Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magas kortizolszint betegségeket és halált okozhat
  2020-06-01 23:02:24, hétfő
 
  A stressz nem mindig jelent veszélyt a szervezetünkre. Bizonyos esetekben és helyzetekben szükségünk van némi stresszre, hogy teljesíteni tudjunk. Azonban a stresszállapot állandósulhat, ami viszont már káros következményeket vonhat maga után. Stresszhelyzetben a szervezet ugyanis folyamatosan egy hormont, kortizolt termel. A kortizolszint krónikusan megemelkedhet, amely nemcsak súlyos betegségeket generálhat, hanem akár a stresszes személy halálát is okozhatja. Szerencsére azonban vannak olyan természetes technikák és módszerek, amelyek segíthetnek a kortizolszint csökkentésében.

A kortizolszint növekedése felgyorsítja a szervezetben az öregedési folyamatokat, ugyanis a kortizol lerövidíti a telomereket, az úgynevezett ,,sapkákat" a kromoszómák végein. A rövidebb telomerek pedig rövidebb élettartamot jelentenek.

A kutatások azt mutatják, hogy a krónikusan megemelkedett kortizolszint megemeli a halálozási kockázatok esélyeit. A kutatók azt állítják, hogy a magasabb kortizolszinttel rendelkező nők nyolcvankét százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg, mint azok, akiknek a szervezetében a kortizol a normál tartományban mozog. Férfiaknál ez az arány hatvanhárom százalék.

A magas kortizolszint egy stresszhelyzetet alakít ki a szív számára, amely a szív- és érrendszeri megbetegedésből eredő halálozási kockázatokat növeli meg, mégpedig az ötszörösére. Még azoknál is, akiknek korábban nem volt semmilyen szív- és érrendszeri betegsége.

A megemelkedett kortizolszint nemcsak a szívre és az érrendszerre hat károsan, hanem oka lehet a cukorbetegség, a metabolikus szindróma, a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, a depresszió és az idegrendszeri megbetegedések, legfőképpen az Alzheimer-kór kialakulásának.

Az elhízás kockázata is megemelkedik, hiszen a kortizol tehető felelőssé a stresszhelyzetben kialakuló étvágyért, de a túlzott hasi zsír termeléséért is, miközben az izom- és a csonttömeget csökkenti.

A magasabb kortizolszint még a kognitív funkciók elvesztésével is összefüggésbe hozható, hiszen a felesleges mennyiségű kortizol a hippokampusz zsugorodását idézheti elő.

Nyilvánvaló, hogy a stressz csökkentése alapvető fontosságú, hogy a kortizolszint is lecsökkenjen. A rózsagyökér egy olyan adaptogén gyógynövény, amely sokat segíthet a kortizolszint csökkentésében. Emellett fokozza az immunrendszer működését, javítja a hangulatot és segít a szorongás és a depresszió enyhítésében.

A licsi gyümölcs és a zöld tea kombináció szintén képes lecsökkenteni ennek a hormonnak a szintjét. A licsi olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek csökkenteni képesek az oxidatív stresszt és ezáltal a kortizol is csökkeni tud. A zöld tea plusz polifenolokkal támogatja meg a csökkenési folyamatot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: következményeket, kortizolszinttel, stresszhelyzetet, valószínűséggel, megbetegedésből, csökkentésében, polifenolokkal, stresszállapot, megbetegedések, szervezetünkre, kialakulásának, megemelkedett, immunrendszer, kortizolszint, polifenolokat, szervezetében, lecsökkenteni, cukorbetegség, idegrendszeri, vércukorszint, elvesztésével, állandósulhat, összefüggésbe, megemelkedhet, felgyorsítja, folyamatokat, lecsökkenjen, betegségeket, tartományban, szervezetben, enyhítésében, élettartamot, érrendszerre, zsugorodását, helyzetekben, csonttömeget, stresszállapot állandósulhat, szervezet ugyanis, kortizolszint krónikusan, stresszes személy, kortizolszint csökkentésében, kortizolszint növekedése, öregedési folyamatokat, kortizol lerövidíti, úgynevezett „, kromoszómák végein, rövidebb telomerek, krónikusan megemelkedett, halálozási kockázatok, magasabb kortizolszinttel, normál tartományban, arány hatvanhárom,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Isten áldja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Sajnos ezt elBalogozták  Március 15-re emlékve  Március  Cicus virággal  Amikor 5 éves voltam,  Jó éjszakát  Magyarország ilyen hely.  Szent Pio atya!  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Meghitt estéken . . .  Mélységes szomorúsággal  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Egyet értesz?  Alvó baby  Müller Péter tollából  Nem mindegy  Paul David Tripp Március 17  Éljen a magyar szabadság!  Rochefoucauld - a bölcs  Szép álmokat!  Házi botox  Por  Március 15 emlékére virágba bo...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 15  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  képre írva Március 15 -re emlé...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Vágy, élet és sugár  Nem kell ide békemenet  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Sötétség és világosság  Paul David Tripp Március 17  Esti kép  Nemzeti  Evan Esar tollából  Rejtő Jenő versei  Vágy, élet és sugár  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Nyíljatok meg  Dóró Sándor: Ma  Könnyáztatta asszonysorsok  Mély, puha álom - sárga féltés  Magyarország ilyen hely.  1848. március 15-én  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Meghitt estéken . . .  Ne engedd el kezem!  1848. március 15-én  Szép álmokat!  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Március 15-re emlékve  Atyám !  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Szent-Györgyi Albert gondolata  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Isteni zsebkendők  Nagy László - Szerelem emléke  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo... 
Bejegyzés Címkék
stresszállapot állandósulhat, szervezet ugyanis, kortizolszint krónikusan, stresszes személy, kortizolszint csökkentésében, kortizolszint növekedése, öregedési folyamatokat, kortizol lerövidíti, úgynevezett &#8222, kromoszómák végein, rövidebb telomerek, krónikusan megemelkedett, halálozási kockázatok, magasabb kortizolszinttel, normál tartományban, arány hatvanhárom, magas kortizolszint, stresszhelyzetet alakít, szív számára, megemelkedett kortizolszint, metabolikus szindróma, magas vérnyomás, magas vércukorszint, idegrendszeri megbetegedések, elhízás kockázata, kortizol tehető, stresszhelyzetben kialakuló, túlzott hasi, csonttömeget csökkenti, magasabb kortizolszint, kognitív funkciók, felesleges mennyiségű, hippokampusz zsugorodását, stressz csökkentése, olyan adaptogén, immunrendszer működését, depresszió enyhítésében, licsi gyümölcs, licsi olyan, oxidatív stresszt, csökkenési folyamatot, következményeket, kortizolszinttel, stresszhelyzetet, valószínűséggel, megbetegedésből, csökkentésében, polifenolokkal, stresszállapot, megbetegedések, szervezetünkre, kialakulásának, megemelkedett, immunrendszer, kortizolszint, polifenolokat, szervezetében, lecsökkenteni, cukorbetegség, idegrendszeri, vércukorszint, elvesztésével, állandósulhat, összefüggésbe, megemelkedhet, felgyorsítja, folyamatokat, lecsökkenjen, betegségeket, tartományban, szervezetben, enyhítésében, élettartamot, érrendszerre, zsugorodását, helyzetekben, csonttömeget, megemelkedik, termeléséért, folyamatosan, hippokampusz, kockázatokat, teljesíteni, segíthetnek, telomereket, metabolikus, érrendszeri, csökkenteni, rózsagyökér, legfőképpen, kromoszómák, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 4005
  • e Hónap: 23867
  • e Év: 199742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.