Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Javítja az inzulinérzékenységet és küzd a cukorbetegség
  2020-05-13 23:48:39, szerda
 
  Javítja az inzulinérzékenységet és küzd a cukorbetegség ellen: alfa-liponsav

Mi teszi olyan egészségessé a brokkolit és a spenótot? Természetesen a bennük lévő rost, a vitaminok, az ásványi anyagok, de vannak benne más anyagok is, amelyeket antioxidánsoknak hívunk, ilyen például az alfa-liponsav (ALA). Az antioxidánsokban gazdag tápanyagoknak nagyon sok előnyük van, hiszen megvédenek bennünket a rákos megbetegedésektől, a szívbetegségtől, a gyulladásoktól, a depressziótól és a kognitív hanyatlástól.


Az alfa-liponsav is egyfajta antioxidáns, amely küzd a gyulladás ellen és lelassítja az öregedési folyamatokat, de az inzulinérzékenységet is javítja és hatásos a cukorbetegség kialakulása ellen. A liponsav megtalálható az emberi szervezetben, de növények és állatok által szintetizálódik is. A szervezet minden sejtjében jelen van. Az ALA legértékesebb szerepe a szervezetben a szabad gyökök káros hatásainak leküzdése, melyek a veszélyes oxidációs folyamatok során keletkeznek. A sejtjeinken belül az ALA dihidro-liponsavvá alakul, amely védő hatást fejt ki a normális sejtreakciókhoz képest.

Mint más antioxidáns, az alfa-liponsav is segíthet a sejtek károsodásának lelassításában, ami az olyan betegség előidézője lehet, mint a rák, a cukorbetegség vagy a szívbetegség. Ezen kívül visszaállítja a szervezetben az esszenciális vitaminszinteket, például az E- és a C-vitamint, valamint segítséget nyújt a szervezetnek a szénhidrátmolekulák emésztésében és hasznosításában, miközben felhasználható energiává alakítja azokat.

Az alfa-liponsav növelheti a szervezet glutationhasználatát és növelheti az energia-anyagcserét is. Ezért lehetséges, hogy egyes sportolók ALA-kiegészítést szednek, mivel ez segít megnövelni a fizikai teljesítményt.

Az alfa-liponsav eredményesen küzd az erek, az agy, az idegsejtek, a szív és a máj károsodása ellen. Az antioxidánsok alacsony szintje felgyorsíthatja az öregedési folyamatot, ami olyan tüneteket produkálhat, mint legyengült immunrendszer, izomtömeg-csökkenés, szív- és érrendszeri problémák és memóriagondok.

Mivel az alfa-liponsav meg tudja védeni a hormontermelésben részt vevő sejteket és neuronokat, ezért védelmet nyújt a cukorbetegség ellen. Az ALA hatékony gyógyszer a diabéteszes - disztális-szenzomotoros - neuropátia kezelésében, amely a cukorbetegek körülbelül 50 százalékát érinti. Az ALA segít az inzulinérzékenység javításában és védelmet nyújt az anyagcsere-szindrómával szemben is.

Az ALA-t az idegkárosodás okozta szövődmények és tünetek enyhítésére használják, beleértve a lábakban és a karokban fellépő zsibbadást, a szív- és érrendszeri problémákat, a szemhez kapcsolódó rendellenességeket, a fájdalmat és a duzzanatot.

Az oxidatív stressz károsíthatja a szem idegeit és látásproblémákat okozhat. Az alfa-liponsavat eredményesen alkalmazták a szemet érintő rendellenességek, például a látásvesztés, a makuladegeneráció, a szürkehályog, a glaukóma és a Wilson-kór tüneteinek enyhítésére.

Az ALA könnyedén be tud jutni az agyba a vér-agy gáton történő áthaladással, ahol meg tudja védeni a finom agy- és idegszöveteket. AZ ALA-t arra is használják, hogy megakadályozzák a stroke és más agyi problémák, beleértve a demencia kialakulását idősebb személyek esetében.

