Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Adaptogén gyógynövények
  2020-06-22 22:02:23, hétfő
 
  Az adaptogének olyan gyógynövények, amelyek energiával látják el a szervezetet és csökkenteni tudják a szervezetben a stressz-szintet. Az adaptogén gyógynövények segítenek a stresszhez való alkalmazkodásban, nemcsak a pszichés, hanem a fizikai stresszhez is, mindemellett segítenek a hormonális egyensúly szabályozásában. Lássuk, milyen adaptogén gyógynövények léteznek.

Astragalus
Az astragalust már évszázadok óta alkalmazza a kínai gyógyászat. A gyógynövény eredményesen csökkentheti a C-reaktív fehérje magas szintjét, amely egy gyulladást jelző marker az emberi szervezetben. Amennyiben ez a fehérjeszint magas, akkor törekedni kell arra, hogy ez minél hamarabb normálissá váljék. Ilyenkor iktassuk ki a gyulladást fokozó ételeket az étrendünkből és fogyasszunk sok zöldséget, mivel ezek a táplálékok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Az astragalus gyógynövény flavonoidokat, szaponinokat és poliszacharidokat tartalmaz.

Az astragalus meg tudja hosszabbítani a kromoszómák végén található úgynevezett telomereket. Ezzel pedig késleltetik a sejtek halálát és lassítják az öregedési folyamatokat. További hatások közé tartozik az immunrendszer fellendítése.

Tulsi vagy szent bazsalikom
A szent bazsalikom - vagy ahogy sokan ismerik, a tulsi - is egy adaptogén gyógynövény. Ez a gyógynövény egy kiváló afrodiziákum és még a máj működését is megtámogatja. Csökkenti a stressz-szintet és eredményesen oldja a szorongást. A szent bazsalikom gazdag forrása az ursolic savnak. Ez a sav segít az izom tömegének növekedésében, mindeközben megtámogatja a testzsírszint csökkenést.

A gyógynövény a libidó, vagyis a nemi vágy fokozásában is szerepet játszik. Ez a gyógynövény egy olyan afrodiziákum, amely fokozza a tesztoszteronszintet, így fokozva a termékenységet a férfiaknál.

Peru kincse: maca
A maca vagy macagyökér miközben csökkenteni tudja a stresszt, termékenységfokozó hatással is rendelkezik. A macával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy pozitívan hat a libidóra is.

A gyógynövény amellett, hogy segít a hangulat fokozásában, még szexuális diszfunkció esetén is hatásos lehet. Ilyen például a merevedési zavar férfiaknál.

A maca férfiak és nők esetében is segít megnövelni a termékenységet. Nőknél részt vesz a hormonális egyensúly fenntartásában, így támogatva meg a szabályos női ciklust.
Forrás : Link

Az adaptogén gyógynövények nagyon hasznosak, segítséget nyújthatnak a fizikai és a lelki stressz kivédésben, magasabb energiaszintet biztosíthatnak nekünk, sőt a hormonális egyensúly fenntartásában is a segítségünkre lehetnek. Mutatjuk az előző cikkből kimaradt adaptogén gyógynövényeket.

Ashwagandha
Az ashwagandha nevű gyógynövényt leginkább stressz csökkentésére alkalmazza az ájurvédikus orvoslás. Ez a gyógynövény nem csupán a stressz-szintet csökkenti, hanem a C-reaktív fehérje szintjét is, de segítséget nyújt a szorongás oldásában is. A gyógynövénynek memóriafokozó hatása is ismeretes, így nagy hasznát vehetjük a neurodegeneratív betegségek megelőzésében.

Cordyceps gyógygomba
A cordyceps kiemelkedik az összes gyógygomba közül, mivel eddig 21-féle betegség gyógyítására alkalmazták sikeresen, többek között orvosoltak a segítségével megfázást, de alkalmazták alacsony libidóra és alacsony energiaszintre is.

A gyógygomba nagyon hatásos fáradtság ellen, segít az energiaszint növelésében, csökkenti az oxidatív stresszt. Hormonkiegyensúlyozó hatása is ismeretes.

A cordyceps kiváló memóriajavító, így lehet használni azoknál a betegeknél is, akik Alzheimer-kórban, vagy Parkinson-kórban szenvednek. Sportolóknál pedig javítja a kitartást és a teljesítményt.

Panax ginszeng
A kínai gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza ezt az adaptogén gyógynövényt mindenféle betegség orvoslására. A panax ginszeng fokozza az immunfunkciókat és a libidóra is pozitívan hat.

A gyógynövény javítja az agyi teljesítményt. A gyógynövény segít hosszabb ideig fenntartani a fókuszt, és csökkenti a fáradtságérzetet.

A panax ginszeng pozitív hatással van a hangulatra, nyugalmat is biztosít, miközben javítja a memóriát és a teljesítményre is pozitív hatással van.

A gyógynövényről az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a vércukorszintet, habár ezzel kapcsolatban még nem áll elegendő humán vizsgálat a rendelkezésre.

