Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ganoderma gyógyhatásairól
  2020-05-25 22:48:21, hétfő
 
  Ganoderma, avagy egy ősi orvosság a modern kor emberének!

A Ganoderma lucidum gomba, magyarul pecsétviaszgomba vagy másik nevén reishi a legismertebb és leggyakrabban fogyasztott gyógygomba.

A kínai orvoslás már több mint 2000 éve használja, így a legrégebb óta ismert gyógygomba is egyben. Az évezredek során sokat bizonyított titkait és hatóanyagait az utóbbi évtizedek modern technológiáját alkalmazó kutatások fedték csak fel. Így a ganoderma gombáról terjedő legendák - miszerint a fiatalság forrása és mindenre gyógyír - visszaigazolásra találtak a modern tudomány mikroszkópjain keresztül.

Évezredes hagyománya ellenére a nyugati világban még nem tőrt be eléggé a köztudatba, bár a legtöbben már hallottuk azt a kifejezést, hogy ganodermás kávé csak nem tudtuk hova tenni, hogy mi is az pontosan.

Japánban és Kínában mind a mai napig hatékonyan használják többek között autoimmun betegségeknél, rák, AIDS és Hepatitis kezelésben.

Orvosi köreikben jól ismert a ganoderma tumorellenes, rákellenes, antibakteriális és vírusölő hatása, illetve hogy fokozza az immunrendszer működését.

Az életerő erősítő gyógynövény
A kínai tradicionális orvoslásban az orvosságoknak van egy olyan kategóriája, amit ők erősítő gyógynövényeknek neveznek. A kínai orvoslásban ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre.

Az életerő erősítő gyógynövények közé azokat sorolják, amelyek hozzájárulnak az általános egészséghez, vitalitáshoz és minőségi élethez. Ezeknek a gyógynövényeknek a fogyasztását napi szinten javasolják, még akkor is, ha nem vagyunk betegek. 50 gyógynövény tartozik ebben a kategóriába. Az egyik legszentebb mind közül a ganoderma, ezért kapta a Halhatatlanság Gombája nevet. Mivel a szerzetesek is előszeretettel fogyasztották, a Spirituális Potenciál Gombája névvel is illették.

Az ősi Kínában, amikor először ráleltek erre a gombára a hegyekben, akkor öregedést lassító hatása miatt vált ismertté. Sok legenda született a ganoderma gombáról, de a mai kor kutatásai megalapozottnak találták az ősi kínai megfigyeléseket. Ma már tudjuk, hogy a ganodermának magas antioxidáns tartalma van, élethosszabbító tulajdonságai vannak és stimulálja az agy neuronjait is.

Milyen igazolt hatásai vannak még ganodermának?
- Legfontosabb tulajdonsága: az immunrendszerünk pozitív támogatása. Az immunrendszer támogatása révén a szervezetünk rákellenes védekezését erősítheti, így segíthet megvédeni bennünket a rákos sejtek elszaporodásától is. Emiatt tartják a daganatos betegek egyik legkiválóbb segítőjének.

- Segítheti a szív- és érrendszerünk normál működését is, csökkentheti a vérnyomásunkat, vérzsírértékeinket, vércukorszintünket is.

- Külső kórokozók (vírusok, baktériumok) elleni védekezésben is van szerepe, ezért gyulladásos problémák esetén is jótékony hatást fejt ki szervezetünkre.

- Segítheti az idegrendszerünk normális működését is, ezáltal támogatja pozitív hangulati életünket.

Nem kell Kínáig mennünk ganoderma gombáért !
Sokan nem tudják még, de a bioganoderma termesztés magyarországi fellegvára egy bács-kiskun megyei kis falu, Fülöpjakab. Itt él Gyöngyösi Sándor biogazdálkodó és családja, családi gazdaságuk híre már az országhatárokon is túljutott. Sok híres ember járt már nála megcsodálni birodalmát.

Nagyon fontos tudnunk, hogy a ganoderma előnyös tulajdonságainak megtartása csak megbízható, standardizált bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható.

Javaslatok a ganoderma fogyasztásához:
A ganoderma hatását erősíti a C-vitamin, ezért mindig javasoljuk mellé a fogyasztását. Naponta 1000 mg C-vitamin javasolt, melyet akár folyadék formájában is bevihetünk a szervezetünkbe.

A ganoderma gomba alapjában véve tehát egy nagyon hasznos élelmiszerünk, mely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel aminosavakkal, éppen ezért rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk hosszú távú megőrzéséhez!

Napi 1-2 mokkáskanálnyi mennyiségű gomba beiktatása étkezésünkbe könnyűszerrel megvalósítható, de akár a reggeli kávénkba téve is kitűnő fríssítő ital válhat belőle.

