Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cordyceps, az öregedésgátló
  2020-05-13 23:43:58, szerda
 
 



A Cordyceps sinensis egyfajta gomba, amelyet manapság egyre többen használnak táplálékkiegészítőként. A kínai hernyógombát a világ magas hegyvidékein, különösen a Himaláján gyűjtik össze, ahol ráadásul egzotikus gyógyítóként tartják számon. A legendák szerint ez a gomba jelentősen képes meghosszabbítani az élettartamot.

Farmakológiai és biológiai vizsgákatok is azt mutatják, hogy a cordyceps pozitív hatással van az immunrendszer működésére, és előnyös a szív- és érrendszeri, a légzőszervi, az endokrin és a reproduktív rendszerek működésében. A cordyceps - egyes feltételezések szerint - segíthet a rák és az immunológiai rendellenességek elleni küzdelemben, mivel gyulladáscsökkentő poliszacharidokat tartalmaz.

Egyes kutatások arra mutatnak rá, hogy ez a gomba csökkentheti a kemoterápia mint kezelés kellemetlen tüneteit és növelheti a szervezet védekező mechanizmusát. Arra is vannak bizonyítékok, hogy segít a zsírmobilizáció helyreállításában és az oxidatív károsodások csökkentésében, ami a szívbetegség mellett szinte minden krónikus betegség létrejöttében okként nevezhető meg.

A cordyceps gomba öregedésgátló hatással bír és javítani tudja az az antioxidáns-aktivitást, beleértve a szuperoxid-disztumáz és a glutation-peroxidáz aktivitását. A cordyceps szintén csökkenteni tudja a lipid peroxidációt és a monoamin-oxidáz aktivitását, ami gyorsabb öregedést idézhet elő. Minden eredmény arra a tényre utal, hogy a cordyceps hatékony az agy működésének a javítására, az immunrendszerre és a szexuális funkciókra.

A cordyceps gombát energizáló adaptogénként tartják számon, így segíthet a fáradtság leküzdésében, az izomfájdalom kezelésében és a gyengeség megelőzésében.

Számos tanulmány szerint a cordyceps javítja a fizikai állóképességet, részben azért, mert növeli a szervezet ATP-ellátását, ami az egyik legfontosabb energiaforrás a testmozgás során. A cordyceps egy olyan nukleinsavat tartalmaz, amely az ATP előállításához szükséges komponens, vagyis egy olyan energiahordozó, amely a kimerült izmokban keletkezik a testmozgás során.

A cordyceps segítheti az inzulin és a vércukorszint szabályozását is. Állatkísérletekben a cordycepskiegészítők segítettek leküzdeni a hipoglikémiás hatásokat egészséges és cukorbeteg egerekben. Ez azt mutatja, hogy a cordyceps hasznos lehet a cukorbetegség kezelésében.

A cordyceps elősegíti a májműködés javulását. Mivel a máj segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, így a fokozott májfunkció az egyik módja annak, hogy a cordyceps pozitívan befolyásolja az immunrendszert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: meghosszabbítani, rendellenességek, zsírmobilizáció, immunrendszerre, előállításához, feltételezések, állóképességet, energiahordozó, immunrendszert, méreganyagokat, csökkentésében, létrejöttében, farmakológiai, adaptogénként, megelőzésében, immunrendszer, öregedésgátló, hipoglikémiás, mechanizmusát, energiaforrás, szabályozását, cukorbetegség, vércukorszint, legfontosabb, peroxidációt, bizonyítékok, szervezetből, szívbetegség, eltávolítani, élettartamot, immunológiai, csökkentheti, leküzdésében, izomfájdalom, hernyógombát, hegyvidékein, kínai hernyógombát, világ magas, legendák szerint, gomba jelentősen, cordyceps pozitív, immunrendszer működésére, reproduktív rendszerek, cordyceps –, immunológiai rendellenességek, gomba csökkentheti, kemoterápia mint, szervezet védekező, zsírmobilizáció helyreállításában, oxidatív károsodások, szívbetegség mellett, cordyceps gomba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Jázmin  Egy tavasz  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egyszerű  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Minden tavaszból őrizz..  Segíts neki dicsérni Téged  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Tavaszi este  Mindent de mindent visszakap  A pitypang legendája  Pitypang szökőkút  A pitypang legendája  Vannak emberek  Egy gondolat  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Vidámság  Anyámról való emlékek  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Jázmin  Vito Giaquinto gondolata  Reményik Sándor: Pierrot &...  Sorsunk miatt...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó nap volt  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Magamnak  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó cica  Nevelőszülőkhöz adták,  Hogyan válunk hűségesekké?  Sorsunk miatt...  Eduardo Sacheri gondolata  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Robert Merle tollából  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ott van  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  különleges  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Tanácsok egy pszichológustól  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kínai hernyógombát, világ magas, legendák szerint, gomba jelentősen, cordyceps pozitív, immunrendszer működésére, reproduktív rendszerek, cordyceps &#8211, immunológiai rendellenességek, gomba csökkentheti, kemoterápia mint, szervezet védekező, zsírmobilizáció helyreállításában, oxidatív károsodások, szívbetegség mellett, cordyceps gomba, cordyceps szintén, lipid peroxidációt, monoamin-oxidáz aktivitását, tényre utal, cordyceps hatékony, szexuális funkciókra, cordyceps gombát, fáradtság leküzdésében, izomfájdalom kezelésében, gyengeség megelőzésében, cordyceps javítja, fizikai állóképességet, szervezet ATP-ellátását, egyik legfontosabb, testmozgás során, olyan nukleinsavat, olyan energiahordozó, kimerült izmokban, cordyceps segítheti, vércukorszint szabályozását, hipoglikémiás hatásokat, cordyceps hasznos, cukorbetegség kezelésében, cordyceps elősegíti, májműködés javulását, fokozott májfunkció, egyik módja, cordyceps pozitívan, meghosszabbítani, rendellenességek, zsírmobilizáció, immunrendszerre, előállításához, feltételezések, állóképességet, energiahordozó, immunrendszert, méreganyagokat, csökkentésében, létrejöttében, farmakológiai, adaptogénként, megelőzésében, immunrendszer, öregedésgátló, hipoglikémiás, mechanizmusát, energiaforrás, szabályozását, cukorbetegség, vércukorszint, legfontosabb, peroxidációt, bizonyítékok, szervezetből, szívbetegség, eltávolítani, élettartamot, immunológiai, csökkentheti, leküzdésében, izomfájdalom, hernyógombát, hegyvidékein, gyógyítóként, befolyásolja, nukleinsavat, reproduktív, aktivitását, működésében, küzdelemben, kezelésében, kellemetlen, érrendszeri, működésének, légzőszervi, kemoterápia, károsodások, vizsgákatok, csökkenteni, antioxidáns, funkciókra, egészséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.