Aranygyökér
Egy másik csodálatos adaptogén gyógynövény az aranygyökér, amely csökkenti a stressz-szintet, emellett nagyon hasznos kimerülés és fáradtság esetén. Ez a gyógynövény szintén segíthet a C-reaktív fehérje szintjének csökkentésében.

A gyógynövény javítja a kognitív funkciókat és a teljesítményt is. Az aranygyökér pozitívan hat a hangulatra is és csökkenti a depressziós tüneteket, mivel fokozza a szervezetben a szerotoninszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: alkalmazkodásban, fáradtságérzetet, neurodegeneratív, bebizonyosodott, szabályozásában, vércukorszintet, gyógynövényeket, immunfunkciókat, energiaszintre, csökkentésében, fenntartásában, termékenységet, energiaszintet, gyógynövénynek, gyógynövényről, teljesítményre, biztosíthatnak, teljesítményt, segítségünkre, immunrendszer, csökkentésére, flavonoidokat, gyógynövények, rendelkezésre, hosszabbítani, memóriafokozó, memóriajavító, testzsírszint, megelőzésében, növekedésében, gyógynövényt, szervezetben, gyógyítására, segítségével, megtámogatja, kapcsolatban, adaptogének olyan, adaptogén gyógynövények, stresszhez való, fizikai stresszhez, hormonális egyensúly, kínai gyógyászat, gyógynövény eredményesen, gyulladást jelző, emberi szervezetben, fehérjeszint magas, gyulladást fokozó, astragalus gyógynövény, kromoszómák végén, sejtek halálát, öregedési folyamatokat, immunrendszer fellendítése,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Márciuzs 24.  Ne hagyd  Alvó cica  Az út  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  J. Donald Walters  Leereszkedés és olvadás  Idővel az ember megérti, hogy ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Sárkány  Ratkós beszületései a szereplő...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Amikor még kicsi voltál...  Az út  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  A nagy természet  Sir Andrew Lloyd Webber  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó baby  Alvó cica  Devecsery László - Húsvét  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Minden kedves látogatómnak sze...  Szép estét kedves látogatóimna...  Leereszkedés és olvadás  virágvasárnap  Paul David Tripp Március 27  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ratkós beszületései a szereplő...  Apu  Nagyhétfő:  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Leereszkedés és olvadás  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  Nárcisz  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Szép estét  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Szép estét  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Táplálékok a máj egészségének ...  Rács mögé  Várnai Zseni - Éveim  Esti kép  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Táplálékok a máj egészségének ...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  képre írva  Alvó cica  Esti kép  Most - segíts meg Mária ,  Nárcisz  Haja van  Facebookon kaptam  képre írva  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
adaptogének olyan, adaptogén gyógynövények, stresszhez való, fizikai stresszhez, hormonális egyensúly, kínai gyógyászat, gyógynövény eredményesen, gyulladást jelző, emberi szervezetben, fehérjeszint magas, gyulladást fokozó, astragalus gyógynövény, kromoszómák végén, sejtek halálát, öregedési folyamatokat, immunrendszer fellendítése, szent bazsalikom, tulsi &#8211, adaptogén gyógynövény, kiváló afrodiziákum, ursolic savnak, izom tömegének, testzsírszint csökkenést, nemi vágy, olyan afrodiziákum, maca vagy, macával kapcsolatban, gyógynövény amellett, hangulat fokozásában, merevedési zavar, maca férfiak, lelki stressz, segítségünkre lehetnek, előző cikkből, ashwagandha nevű, ájurvédikus orvoslás, stressz-szintet csökkenti, szorongás oldásában, gyógynövénynek memóriafokozó, neurodegeneratív betegségek, cordyceps kiemelkedik, összes gyógygomba, segítségével megfázást, gyógygomba nagyon, energiaszint növelésében, oxidatív stresszt, cordyceps kiváló, adaptogén gyógynövényt, panax ginszeng, gyógynövény javítja, agyi teljesítményt, gyógynövény segít, másik csodálatos, gyógynövény szintén, kognitív funkciókat, aranygyökér pozitívan, depressziós tüneteket, alkalmazkodásban, fáradtságérzetet, neurodegeneratív, bebizonyosodott, szabályozásában, vércukorszintet, gyógynövényeket, immunfunkciókat, energiaszintre, csökkentésében, fenntartásában, termékenységet, energiaszintet, gyógynövénynek, gyógynövényről, teljesítményre, biztosíthatnak, teljesítményt, segítségünkre, immunrendszer, csökkentésére, flavonoidokat, gyógynövények, rendelkezésre, hosszabbítani, memóriafokozó, memóriajavító, testzsírszint, megelőzésében, növekedésében, gyógynövényt, szervezetben, gyógyítására, segítségével, megtámogatja, kapcsolatban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 83
  • e Hét: 5324
  • e Hónap: 25186
  • e Év: 201061
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.