Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mitől keletkezhet véraláfutás?
  2020-06-04 21:47:04, csütörtök
 
  A véraláfutás leggyakrabban akkor keletkezik a bőrön, ha balesetet szenvedtünk vagy egyszerűen csak beütöttük a végtagunkat valahová. Azonban vannak olyan betegségek, amelyek miatt könnyedén, már kisebb sérülés miatt is megjelenhet rajtunk a véraláfutás.

A véraláfutás nem más, mint a bőr alatti kis vérerek, hajszálerek törése és vérzése. A kor előrehaladtával ezek a hajszálerek jóval törékenyebbé válnak, így gyakran keletkeznek a vékony bőrön véraláfutások. Ezek a zúzódások bármilyen életkorban is keletkeznek, nagyon ártalmatlanok és semmiféle kezelést nem igényelnek.

Ha idősebb korban jelentkezik, akkor sincs oka az aggodalomra. Idősebbeknél általában mindig ugyanazon a helyen keletkezik ilyen véraláfutás, általában az UV-sugárzásnak kitett bőrfelszínen, például a kézfejen vagy az arcon.

Az ilyen véraláfutások keletkezése sokkal gyakoribb a nők, mint a férfiak körében. Léteznek olyan gyógyszerek, például az ízületi gyulladásra szedett pirulák, amelyek hajlamosítanak az ilyen véraláfutások megjelenésére, mivel ezek a bőrt vékonyabbá teszik, így azok hajlamosabbak lesznek a kisebb-nagyobb sérülésekre, pontosabban érzékenyebbek lesznek a külső behatásokra.

Vannak bizonyos véralvadást csökkentő gyógyszerek, mint az Aspirin, amely szintén hajlamosabbá tesz a bőr alatti bevérzésekre. Csak emiatt ne hagyja abba a gyógyszerek szedését, inkább fedje azt el színezett testápolóval.

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek szintén okozhatnak érelváltozásokat, pontosabban elősegítik a véraláfutások megjelenését a bőrön. Ilyen gyógynövény a fokhagyma, a Gingko biloba, a ginszeng, a gyömbér vagy a fűzfakéreg.

Bizonyos antidepresszánsok is hajlamosítanak a véraláfutások megjelenésére.

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás károsítja a májat és májcirrózist okoz. Egy idő után a máj leáll azon fehérjék termelésével, amelyek meggátolják a vérrögképződést. Ilyenkor vérzékenység jelenik meg, amely legfőképpen véraláfutás formájában jelentkezik.

Egyes vitaminok hiánya is okozhat hasonló jellegű problémát. A C-vitamin hiánya például okozhat vérzékenységet. Felelőssé tehető például az orr- vagy az ínyvérzésért. Az is nagy gond, ha valakinek olyan bélrendellenessége van, ami megakadályozza, hogy a tápanyagok hasznosuljanak.

A vasculitis vagy érgyulladás is produkálhat hasonló tüneteket. A véraláfutások mellett megjelenhet zsibbadás, fekélyek és lila foltok a bőrön.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: érelváltozásokat, vérrögképződést, előrehaladtával, hajlamosítanak, vérzékenységet, hasznosuljanak, megakadályozza, véraláfutások, ártalmatlanok, megjelenésére, hajlamosabbak, érzékenyebbek, leggyakrabban, gyógynövények, vérzékenység, törékenyebbé, bőrfelszínen, bevérzésekre, hajlamosabbá, testápolóval, megjelenését, idősebbeknél, ínyvérzésért, májcirrózist, termelésével, jelentkezik, aggodalomra, véraláfutás, keletkeznek, gyógyszerek, megjelenhet, gyógynövény, produkálhat, legfőképpen, meggátolják, keletkezése, véraláfutás leggyakrabban, végtagunkat valahová, hajszálerek jóval, vékony bőrön, zúzódások bármilyen, helyen keletkezik, kézfejen vagy, ilyen véraláfutások, férfiak körében, ízületi gyulladásra, bőrt vékonyabbá, kisebb-nagyobb sérülésekre, külső behatásokra, gyógyszerek szedését, véraláfutások megjelenését, gyömbér vagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét  Hiányzik  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes délutánt kívánok  Reggel van  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Png virág  Png cica  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kerüld el az evangélium örömén...  Garai Gábor - Takarítás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Erdőn  Albert Einstein gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Idő  Kaffka_Margit  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Egy lelki imádság  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Hogy lehet megtartani  Rátalálsz  Régi emberek, akikre máig büsz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
véraláfutás leggyakrabban, végtagunkat valahová, hajszálerek jóval, vékony bőrön, zúzódások bármilyen, helyen keletkezik, kézfejen vagy, ilyen véraláfutások, férfiak körében, ízületi gyulladásra, bőrt vékonyabbá, kisebb-nagyobb sérülésekre, külső behatásokra, gyógyszerek szedését, véraláfutások megjelenését, gyömbér vagy, véraláfutások megjelenésére, túlzásba vitt, orr- vagy, tápanyagok hasznosuljanak, vasculitis vagy, véraláfutások mellett, érelváltozásokat, vérrögképződést, előrehaladtával, hajlamosítanak, vérzékenységet, hasznosuljanak, megakadályozza, véraláfutások, ártalmatlanok, megjelenésére, hajlamosabbak, érzékenyebbek, leggyakrabban, gyógynövények, vérzékenység, törékenyebbé, bőrfelszínen, bevérzésekre, hajlamosabbá, testápolóval, megjelenését, idősebbeknél, ínyvérzésért, májcirrózist, termelésével, jelentkezik, aggodalomra, véraláfutás, keletkeznek, gyógyszerek, megjelenhet, gyógynövény, produkálhat, legfőképpen, meggátolják, keletkezése, pontosabban, végtagunkat, érgyulladás, hajszálerek, gyulladásra, véralvadást, szenvedtünk, behatásokra, sérülésekre, sugárzásnak, igényelnek, fűzfakéreg, keletkezik, betegségek, vékonyabbá, életkorban, tápanyagok, formájában, okozhatnak, egyszerűen, vasculitis, elősegítik, tüneteket, balesetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.