Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények hőhullámra
  2020-05-17 23:44:24, vasárnap
 
  A menopauza sok tünetet magával hozhat. A mellek megfeszülnek, fájnak, depresszió is kialakulhat, fejfájás és fülzúgás is gyötörheti a menopauzában lévő hölgyeket, de a magas vérnyomás, a cikluszavarok és a hőhullámok megjelenése is ronthatja a közérzetet.

A hőhullámok intenzitását lehet csökkenteni, mégpedig az egészséges életmóddal. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás jelentősen enyhítheti a tüneteket. A koffein, a dohányzás és az alkoholfogyasztás azonban jelentősen felerősíti a tüneteket, így ezeket jobb mellőzni.

A poloskavész az utóbbi évtizedekben a figyelem középpontjába került, ugyanis nagyon hatásosnak bizonyult a hőhullámok csökkentésében és azok megszüntetésében. A vizsgálatok azt mutatták, hogy ez a gyógynövény elősegíti az ösztrogéntermelést, és ellentétben a hormonpótló készítményekkel még a hormonérzékeny daganatoknak sem növeli meg a kockázatát. Természetesen mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógynövényt, mindenképpen érdemes konzultálnia a nőgyógyászával.

Egy másik kitűnő gyógynövény, a vöröshere is nagyon hatásosnak bizonyult a hőhullámok csökkentésében. Azonban ez a gyógynövény nem mindenkinél válhat be. Főleg azoknak kell óvatosan bánniuk ezzel a gyógynövénnyel vagy mellőzni a fogyasztását, akik ki vannak téve a hormonérzékeny daganatok kialakulásának.

A ginszeng is segíthet néhány menopauzális tünet enyhítésében. Nagyon hasznos lehet akkor, ha valaki hangulati zavarokkal küzd, de az alvászavarokat és a hőhullámokat is enyhítheti.

A ligetszépeolajról bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos lehet a hőhullámok enyhítésére.

A szója nagy mennyiségben tartalmaz fitoösztrogéneket, amelyek úgy viselkednek a nők szervezetében, mint az ösztrogén. A szója különösen sok izoflavonoidot tartalmaz, amelyek az ösztrogén receptorokhoz kötődnek. Ez pedig segíthet csökkenteni a hőhullámokat.

A hőhullámok csökkenését az életmódváltás is megtámogatja. Nagyon hasznos lehet a jóga, az irányított légzés, a meditáció, a gyaloglás vagy éppen a vizualizáció.

A hőhullámok elkerülése érdekében hasznos lehet, ha a szobában nincs túl meleg, ugyanis ez fokozhatja a hőhullámok megjelenését és azok intenzitását.

Bizonyos ételek és italok is kedveznek a hőhullámok kialakulásának. A fűszeres ételek, a magas cukor- és szénhidráttartalmú ételek is növelik a hőhullámok gyakoriságát és intenzitását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, készítményekkel, bebizonyosodott, alvászavarokat, hormonérzékeny, nőgyógyászával, csökkentésében, kialakulásának, izoflavonoidot, gyógynövénnyel, cikluszavarok, életmódváltás, szervezetében, természetesen, középpontjába, receptorokhoz, megtámogatja, mennyiségben, gyógynövényt, daganatoknak, hőhullámokat, intenzitását, évtizedekben, megfeszülnek, menopauzában, menopauzális, fogyasztását, megjelenését, gyakoriságát, konzultálnia, enyhítésében, mindenképpen, vizualizáció, mindenkinél, kialakulhat, vizsgálatok, mellek megfeszülnek, menopauzában lévő, magas vérnyomás, hőhullámok megjelenése, hőhullámok intenzitását, egészséges életmóddal, rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás, alkoholfogyasztás azonban, utóbbi évtizedekben, figyelem középpontjába, hőhullámok csökkentésében, gyógynövény elősegíti, hormonpótló készítményekkel, hormonérzékeny daganatoknak, másik kitűnő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robert Merle tollából  Egy barátság története  A hagyma antibakteriális hatás...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Martin Buber, A haszidim meséi  Dóró Sándor: Embernek maradni  Tanmese  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Magamnak  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy gondolat  Szép estét  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  40 felett  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Walter Chrysler mondta  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Nagy és kis csodák  Jan Twardowski - Siessünk  Martin Buber, A haszidim meséi  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó nap volt  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Ma van a magyar költészet napj...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Nevelőszülőkhöz adták,  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Egyszerű  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vito Giaquinto gondolata  Spenót fasírttal  Mindent de mindent visszakap  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Zilahy Lajos mondta  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12 
Bejegyzés Címkék
mellek megfeszülnek, menopauzában lévő, magas vérnyomás, hőhullámok megjelenése, hőhullámok intenzitását, egészséges életmóddal, rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás, alkoholfogyasztás azonban, utóbbi évtizedekben, figyelem középpontjába, hőhullámok csökkentésében, gyógynövény elősegíti, hormonpótló készítményekkel, hormonérzékeny daganatoknak, másik kitűnő, gyógynövénnyel vagy, hormonérzékeny daganatok, ligetszépeolajról bebizonyosodott, hőhullámok enyhítésére, szója nagy, szója különösen, ösztrogén receptorokhoz, hőhullámok csökkenését, irányított légzés, gyaloglás vagy, hőhullámok elkerülése, szobában nincs, hőhullámok megjelenését, hőhullámok kialakulásának, fűszeres ételek, magas cukor-, hőhullámok gyakoriságát, megszüntetésében, készítményekkel, bebizonyosodott, alvászavarokat, hormonérzékeny, nőgyógyászával, csökkentésében, kialakulásának, izoflavonoidot, gyógynövénnyel, cikluszavarok, életmódváltás, szervezetében, természetesen, középpontjába, receptorokhoz, megtámogatja, mennyiségben, gyógynövényt, daganatoknak, hőhullámokat, intenzitását, évtizedekben, megfeszülnek, menopauzában, menopauzális, fogyasztását, megjelenését, gyakoriságát, konzultálnia, enyhítésében, mindenképpen, vizualizáció, mindenkinél, kialakulhat, vizsgálatok, táplálkozás, hormonpótló, ellentétben, gyógynövény, csökkenteni, csökkenését, megjelenése, enyhítésére, viselkednek, poloskavész, zavarokkal, enyhítheti, hőhullámok, hatásosnak, rendszeres, elkerülése, kockázatát, felerősíti, fokozhatja, gyötörheti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 11532
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 229982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.