|
2020-06-06 18:54:34, szombat
|
|
|
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomszósz javítja a probiotikumok aktivitását a bélben. Minden étel, amely táplál, funkcionálisnak számít. Ezek az ételek csökkentik a krónikus betegségek kockázatát, vagy más módon optimalizálhatják az egészséget. És azok az élelmiszerek, amelyek valamilyen előnnyel járnak szervezetünk számára, illetve javítani tudják az egészségi állapotunkat, mindenképpen funkcionálisnak tekinthetők.
A probiotikus ételek - például bizonyos típusú joghurtok, kefirek - ebbe a kategóriába tartoznak, mivel a bélben lévő jó baktériumok számát növelik, ami számos szempontból hozzájárul egészségi állapotunk javulásához.
A paradicsom egészséges tápláléknak számít, mivel többek között likopint - egy antioxidáns pigmentet - tartalmaz, amely segít megóvni a sejteket a káros tényezőktől. A kutatások azt sugallják, hogy a paradicsom probiotikus tulajdonsággal rendelkezik, vagyis növelheti a bélben lévő jó baktériumok aktivitását.
Ebben a vizsgálatban a kutatók in vitro kísérleteket végeztek annak megértése érdekében, hogy a Lactobacillus reuteri - az egészséges bélflóráért felelős bakteriális faj - kölcsönhatásba lép-e a paradicsomszószban lévő likopinnel, és a főzési folyamat befolyásolja-e ezt a kölcsönhatást.
A probiotikus törzs életképességét a kutatók egyedül az emésztési folyamaton keresztül értékelték, amikor a növényi eredetű antioxidánsok jelen voltak, illetve megfigyelték a probiotikus törzs hatását az antioxidánsokra kifejtett változásokra.
A kutatók megállapították, hogy a paradicsomszószban jelenlévő antioxidánsok fokozzák a Lactobacillus reuteri pozitív hatását. Ezen kívül kijelentették, hogy a főtt paradicsomszósz ez esetben hatékonyabbnak bizonyult, mint a nyers.
A főtt paradicsomszószban jelenlévő likopin megőrizte antioxidáns-tartalmát az emésztési folyamat során, így az könnyedén felszívódhatott. Ez a vizsgálat lehetővé teszi az élelmiszeripar számára, hogy olyan funkcionális élelmiszereket hozzanak létre, amelyek holisztikusan hozzájárulhatnak az egészségünk megőrzéséhez.
A likopin emellett védelmet jelent a szem számára az oxidatív stresszel szemben, így ez az egyik legerősebb szemvitamin, amelyet csak fogyaszthatunk. Kutatások igazolják, hogy a likopin rendszeres fogyasztása késleltetni tudja, vagy meg tudja akadályozni a szürkehályog kialakulását. De rendszeres fogyasztásával a makuladegeneráció kialakulását is megelőzhetjük.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: hozzájárulhatnak, antioxidánsokra, funkcionálisnak, paradicsomszósz, megállapították, felszívódhatott, kölcsönhatásba, életképességét, fogyasztásával, élelmiszeripar, tulajdonsággal, hatékonyabbnak, élelmiszereket, fogyaszthatunk, lactobacillus, kijelentették, antioxidánsok, probiotikumok, megelőzhetjük, kölcsönhatást, holisztikusan, szervezetünk, állapotunkat, mindenképpen, befolyásolja, megfigyelték, kísérleteket, vizsgálatban, változásokra, kialakulását, szürkehályog, funkcionális, megőrzéséhez, élelmiszerek, baktériumok, aktivitását, legújabb kutatások, paradicsomszósz javítja, probiotikumok aktivitását, ételek csökkentik, krónikus betegségek, egészségi állapotunkat, probiotikus ételek, kategóriába tartoznak, bélben lévő, paradicsom egészséges, antioxidáns pigmentet, káros tényezőktől, paradicsom probiotikus, egészséges bélflóráért, főzési folyamat, probiotikus törzs,
|
|
|
|
legújabb kutatások, paradicsomszósz javítja, probiotikumok aktivitását, ételek csökkentik, krónikus betegségek, egészségi állapotunkat, probiotikus ételek, kategóriába tartoznak, bélben lévő, paradicsom egészséges, antioxidáns pigmentet, káros tényezőktől, paradicsom probiotikus, egészséges bélflóráért, főzési folyamat, probiotikus törzs, kutatók egyedül, emésztési folyamaton, növényi eredetű, antioxidánsokra kifejtett, kutatók megállapították, főtt paradicsomszósz, emésztési folyamat, könnyedén felszívódhatott, vizsgálat lehetővé, élelmiszeripar számára, egészségünk megőrzéséhez, likopin emellett, szem számára, oxidatív stresszel, egyik legerősebb, likopin rendszeres, szürkehályog kialakulását, makuladegeneráció kialakulását, hozzájárulhatnak, antioxidánsokra, funkcionálisnak, paradicsomszósz, megállapították, felszívódhatott, kölcsönhatásba, életképességét, fogyasztásával, élelmiszeripar, tulajdonsággal, hatékonyabbnak, élelmiszereket, fogyaszthatunk, lactobacillus, kijelentették, antioxidánsok, probiotikumok, megelőzhetjük, kölcsönhatást, holisztikusan, szervezetünk, állapotunkat, mindenképpen, befolyásolja, megfigyelték, kísérleteket, vizsgálatban, változásokra, kialakulását, szürkehályog, funkcionális, megőrzéséhez, élelmiszerek, baktériumok, aktivitását, javulásához, rendelkezik, kategóriába, szempontból, tényezőktől, antioxidáns, bélflóráért, probiotikus, tápláléknak, bakteriális, fogyasztása, egészségünk, tekinthetők, szemvitamin, akadályozni, késleltetni, egészséges, paradicsom, rendszeres, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 833
- e Hét: 5678
- e Hónap: 37164
- e Év: 241865
|
|
|