A ganoderma használata nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást, vagy az orvos által elrendelt terápiát, de fogyasztása hatékonyabbá teheti a betegségek rizikójának csökkentését, valamint a már kialakult betegségek esetében javíthatja a betegek életminőségét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: visszaigazolásra, gyógynövényeknek, immunrendszerünk, hozzájárulhatunk, pecsétviaszgomba, tulajdonságainak, kiegyensúlyozott, elszaporodásától, megalapozottnak, megfigyeléseket, élethosszabbító, idegrendszerünk, antibakteriális, egészségtudatos, országhatárokon, fogyasztásával, fogyasztásához, mikroszkópjain, szervezetünkbe, technológiáját, szervezetünkre, halhatatlanság, mokkáskanálnyi, megvalósítható, előszeretettel, vérnyomásunkat, hozzájárulnak, életminőségét, gyógynövények, nyomelemekkel, érrendszerünk, könnyűszerrel, orvosságoknak, tradicionális, betegségeknél, biogazdálkodó, kínai orvoslás, évezredek során, utóbbi évtizedek, ganoderma gombáról, fiatalság forrása, modern tudomány, nyugati világban, ganoderma tumorellenes, immunrendszer működését, életerő erősítő, kínai tradicionális, olyan kategóriája, kínai orvoslásban, általános egészséghez, fogyasztását napi, egyik legszentebb, Halhatatlanság Gombája, Spirituális Potenciál Gombája, Gyöngyösi Sándor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Áldás  Áldás  Magyar költészet napja  A tavaszi sugár…  A civilizációk nemzedékről nem...  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mi volt e hatalom értelme  Nevelőszülőkhöz adták,  A sorsod  Paul David Tripp Április 9  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Remy Bellau - Április  Az ember  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Egyszer mindannyian hazatérünk  Paul David Tripp Április 9  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Csomó  Paul Verlaine : Költészettan  A Balaton-felvidék tanúhegye  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Reggel van  Itt a tavasz  Egy valóban nagy örökség  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A civilizációk nemzedékről nem...  Áldás  A civilizációk nemzedékről nem...  Ha senki sem  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  jó reggelt  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  És van a rabság.  Paul David Tripp Április 9  Segíts neki dicsérni Téged  Tavaszi szél vizet áraszt  Jó nap volt  Laczkó Sándor - A bizalom....  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haragos ember 
Bejegyzés Címkék
kínai orvoslás, évezredek során, utóbbi évtizedek, ganoderma gombáról, fiatalság forrása, modern tudomány, nyugati világban, ganoderma tumorellenes, immunrendszer működését, életerő erősítő, kínai tradicionális, olyan kategóriája, kínai orvoslásban, általános egészséghez, fogyasztását napi, egyik legszentebb, ganodermának magas, immunrendszerünk pozitív, immunrendszer támogatása, szervezetünk rákellenes, rákos sejtek, daganatos betegek, idegrendszerünk normális, bioganoderma termesztés, bács-kiskun megyei, ganoderma előnyös, ganoderma fogyasztásához, ganoderma hatását, ganoderma gomba, nagyon hasznos, reggeli kávénkba, ganoderma használata, orvos által, betegségek rizikójának, betegek életminőségét, visszaigazolásra, gyógynövényeknek, immunrendszerünk, hozzájárulhatunk, pecsétviaszgomba, tulajdonságainak, kiegyensúlyozott, elszaporodásától, megalapozottnak, megfigyeléseket, élethosszabbító, idegrendszerünk, antibakteriális, egészségtudatos, országhatárokon, fogyasztásával, fogyasztásához, mikroszkópjain, szervezetünkbe, technológiáját, szervezetünkre, halhatatlanság, mokkáskanálnyi, megvalósítható, előszeretettel, vérnyomásunkat, hozzájárulnak, életminőségét, gyógynövények, nyomelemekkel, érrendszerünk, könnyűszerrel, orvosságoknak, tradicionális, betegségeknél, biogazdálkodó, élelmiszerünk, magyarországi, immunrendszer, aminosavakkal, standardizált, fogyasztották, tulajdonságai, leggyakrabban, tumorellenes, szervezetünk, megőrzéséhez, vitalitáshoz, ganodermának, vitaminokkal, védekezésben, biztosítható, legismertebb, helyettesíti, bioganoderma, tulajdonsága, fogyasztását, hatékonyabbá, táplálkozást, csökkentését, legfontosabb, hatóanyagait, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 431
  • e Hét: 2414
  • e Hónap: 16163
  • e Év: 220864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.