Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten hatalma nehézségeket hoz
  2020-07-02 07:29:43, csütörtök
 
  ,,Láttunk ott óriásokat is" (4Móz 12,34).

Igen, az izraeli kémek láttak óriásokat, de Józsué és Káléb látta Istent! Akik kételkednek, azok ma is így szólnak: ,,Nem mehetünk az ellen a nép ellen, mert erősebb nálunk" (32. vers) Ám azok, akik hisznek ezt mondják: ,,Elfoglalhatjuk azt a földet, mert kétség nélkül megbírunk vele" (31.vers).
Az óriások a nagy nehézségeket képviselik, és mindig körülöttünk lopakodnak. Bent vannak családjainkban, gyülekezeteinkben, társadalmi életünkben és még a szívünkben is. Le kell győznünk őket, különben ők nyelnek el minket, mint a régi izraelieket, akik a kánaániaktól félve mondták: ,,Olyan föld, amely megemészti lakóit. Az egész nép is, amelyet ott láttunk, szálas emberekből áll" (33.vers). Azt a hitet kell bemutatnunk, amelyet Józsué és Káléb képviselt, akik ezt mondták: ,,Azért ne féljetek tőlük!... ők nekünk csak olyanok, mint a megenni való kenyér" (4Móz 14,9). Lényegében ezt mondták a többieknek: ,,Erősebbek leszünk legyőzésükre, még ha nincsenek is óriásaink a harcra."
Valójában, ha nincs győzelmes hitünk, akkor elnyelnek minket - megemésztenek az óriások, akik gátolják ösvényünket. ,,Mivel a hitnek ugyanaz a lelke van bennünk" (2Kor 4,13), ami Józsuét és Kálébet betöltötte, tekintsünk Istenre, és Ő megoldja a nehézségeket.
Csak akkor találkozunk óriásokkal, amikor Istent szolgáljuk és követjük. Amikor Izráel haladt előre, akkor jelentek meg az óriások, mert amikor visszafordultak a pusztába, egyetlenegyet sem találtak.
Sokan úgy hiszik, hogy Isten hatalma az ember életében távol tart minden próbát és nehézséget. Azonban Isten hatalma valójában nehézségeket és küzdelmeket hoz. Azt gondolnánk, hogy Pált, a Rómába tartó nagy misszionáriust utazásakor megőrizhette volna Isten szuverenitása a tomboló viharoktól és ellenségeitől. Mégis, éppen az ellenkezője történt. Egy hosszú, nehéz gyötrelmet állt ki a zsidókkal való küzdelemben, akik üldözték őt. Kegyetlen viharokkal találkozott, mérges kígyók állták útját, és a Föld meg pokol minden hatalma akadályozta. Végül éppen hogy megmenekült a vízbe fúlástól, kiúszva Málta partjaira a hajótörés után, amely csaknem a víz temetőjébe juttatta.
Vajon ez úgy hangzik, mint egy végtelen hatalmú Isten leírása? Igen, ez éppen őt mutatja be. Ezért mondta Pál nekünk, hogyha egyszer az Úr Jézus Krisztust úgy fogadta el, mint életet a testében, a súlyos próbák azonnal feltámadtak ellene. Lényegében a konfliktusnak soha nem lett vége. A nyomás Pálon állandósult, de a konfliktusból mindig diadalmasan került ki Jézus Krisztus ereje által.
Pál ezt igen élénk nyelvezetben írja le: ,,Mindenütt szorongatnak, de össze nem roppantanak, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe, üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letiportak, de nem elveszettek. Mindenkor testünkben hordozzuk Jézus halálát, hogy Jézus élete is látható legyen testünkben" (2Kor 4,8-10).
Milyen szünet nélküli és megszakítatlan küzdelmet ír le ezáltal! Csaknem lehetetlen kifejezni saját nyelvünkön az eredeti nyelvezet hatását. Pál öt különböző képet tár elénk egymás után. Az elsőben ábrázolja az ellenségeket, akik teljesen körülvették és nyomást gyakoroltak rá, de nem törték össze, mert a mennyei ,,rendőrség" védelmezte, és megtisztította az utat a meneküléshez. A szó szerinti jelentés ez: ,,Tömegestül ránk törnek minden oldalról, de nem szenvedünk vereséget."
A második kép azt mutatja be, hogy valakit állandóan gátolnak vagy akadályoznak az ellenség soraiból. Ő mégis kitart, mert mindig van elég világosság ahhoz, hogy meglássa a következő lépést. Pál ezt mondta: ,,Kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe", vagy mint ahogy az egyik szó szerinti fordítás mondja: ,,Úttalanul, de nem 'mellékút' nélkül a menekülésre."
A harmadik kép ez: ,,Üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak." Az ellenség Pál nyomában lohol, miközben az isteni Védelmező a közelben áll. Üldözik, de nincs egyedül.
A negyedik még élénkebb és drámaibb. Az ellenség már elkapta, letaglózta és agyonrugdosta. De nem halálosan - képes ismét felkelni. ,,Letiporták, de nem veszett el", vagy szó szerint, ,,ledöntötték, de nem győzték le".