A glutationt sokan mester antioxidánsnak tartják, mivel kulcsfontosságú az immunitás, a celluláris egészség és a betegségek megelőzése szempontjából. Az alfa-liponsav fokozza a glutation hatását a szervezet immunválaszának szabályozásában, a cukorbetegség vagy az inzulinrezisztencia elleni küzdelemben. Felnőtteknél az alfa-liponsavval történő kiegészítés pozitív hatást gyakorol az immunhiányos szindrómákra, mivel a teljes glutationszintet helyreállítja és javítja a limfociták T-sejt mitogénekkel szembeni funkcionális reaktivitását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: rendellenességek, antioxidánsoknak, látásproblémákat, glutationszintet, vitaminszinteket, antioxidánsokban, kulcsfontosságú, szívbetegségtől, sejtreakciókhoz, szabályozásában, megakadályozzák, szintetizálódik, felgyorsíthatja, immunválaszának, hasznosításában, lelassításában, antioxidánsnak, idegszöveteket, gyulladásoktól, felhasználható, cukorbetegség, tápanyagoknak, visszaállítja, idegkárosodás, károsodásának, szempontjából, immunrendszer, helyreállítja, legértékesebb, depressziótól, memóriagondok, antioxidánsok, természetesen, teljesítményt, reaktivitását, szenzomotoros, cukorbetegség ellen, bennük lévő, ásványi anyagok, antioxidánsokban gazdag, rákos megbetegedésektől, kognitív hanyatlástól, gyulladás ellen, öregedési folyamatokat, cukorbetegség kialakulása, liponsav megtalálható, emberi szervezetben, szervezet minden, szabad gyökök, veszélyes oxidációs, sejtjeinken belül, normális sejtreakciókhoz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Márai Sándor tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jánosházy György: Fogd a kezem  különleges  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Borzasztó  Facebookon kaptam  képre írva  Martin Buber, A haszidim meséi  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Magyar költészet napja  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Bársony székben  Paul David Tripp Április 12  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Megígért békesség  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Magamnak  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  A sorsod  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Bornyi Veronika haiku verse  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Bársony székben  Pitypang szökőkút  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  különleges  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Ott van  Borzasztó  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Különleges  Paul David Tripp Április 13  Előfordul, hogy  Hogyan válunk hűségesekké?  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Különleges  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az ember emlékekből áll  Jánosházy György: Fogd a kezem  jó reggelt  Facebookon kaptam  Jázmin  Nagy és kis csodák 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség ellen, bennük lévő, ásványi anyagok, antioxidánsokban gazdag, rákos megbetegedésektől, kognitív hanyatlástól, gyulladás ellen, öregedési folyamatokat, cukorbetegség kialakulása, liponsav megtalálható, emberi szervezetben, szervezet minden, szabad gyökök, veszélyes oxidációs, sejtjeinken belül, normális sejtreakciókhoz, sejtek károsodásának, olyan betegség, cukorbetegség vagy, esszenciális vitaminszinteket, alfa-liponsav növelheti, fizikai teljesítményt, alfa-liponsav eredményesen, antioxidánsok alacsony, öregedési folyamatot, hormontermelésben részt, diabéteszes &#8211, cukorbetegek körülbelül, idegkárosodás okozta, karokban fellépő, szemhez kapcsolódó, oxidatív stressz, szem idegeit, alfa-liponsavat eredményesen, szemet érintő, vér-agy gáton, finom agy-, demencia kialakulását, glutationt sokan, celluláris egészség, betegségek megelőzése, alfa-liponsav fokozza, glutation hatását, szervezet immunválaszának, alfa-liponsavval történő, immunhiányos szindrómákra, teljes glutationszintet, limfociták T-sejt, rendellenességek, antioxidánsoknak, látásproblémákat, glutationszintet, vitaminszinteket, antioxidánsokban, kulcsfontosságú, szívbetegségtől, sejtreakciókhoz, szabályozásában, megakadályozzák, szintetizálódik, felgyorsíthatja, immunválaszának, hasznosításában, lelassításában, antioxidánsnak, idegszöveteket, gyulladásoktól, felhasználható, cukorbetegség, tápanyagoknak, visszaállítja, idegkárosodás, károsodásának, szempontjából, immunrendszer, helyreállítja, legértékesebb, depressziótól, memóriagondok, antioxidánsok, természetesen, teljesítményt, reaktivitását, szenzomotoros, mitogénekkel, károsíthatja, szervezetben, szindrómákra, immunhiányos, szürkehályog, látásvesztés, funkcionális, megtalálható, kialakulását, folyamatokat, eredményesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 587
  • e Hét: 6943
  • e Hónap: 20692
  • e Év: 225393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.