Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vitaminok az egészséges bőrért
  2020-05-19 20:06:38, kedd
 
  Az egészséges bőr érdekében sokan használnak különféle bőrápoló termékeket. Valójában azonban a bőr egészségét egészséges táplálkozás útján tudjuk csak teljesen biztosítani. A vitaminok nemcsak nagyon hasznosak a bőr számára, legyen szó száraz vagy öregedő bőrről, hanem a különféle bőrproblémák gyors orvoslását is várhatjuk tőlük. A bőr számára a legfontosabb vitaminok a következők: kollagén, D-vitamin, halolaj, biotin, A-vitamin, C-vitamin, kurkumin és E-vitamin.

A kollagén nagyon fontos szerepet tölt be a bőr egészségének fenntartásában. Ahogy öregszünk, úgy a szervezet kollagéntermelése is lecsökken. A csökkenő kollagéntermelés miatt a bőr petyhüdtté és ráncossá válik. A bőr öregedési folyamatainak lassítására alkalmas a kollagén. Hatására a bőr kevésbé lesz ráncos és a bőr rugalmasságát is nagyban elősegíti.

A D-vitaminnak nagyon sok funkciója van. Többek között az egészséges bőr fenntartását is biztosítani tudja. A D-vitamin szerepet játszik a pikkelysömör gyógyításában, hiszen elősegíti az új bőrsejtek növekedését.

A halolaj gazdag forrása az omega-3 zsírsavnak, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Nemcsak gyulladást csökkent, hanem a bőrt is védelmezi a különféle károsodásoktól. A halolaj a pattanások kialakulásának az esélyét is minimálisra csökkenti.

A B-vitaminok csoportjába tartozik a biotin, amelyet nemcsak a bőr, hanem a köröm és a haj vitaminjának is szoktak nevezni. Ennek a vitaminnak a hiánya vörös kiütéseket okozhat a bőrön, illetve ha nem viszünk be elegendő biotint a szervezetünkbe, úgy hajhullással is számolnunk kell.

Az A-vitamin segíthet a pattanások megelőzésében, illetve a bőr öregedési folyamatait is lassítani tudja. Az A-vitamin fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, ugyanis a túl sok A-vitamin megnöveli a születési rendellenességek és a csontvesztés kialakulásának a kockázatát.

A C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amely nemcsak az oxidatív stressztől, hanem a sejtkárosodástól is megvédhet bennünket. Ez a vitamin segíthet a napkárosodás elleni védelemben, serkenti a kollagénszintézist, és elősegíti, hogy a bőr sima és rugalmas maradjon.

A kurkumában található kurkumin nemcsak gyulladást csökkent, hanem elősegíti a sebgyógyulást, illetve a pikkelysömör tüneteit is csökkenteni tudja.

Az E-vitamin is egy antioxidáns vitamin, amely a szabad gyökök semlegesítésében vesz aktívan részt, és mivel fényvédő hatással is rendelkezik, így védelmet élvezhetünk általa a káros hatású UV-sugarakkal szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: rendellenességek, semlegesítésében, sejtkárosodástól, kollagéntermelés, kialakulásának, károsodásoktól, szervezetünkbe, fenntartásában, gyógyításában, rugalmasságát, sebgyógyulást, folyamatainak, megelőzésében, csontvesztés, egészségének, fenntartását, fogyasztását, vitaminjának, legfontosabb, napkárosodás, pikkelysömör, hajhullással, bőrproblémák, élvezhetünk, folyamatait, antioxidáns, táplálkozás, csökkenteni, lassítására, rendelkezik, növekedését, biztosítani, csoportjába, minimálisra, egészséges, stressztől, vitaminok nemcsak, különféle bőrproblémák, legfontosabb vitaminok, kollagén nagyon, szervezet kollagéntermelése, csökkenő kollagéntermelés, pikkelysömör gyógyításában, halolaj gazdag, omega-3 zsírsavnak, különféle károsodásoktól, pattanások kialakulásának, hiánya vörös, pattanások megelőzésében, születési rendellenességek, csontvesztés kialakulásának, antioxidáns vitamin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila – Keresek ...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Sorsunk miatt...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A hagyma antibakteriális hatás...  Megígért békesség  Müller Péter tollából  Bársony székben  Szép estét kedves látogatóimna...  Azért kaptad  Sorsunk miatt...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Anyák napjára  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Az ember  Nagy és kis csodák  Bornyi Veronika haiku verse  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Eduardo Sacheri gondolata  Márai Sándor tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az ember  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 12  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  IGEN így  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Isten hűségének mértéke  Szép estét  Kertem  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  Isten hűségének mértéke  Zilahy Lajos mondta  Paul Éluard - És egy mosoly  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Eduardo Sacheri gondolata  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Magyar költészet napja  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
vitaminok nemcsak, különféle bőrproblémák, legfontosabb vitaminok, kollagén nagyon, szervezet kollagéntermelése, csökkenő kollagéntermelés, pikkelysömör gyógyításában, halolaj gazdag, omega-3 zsírsavnak, különféle károsodásoktól, pattanások kialakulásának, hiánya vörös, pattanások megelőzésében, születési rendellenességek, csontvesztés kialakulásának, antioxidáns vitamin, oxidatív stressztől, vitamin segíthet, napkárosodás elleni, kurkumában található, pikkelysömör tüneteit, szabad gyökök, káros hatású, rendellenességek, semlegesítésében, sejtkárosodástól, kollagéntermelés, kialakulásának, károsodásoktól, szervezetünkbe, fenntartásában, gyógyításában, rugalmasságát, sebgyógyulást, folyamatainak, megelőzésében, csontvesztés, egészségének, fenntartását, fogyasztását, vitaminjának, legfontosabb, napkárosodás, pikkelysömör, hajhullással, bőrproblémák, élvezhetünk, folyamatait, antioxidáns, táplálkozás, csökkenteni, lassítására, rendelkezik, növekedését, biztosítani, csoportjába, minimálisra, egészséges, stressztől, pattanások, petyhüdtté, számolnunk, termékeket, gyulladást, kockázatát, használnak, zsírsavnak, sugarakkal, kurkumában, egészségét, orvoslását, vitaminnak, kiütéseket, védelemben, következők, lecsökken, vitaminok, öregedési, funkciója, csökkenti, szervezet, elősegíti, különféle, lassítani, védelmezi, bőrsejtek, megnöveli, bennünket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.