív állapotok, osteoarthritis progresszióját, egyes betegséget, bazsalikom gyógyír, emésztési problémákra, bazsalikom Ázsiából, bazsalikomot rendszeresen, vietnami konyha, természetes gyógyítók, bazsalikomot allergia, bazsalikom természetes, sejtkárosító szabad, szabad gyökök, véráramba oxidálják, szívroham kialakulásának, koleszterin oxidációjának, bazsalikom meggátolja, artériák szűkületét, bazsalikom hatékony, degeneratív betegségek, nagy mennyiségű, olajok nagyon, bazsalikom kivonatai, bazsalikom alacsony, bazsalikom erősíti, oszteoporózis kialakulásának, bazsalikom igen, mikrotápanyagok védik, káros UV-sugárzástól, életkorral összefüggő, bazsalikom kölcsönhatásba, vényköteles gyógyszerekkel, bazsalikom fogyasztásával, antioxidánsokban, cukorbetegségben, inzulincsökkentő, felhasználhatjuk, tulajdonságokkal, mikrotápanyagok, bebizonyosodott, kezelőorvosával, antibakteriális, kalóriatartalmú, alátámasztotta, flavonoidokban, osteoarthritis, kialakulásának, progresszióját, polifenolokban, gyógyszerekkel, kiegészítőkkel, elszaporodását, semlegesítését, fogyasztásával, kölcsönhatásba, tulajdonságai, előállítására, összetevőkkel, cukorbetegség, illóolajokban, felhasználjuk, oxidációjának, oszteoporózis, koleszterint, kialakulását, gombatípusok, kapcsolatban, bazsalikomot, betegségeket, mindemellett, sejtkárosító, vitaminokkal, zeaxantinban, évszázadokon, rendszeresen, konzultáljon, alkalmazták, bakteriális, baktériumok, természetes, degeneratív, antioxidáns, étkezéseink, élvezhetjük, egészségünk, vényköteles, gyógynövény, biztosítják, élvezeteket, kórokozóval, sugárzástól, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3628
  • e Hét: 12410
  • e Hónap: 43896
  • e Év: 248597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.