Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gerincproblémákra : KROKODIL TORNA
  2020-05-12 22:45:56, kedd
 
   
  Minden gerincproblémát megold a ,,krokodil torna"!

A nyak-, hát- és derékfájás a mai kor egyik népbetegsége. A krokodil gerinctorna átmozgatja az összes csigolyát, rugalmassá teszi és karbantartja az egész gerincet.

A krokodilok jól ismertek erős és rugalmas gerincükről. A gyakorlatsort - mely az egész hátgerincet átmozgatja - a krokodilok mozgása ihlette, ezért nevezték el róluk ezt a gerincjógát. A gerincgyógyító gyakorlatok szankszrit elnevezése Nakarasana (nakara= krokodil, asana=pozíció).

Az összes csigolyát finoman átmozgatja
Az gyakorlatok végzése közben az egész gerincünk kap egy masszázst, ezáltal rugalmasabbá válik. A módszer enyhíti a gerincfájdalmakat, mérsékli az elváltozásokat, és helyreállítja, vagy megakadályozza azok kialakulását.

A gerinccsavaró mozdulatokra épülő krokodiktorna hatására jelentősen csökken vagy teljesen megszűnik a nyak- hát- és derékfájás, amely a mozgásszegény életmódból adódan sokakat érint.

A gyakorlatokat mindenki a maga szintjén végezheti. A lábakat csak addig kell leengedni, amíg az izmok megerőltetés nélkül engedik az elforgatást. A gyakorlás által fokozatosan egyre rugalmasabbá válnak majd az ízületek.

1. Gyakorlat
Feküdjünk hanyatt és tárjuk szét a karjainkat. A lábakat helyezzük kisterpeszbe, a lábfejek legyenek függőleges tartásban.

Fordítsuk a csípőt jobbra, - úgy hogy a vállunk a földön maradjon - a fejünket pedig közben fordítsuk balra, majd a másik irányba ugyanígy. Ismételjük meg 8x.

2. Gyakorlat
A jobb lábfejünket tegyük fel a balra, - a nagylábujj és a mutatóujj közé helyezzük a sarkat - majd az előbbi gyakorlatokhoz hasonlóan forduljunk ki jobbra majd balra 8x. Ne felejtsük el a fejet az ellentétes irányba fordítani. A karok maradjanak széttárva, vállakat tartsuk a földön.

Cseréljük meg a lábakat és ismételjük meg a gyakorlatot 8x.

3. Gyakorlat
Tegyük keresztbe a lábainkat, - jobb láb legyen felül - és így is dőljünk 8x jobbra, majd balra. A karok maradjanak széttárva, a vállakat tartsuk a földön, a fejet pedig mindig ellentétes irányba fordítsuk el.

Váltsuk a lábkeresztezést - a bal legyen felül -, és ismételjük meg a gyakorlatot 8x.

4. Gyakorlat
Mindkét lábat húzzuk fel, a talpak maradjanak a földön, a térdek legyenek kisterpeszpen. Fordítsuk a csípőt jobbra, majd balra ellentétes fejtartással 8x.

A karok maradjanak széttárva, vállakat tartsuk a földön.

5. Gyakorlat
Ismételjük meg az előző gyakorlatot úgy, hogy a térdeket összezárjuk egymás mellé. Próbáljuk a térdekkel megérinteni a talajt.

6. Gyakorlat
A bal lábat nyújtsuk ki, a jobb lábat pedig húzzuk fel mellé behajlítva úgy, hogy a talp a földön maradjon. Fordítsuk a jobb lábat balra - érintsük meg a talajt - majd fordítsuk ki jobbra, ellentétes fejtartással. Ismételjük meg 4x jobbra-balra.

Váltsunk lábat és végezzük el a gyakorlatot 4x.

Végezzük el a gyakorlatot úgy is, hogy a behajlított lábfejet a másik lábra helyezzük térd felett.

7. gyakorlat
Mindkét lábat húzzuk fel, helyezzük kisterpeszbe, majd tegyük a jobb lábfejet a bal combra. Forgassuk a csípőt először balra, majd jobbra 8x. A fejet közben mindig forgassuk az ellentétes irányba.

Cseréljük meg a lábtartást és ismételjük meg a gyakorlatot.

8. Gyakorlat
Húzzuk fel mindkét lábunkat, a mellkasunkig összezárt térdekkel, majd fordítsuk először balra, majd jobbra 8x. Karok legyenek széttárva, a vállakat tartsuk a talajon, a fejet pedig mindig ellentétes irányba forgassuk.