Az ötödik és végső képben Pál még tovább viszi a gondolatot, bemutatva egy olyan képet, ami magának a halálnak tűnik. ,,Mindenkor testünkben hordozzuk Jézus halálát." Mégsem hal meg, mert ,,Jézus élete" segít neki, és él Krisztus élete által, amíg életművét el nem végzi.
Hogy oly sok ember nem éli át ezt az isteni alapelvet, annak az az oka, hogy mindezek megnyerésére számítanak ugyan, de küzdelem nélkül. Amikor nehézség támad és harc tombol körülöttük, elbátortalanodnak és megadják magukat. Istennek nincs olyan értéke, amit könnyen meg lehetne szerezni, mert nincsenek olcsó árucikkek a mennyei piacon. Megváltásunk ára minden volt, amit Isten adhatott, és ami méltó a megnyerésre, az nagyon drága. Nehéz idők és helyek vannak a hitünk és jellemünk iskolájában. Ha valaha felülemelkedünk halandó testünkben az emberi erő és tapasztalat fölé Krisztus életének ereje által a mi halandó testünkben, az a küzdelem folyamata által történik, amit jogosan lehet nevezni az új élet ,,szülési fájdalmának". Ez olyan, mint Mózes története, aki látta hogy ,,a csipkebokor ég, de a tűz nem emészti meg" (2Móz 3,2); jóllehet a Sátán démonai próbálták kioltani a tüzet Mózes életében terveinek állandó lelocsolásával, de nem tehették, mert Isten angyali éberek voltak, olajat öntöttek a lángra, hogy ragyogóan égve tartsák.
Isten drága Gyermeke, szenvedhetsz, de nem vallasz kudarcot, ha hinni mersz, szilárdan állsz, és elutasítod a vereséget!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: visszafordultak, felülemelkedünk, lelocsolásával, kétségeskedünk, megtisztította, elfoglalhatjuk, családjainkban, misszionáriust, megszakítatlan, konfliktusnak, szuverenitása, konfliktusból, ellenségeitől, agyonrugdosta, megemésztenek, egyetlenegyet, ellenségeket, megnyerésére, legyőzésükre, szorongatnak, megváltásunk, kánaániaktól, akadályoznak, nyelvezetben, nehézségeket, megőrizhette, meneküléshez, szenvedhetsz, megnyerésre, bemutatnunk, izraelieket, iskolájában, gyakoroltak, menekülésre, elhagyottak, akadályozta, izraeli kémek, nagy nehézségeket, régi izraelieket, kánaániaktól félve, hitet kell, megenni való, hitnek ugyanaz, ember életében, tomboló viharoktól, ellenkezője történt, zsidókkal való, vízbe fúlástól, hajótörés után, végtelen hatalmú, súlyos próbák, konfliktusnak soha, Amikor Izráel, Azonban Isten, Jézus Krisztust, Jézus Krisztus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Facebookon kaptam  Png kislány  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Albert Einsteinről  Hogy lehet megtartani  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kislány  Nem tudhatod  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Lóhere  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az igazi szeretetért rendszeri...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Png kutya  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szívem  Hogy lehet megtartani  A boldog családok mind hasonló...  Png nő  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Fehér virág  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Idő  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Bounty krémes  Még csak most kezdődik a nap  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szívem  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Egy lelki imádság  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét  Lóhere  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág 
Bejegyzés Címkék
izraeli kémek, nagy nehézségeket, régi izraelieket, kánaániaktól félve, hitet kell, megenni való, hitnek ugyanaz, ember életében, tomboló viharoktól, ellenkezője történt, zsidókkal való, vízbe fúlástól, hajótörés után, végtelen hatalmú, súlyos próbák, konfliktusnak soha, nyomás Pálon, konfliktusból mindig, eredeti nyelvezet, elsőben ábrázolja, mennyei &#8222, ellenség soraiból, következő lépést, isteni Védelmező, olyan képet, halálnak tűnik, isteni alapelvet, mennyei piacon, nagyon drága, tüzet Mózes, visszafordultak, felülemelkedünk, lelocsolásával, kétségeskedünk, megtisztította, elfoglalhatjuk, családjainkban, misszionáriust, megszakítatlan, konfliktusnak, szuverenitása, konfliktusból, ellenségeitől, agyonrugdosta, megemésztenek, egyetlenegyet, ellenségeket, megnyerésére, legyőzésükre, szorongatnak, megváltásunk, kánaániaktól, akadályoznak, nyelvezetben, nehézségeket, megőrizhette, meneküléshez, szenvedhetsz, megnyerésre, bemutatnunk, izraelieket, iskolájában, gyakoroltak, menekülésre, elhagyottak, akadályozta, küzdelmeket, megmenekült, találkozott, küzdelemben, ellenkezője, csipkebokor, fájdalmának, feltámadtak, körülöttünk, ösvényünket, elveszettek, roppantanak, találkozunk, állandósult, diadalmasan, körülvették, tapasztalat, ledöntötték, kételkednek, szolgáljuk, emberekből, tekintsünk, tömegestül, óriásokkal, lényegében, körülöttük, gondolatot, megemészti, szenvedünk, betöltötte, testünkben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 6246
  • e Hónap: 35558
  • e Év: 223360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.