Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A C-vitamin drasztikusan csökkenti a COPD kockázatát
  2020-05-22 13:53:43, péntek
 
 


Egy új vizsgálat szerint az antioxidánsok rendkívül hasznosak az egészséges tüdőműködés támogatásában és a COPD, vagyis a krónikus obstruktív tüdőbetegség megelőzésében. A krónikus obstruktív tüdőbetegség a progresszív tüdőbetegségek egyik csoportja. A leggyakoribb a tüdőtágulat, és a krónikus hörghurut.

A COPD tüdőbetegség olyan progresszív tünetekhez vezethet, mint a tartós köhögés és a légszomj. Ez a betegség legfőképpen a dohányosokat érinti. 10 COPD-s beteg közül 8 dohányzik, vagy hosszú évekig dohányzott a betegség megjelenése előtt.

Az antioxidánsok, különösen a C-vitamin, támogatják és védik a tüdőt. A kutatók megállapították, hogy azok, akik elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, egészségesebb tüdővel rendelkeznek, mint azok, akik nem részesítik előnyben ezeket a táplálékokat. A zöldségek és a gyümölcsök magas antioxidáns-tartalmukról ismeretesek, így fogyasztásuk potenciális hatékony stratégiát jelent a tüdőben a COPD felbukkanásának kockázatának csökkentése érdekében.

A COPD nagyobb veszélyt jelent azokra a személyekre, akik rendszeresen dohányoznak. Kutatók szerint ez a betegség összefügg az alacsonyabb háztartási jövedelemmel, az alacsonyabb iskolázottsági szinttel és az alacsonyabb BMI-vel (testtömegindex) is.

Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy azok a COPD-ben szenvedő betegek, akik antioxidánsban gazdag étrendet követtek, javulást mutattak a tüdő egészségében. A C- és E-vitamin különösen hasznosnak bizonyult a betegséggel szemben.

A COPD-re nincs speciális táplálkozás, de az egészséges táplálkozás fontos az általános egészség fenntartásához. Mindannyian tudjuk, hogy milyen előnyökkel jár a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása, különösen az antioxidáns-tartalmúak rendszeres fogyasztása. A zöld leveles zöldségek, a keresztesvirágú zöldségek, mint a brokkoli, intelligens választás lehet.

A gyümölcsök - például az áfonya, az eper, az alma vagy az avokádó - egészséges antioxidánsokat és más, életmentő tápanyagokat kínálnak.

Az egészséges táplálkozás mellett fontos a hidratáció is, hiszen ez segítséget nyújt a nyálkahártyák megtisztításában. Ha szívproblémái vannak, akkor mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával, hogy naponta mennyi folyadékot fogyaszthat.

Bánjon csínján a sóval, ami vizet von el a szervezetből és ez megnehezíti a légzést. Tartson fenn egy ideális súlyt. Ha el van hízva, fogyjon le. A súlytöbblet többletmunkát ró a tüdőre és a szívre is. Az alultápláltság szintén nem jó, hiszen így még az alapvető szervek "karbantartása" is megnehezülhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megtisztításában, megállapították, bebizonyosodott, keresztesvirágú, antioxidánsokat, kezelőorvosával, felbukkanásának, alultápláltság, tüdőbetegségek, iskolázottsági, fenntartásához, antioxidánsban, testtömegindex, többletmunkát, karbantartása, nyálkahártyák, megelőzésében, antioxidánsok, támogatásában, megnehezülhet, szívproblémái, egészségesebb, rendszeresen, mindenképpen, tüdőbetegség, fogyasztásuk, tápanyagokat, tartalmukról, szervezetből, leggyakoribb, jövedelemmel, fogyasztanak, táplálékokat, kockázatának, rendelkeznek, egészségében, antioxidánsok rendkívül, egészséges tüdőműködés, krónikus obstruktív, progresszív tüdőbetegségek, krónikus hörghurut, tartós köhögés, betegség legfőképpen, dohányosokat érinti, betegség megjelenése, kutatók megállapították, gyümölcsök magas, betegség összefügg, alacsonyabb háztartási, alacsonyabb iskolázottsági, alacsonyabb BMI-vel, kutatás során,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 19  Albert Einsteinről  Adakozás  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 20  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png fotel  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Png ház  Kövesd a cowboyt!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hiányzik  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kerüld el az evangélium örömén...  Elköszönt  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Facebookon kaptam  Png cica  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy maradéktalanul uralt világ  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Bounty krémes  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Lóhere  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png kislány  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Bounty krémes  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem tudhatod  Akarat  Facebookon kaptam  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
antioxidánsok rendkívül, egészséges tüdőműködés, krónikus obstruktív, progresszív tüdőbetegségek, krónikus hörghurut, tartós köhögés, betegség legfőképpen, dohányosokat érinti, betegség megjelenése, kutatók megállapították, gyümölcsök magas, betegség összefügg, alacsonyabb háztartási, alacsonyabb iskolázottsági, alacsonyabb BMI-vel, kutatás során, tüdő egészségében, betegséggel szemben, egészséges táplálkozás, általános egészség, zöldségek fogyasztása, zöld leveles, keresztesvirágú zöldségek, gyümölcsök &#8211, alma vagy, avokádó &#8211, nyálkahártyák megtisztításában, ideális súlyt, súlytöbblet többletmunkát, alultápláltság szintén, alapvető szervek, megtisztításában, megállapították, bebizonyosodott, keresztesvirágú, antioxidánsokat, kezelőorvosával, felbukkanásának, alultápláltság, tüdőbetegségek, iskolázottsági, fenntartásához, antioxidánsban, testtömegindex, többletmunkát, karbantartása, nyálkahártyák, megelőzésében, antioxidánsok, támogatásában, megnehezülhet, szívproblémái, egészségesebb, rendszeresen, mindenképpen, tüdőbetegség, fogyasztásuk, tápanyagokat, tartalmukról, szervezetből, leggyakoribb, jövedelemmel, fogyasztanak, táplálékokat, kockázatának, rendelkeznek, egészségében, dohányosokat, antioxidáns, alacsonyabb, dohányoznak, megnehezíti, csökkentése, potenciális, egyeztessen, súlytöbblet, ismeretesek, személyekre, megjelenése, legfőképpen, tüdőtágulat, mindannyian, progresszív, fogyasztása, tüdőműködés, intelligens, táplálkozás, fogyaszthat, betegséggel, egészséges, rendszeres, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.