Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bennünk lakozó kegyelem
  2020-07-04 06:21:52, szombat
 
  A bennünk lakozó kegyelem

,,Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet, azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és szállást készítünk magunknak nála." (Jn 14,23)

Jézust szeretni annyit tesz, mint engedelmeskedni neki. Ezért mondja az Úr: ,,Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet." A Krisztus iránti szeretet, amint a házastársi szeretet is, nagyon gyakorlati dolog. Nem szavakból áll, hanem tettekből. Vagy ha szavakra van szükség, ezek csak akkor hordozhatók el, ha a tettekkel megegyeznek.
Aki ily módon, azaz az engedelmességben megmutatkozó szeretet-kapcsolat módján kötődik Krisztushoz, Isten kegyelmét egyre gazdagabban tapasztalja meg életében. Állandóan bizalmat érez magában Isten kegyelme iránt. Valójában Isten lakozik benne.
Megtanulunk úgy gondolni Istenre, mint aki személyében három: Atya, Fiú és Szentlélek. Azért gondolunk rá ily módon, mert így jelenti ki a Biblia az egy örök Istent. Tehát az Atyára gondolunk, aki felettünk van, aki a Teremtő Úr. A Fiú Istenre gondolunk, aki értünk van, a Közbenjáróra. A Szentlélek azonban az, aki bennünk van. Többnyire így kell nekünk az örökkévaló Istenre gondolnunk.
A három azonban egy, mert csak egyetlen igaz Isten van. És jóllehet a Biblia (rendszerint) azt tanítja, hogy a Szentlélek az, aki belénk költözik, hogy bennünk lakjon, amikor vesszük Isten kegyelmét, itt Jézus mégis így szól: ,,Mi - vagyis az Atya és én - szállást készítünk magunknak nála."
Az örökkévaló Isten lakozást vesz bennünk, ha szeretjük Jézus Krisztust. Ez a gondolat oly gazdag tartalmú, hogy szinte megrémít bennünket.
A mindenható Isten, aki egykor egy arany templomban lakott, hogy népe megközelíthesse őt, most úgy határozott, hogy az én hittestvéremben és bennem éljen. Micsoda kegyelem! És micsoda nagyszerű elkötelezettség! Most hát mi vagyunk az a hely, ahol az embereknek meg kell találniuk Istent.
Ez a tanítás egyszer s mindenkorra a legalaposabban megindokolja, hogy miért kell a kegyelemnek rajtunk keresztül mások felé áramlania, ha egyszer eljutottunk a Jézusban való hitre.

Napi gondolat
,,Az örökkévaló Isten lakozást vesz bennünk, ha szeretjük Jézus Krisztust." Gondolj arra, hogy ez a meghökkentő igazság milyen következményekkel jár életedre nézve.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: engedelmességben, elkötelezettség, hittestvéremben, engedelmeskedni, megközelíthesse, legalaposabban, megindokolja, közbenjáróra, megmutatkozó, hordozhatók, eljutottunk, megegyeznek, megtanulunk, mindenkorra, rendszerint, személyében, meghökkentő, gazdagabban, tapasztalja, krisztushoz, kegyelemnek, kuyvenhoven, mindenható, gyakorlati, templomban, szentlélek, örökkévaló, embereknek, gondolnunk, határozott, házastársi, gondolunk, többnyire, felettünk, készítünk, tettekből, bennünk lakozó, házastársi szeretet, tettekkel megegyeznek, engedelmességben megmutatkozó, örökkévaló Istenre, három azonban, örökkévaló Isten, mindenható Isten, arany templomban, tanítás egyszer, legalaposabban megindokolja, kegyelemnek rajtunk, meghökkentő igazság, Valójában Isten, Teremtő Úr, Jézus Krisztust, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leereszkedés és olvadás  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Szép estét  Képes idézet !  Humor is meg nem is szerinted?  Idővel az ember megérti, hogy ...  A szeretetről  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Szívet megérintő . . .  Apu  Aki belekortyol  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Sárkány  Virágvasárnap a húsvét előtti  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Inkább ad  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Rács mögé  Facebookon kaptam  Óraállítás  Sonka vásár  Esti kép  Humor is meg nem is szerinted?  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  A máj egészségének javítása te...  A haj állapotának javítása egy...  Öröknek hinni . . .  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Alvó kisfiú  Öröknek hinni . . .  A jó kedv a világon  Alvó baby  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Alvó cica  Kékfestőről pár szóban  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Haja van  Paul David Tripp Március 26  Szép estét kedves látogatóimna...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Krisztinától  Hibáztam már  Szép estét  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Nem hazudnak  Soli Deo gloria  Apu  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
bennünk lakozó, házastársi szeretet, tettekkel megegyeznek, engedelmességben megmutatkozó, örökkévaló Istenre, három azonban, örökkévaló Isten, mindenható Isten, arany templomban, tanítás egyszer, legalaposabban megindokolja, kegyelemnek rajtunk, meghökkentő igazság, engedelmességben, elkötelezettség, hittestvéremben, engedelmeskedni, megközelíthesse, legalaposabban, megindokolja, közbenjáróra, megmutatkozó, hordozhatók, eljutottunk, megegyeznek, megtanulunk, mindenkorra, rendszerint, személyében, meghökkentő, gazdagabban, tapasztalja, krisztushoz, kegyelemnek, kuyvenhoven, mindenható, gyakorlati, templomban, szentlélek, örökkévaló, embereknek, gondolnunk, határozott, házastársi, gondolunk, többnyire, felettünk, készítünk, tettekből, szavakból, kapcsolat, állandóan, valójában, megtartja, keresztül, kegyelmét, tettekkel, áramlania, találniuk, magunknak, elmegyünk, szeretjük, nagyszerű, krisztust, bennünket, életedre, jóllehet, gondolni, életében, krisztus, kegyelme, költözik, szeretet, tartalmú, lakozást, gondolat, szeretni, kegyelem, szállást, szavakra, egyetlen, megrémít, jézusban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1625
  • e Hét: 6131
  • e Hónap: 67800
  • e Év: 186892
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.