Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A titkon való böjtölés
  2020-06-17 07:37:53, szerda
 
  A titkon való böjtölés

,,Böjtölésedet ne az emberek lássák, hanem Atyád, aki rejtve van." (Mt 6,18)

Manapság nem sokat hallunk böjtölésről, leszámítva azt, hogy vannak, akik diétáznak. A fogyókúrán lévő emberek azért böjtölnek, hogy lássák őket az emberek, vagy talán egészségi okokból.
A böjtölés egyéb formái az igazságtalanság elleni tiltakozást szolgálják. A bevallott cél a nyilvánosság. A titoktartás hatástalanítaná azt. Ennek a böjtölésnek nincs vallási célja.
Az Ószövetségben Isten előírta a böjtölést néhány esetben. Az Újszövetség korában ezek a ,,ceremoniális törvények" nem kötnek minket. A böjtölés mégis szerepet játszott Jézus életében, és az ősegyház vallásos tapasztalatában. A Biblia mindig feltételezi, hogy azok, akik komolyan veszik Istennel való kapcsolatukat, valamilyen formában böjtölni szoktak: a konyhában is, a hálószobában is.
A böjtölés törvényes dolgok megtagadása vallási koncentrálás érdekében. A Biblia nem írja elő, és az egyházak sem írhatják elő. Ha nem önkéntesen tesszük azt, és ha nem anélkül, hogy magunkra vonnánk az emberek figyelmét, elveszti értékét.
Mindig van ok az egyházban arra, hogy figyelmeztetés hangozzék el az aszkézis veszélyére. Légy résen mindig, amikor emberek félnek élvezni azt, amit Isten élvezetre adott nekünk. A kegyelem evangéliuma kerülhet veszélybe.
Van azonban ok arra is, hogy figyelmeztessünk a lelki lustaság, ,,elhájasodás" és tunyaság veszélyére, amely a keresztyéneket sújthatja. Az észak-amerikai kontinens keresztyéneit túlságosan is az étel, ital és ruházkodás kérdése foglalkoztatja. Túlontúl elvonja figyelmüket a sport és a játék, meg mindenféle ,,kikapcsolódás". Időről időre meg kell tagadnunk magunktól önkéntesen az élet ideiglenes ajándékait, hogy gazdagodjunk a hitben, a reménységben és a szeretetben.
Senki nem követelhet semmit sem azon túl, amit az Úr parancsolt. De egy olyan korban, amikor belemerülünk az élet élvezeteibe, van okunk azt gondolni, hogy azért kapunk túl keveset a mennyből, mert túl kevésről mondunk le a földön.

Napi gondolat
Gondoltál-e valaha a böjtölésre úgy, mint ami a lelki fegyelmezés része? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: figyelmeztessünk, igazságtalanság, tapasztalatában, hatástalanítaná, foglalkoztatja, keresztyéneket, figyelmeztetés, kikapcsolódás, kapcsolatukat, keresztyéneit, ószövetségben, ceremoniális, böjtölésedet, hálószobában, reménységben, koncentrálás, gazdagodjunk, belemerülünk, nyilvánosság, elhájasodás, szeretetben, evangéliuma, böjtölésnek, feltételezi, kuyvenhoven, újszövetség, titoktartás, megtagadása, tiltakozást, fegyelmezés, figyelmüket, böjtölésről, élvezeteibe, szolgálják, mindenféle, önkéntesen, titkon való, emberek lássák, fogyókúrán lévő, böjtölés egyéb, igazságtalanság elleni, titoktartás hatástalanítaná, böjtölésnek nincs, böjtölést néhány, böjtölés mégis, ősegyház vallásos, böjtölés törvényes, emberek figyelmét, egyházban arra, aszkézis veszélyére, kegyelem evangéliuma, lelki lustaság, Ószövetségben Isten, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Manna OWell tollából  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Mi van, ha?  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Szép estét  virágvasárnap  Agárdi Gábor gondolata  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Nárcisz  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Színház az egész világ,  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az út  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Esti kép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Húsvéti üdvözlet !  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Boldogság  Hibáztam már  A nagy természet  Boldog virágvasárnapot minden...  Rács mögé  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A tavasz nem csak önmagában sz...  J. Donald Walters  Idővel az ember megérti, hogy ...  Ratkós beszületései a szereplő...  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Játékos kis cicák  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Esti képek  Ne hagyd  Sadhguru idézet  Alvó baby  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Inkább ad  Rács mögé  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő: 
Bejegyzés Címkék
titkon való, emberek lássák, fogyókúrán lévő, böjtölés egyéb, igazságtalanság elleni, titoktartás hatástalanítaná, böjtölésnek nincs, böjtölést néhány, böjtölés mégis, ősegyház vallásos, böjtölés törvényes, emberek figyelmét, egyházban arra, aszkézis veszélyére, kegyelem evangéliuma, lelki lustaság, keresztyéneket sújthatja, észak-amerikai kontinens, élet ideiglenes, olyan korban, élet élvezeteibe, lelki fegyelmezés, figyelmeztessünk, igazságtalanság, tapasztalatában, hatástalanítaná, foglalkoztatja, keresztyéneket, figyelmeztetés, kikapcsolódás, kapcsolatukat, keresztyéneit, ószövetségben, ceremoniális, böjtölésedet, hálószobában, reménységben, koncentrálás, gazdagodjunk, belemerülünk, nyilvánosság, elhájasodás, szeretetben, evangéliuma, böjtölésnek, feltételezi, kuyvenhoven, újszövetség, titoktartás, megtagadása, tiltakozást, fegyelmezés, figyelmüket, böjtölésről, élvezeteibe, szolgálják, mindenféle, önkéntesen, veszélyére, ideiglenes, böjtölésre, túlságosan, ruházkodás, leszámítva, fogyókúrán, követelhet, valamilyen, parancsolt, ajándékait, böjtölést, kontinens, élvezetre, törvényes, érdekében, figyelmét, egyházban, hangozzék, veszélybe, konyhában, törvények, sújthatja, diétáznak, tagadnunk, bevallott, gondoltál, böjtölnek, magunktól, egészségi, kegyelem, elveszti, szerepet, játszott, életében, kerülhet, ősegyház, mennyből, kevésről, komolyan, magunkra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 4743
  • e Hónap: 66412
  • e Év: 185504
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.