9. Gyakorlat
Nyújtsuk ki a lábainkat, majd a jobb lábat emeljük függőleges tartásba. Döntsük el balra - érintsük meg a talajt a nagylábujjunkkal - majd emeljük vissza függőleges tartásba és fordítsuk ki jobbra is. Ismételjük meg 8x. A fejünket mindig ellentétes irányba forgassuk el. Végezzük el a gyakorlatot a másik lábbal is 8x.

10. Gyakorlat
Húzzuk a mellkasunkhoz mindkét lábat behajlítva, és kulcsoljuk át a kezünkkel. A fejünk emelkedjen el a földtől, és hintázzunk előre, hátra addig, amíg jól esik.
Forrás : Link

A cikk fényképekkel illusztrált, alatta video - ahol a torna az 5. percnél kezdődik
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
Címkék: nagylábujjunkkal, lábkeresztezést, gerincproblémát, megakadályozza, gyakorlatokhoz, elváltozásokat, gerincgyógyító, mozgásszegény, kisterpeszpen, krokodiktorna, gyakorlatokat, gyakorlatsort, helyreállítja, mellkasunkhoz, gerinccsavaró, fejtartással, fényképekkel, mellkasunkig, karbantartja, rugalmasabbá, megerőltetés, kisterpeszbe, népbetegsége, kialakulását, mozdulatokra, elforgatást, hátgerincet, fokozatosan, gyakorlatok, behajlított, gyakorlatot, illusztrált, gerincjógát, megérinteni, lábfejünket, gerincükről, krokodil gerinctorna, összes csigolyát, egész gerincet, gyakorlatsort –, egész hátgerincet, krokodilok mozgása, gerincgyógyító gyakorlatok, gyakorlatok végzése, egész gerincünk, módszer enyhíti, gerinccsavaró mozdulatokra, nyak- hát-, mozgásszegény életmódból, gyakorlatokat mindenki, maga szintjén, lábakat csak, KROKODIL TORNA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Müller Péter tollából  A pitypang legendája  Tanácsok egy pszichológustól  ajándék, mellyel meglepem  Zilahy Lajos mondta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Ott van  Van néhány kérdés, amin gondol...  Nevelőszülőkhöz adták,  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Emlékezz  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Alvó cicák  39 ígéret  képre írva  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Emlékezz  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jázmin  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy barátság története  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  40 felett  Paul David Tripp Április 13  Mindig lesz olyan  Anyámról való emlékek  Ma van a magyar költészet napj...  39 ígéret  Emlékezz  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sík Sándor - Ha jő a perc  jó reggelt  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Egy tavasz  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Walter Chrysler mondta  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  A sorsod  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép álmokat!  Van néhány kérdés, amin gondol...  Anyák napjára  Csend  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré... 
Bejegyzés Címkék
krokodil gerinctorna, összes csigolyát, egész gerincet, gyakorlatsort &#8211, egész hátgerincet, krokodilok mozgása, gerincgyógyító gyakorlatok, gyakorlatok végzése, egész gerincünk, módszer enyhíti, gerinccsavaró mozdulatokra, nyak- hát-, mozgásszegény életmódból, gyakorlatokat mindenki, maga szintjén, lábakat csak, izmok megerőltetés, gyakorlás által, lábakat helyezzük, lábfejek legyenek, csípőt jobbra, földön maradjon, fejünket pedig, másik irányba, jobb lábfejünket, mutatóujj közé, sarkat &#8211, előbbi gyakorlatokhoz, ellentétes irányba, karok maradjanak, vállakat tartsuk, fejet pedig, lábkeresztezést &#8211, talpak maradjanak, térdek legyenek, előző gyakorlatot, térdeket összezárjuk, térdekkel megérinteni, jobb lábat, talajt &#8211, behajlított lábfejet, másik lábra, jobb lábfejet, csípőt először, fejet közben, mellkasunkig összezárt, nagylábujjunkkal &#8211, fejünket mindig, másik lábbal, mellkasunkhoz mindkét, fejünk emelkedjen, cikk fényképekkel, nagylábujjunkkal, lábkeresztezést, gerincproblémát, megakadályozza, gyakorlatokhoz, elváltozásokat, gerincgyógyító, mozgásszegény, kisterpeszpen, krokodiktorna, gyakorlatokat, gyakorlatsort, helyreállítja, mellkasunkhoz, gerinccsavaró, fejtartással, fényképekkel, mellkasunkig, karbantartja, rugalmasabbá, megerőltetés, kisterpeszbe, népbetegsége, kialakulását, mozdulatokra, elforgatást, hátgerincet, fokozatosan, gyakorlatok, behajlított, gyakorlatot, illusztrált, gerincjógát, megérinteni, lábfejünket, gerincükről, gerinctorna, összezárjuk, maradjanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 10512
  • e Hónap: 24261
  • e Év: 228962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.