Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vallásos kétségbeesés
  2020-07-18 21:55:30, szombat
 
  A vallásos kétségbeesés

,,Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs." (Róm 7,18)

Minden emberi lény vallásos. ,,A vallás" pedig emberi tevékenység. Nem tévesztendő össze az evangélium szerinti hitélettel.
Csak Isten tudja, mily sok ember választja a vallást, mint az üdvösségre vivő utat. Ez azonban nem vezet eredményhez. Az igazi vallás eredménye az üdvösségnek. Az emberi vallás nem képes megtartani a lelket.
Vannak rossz vallások: az asztrológia hideg, a bahai olyan, mint valami vegyes saláta. Az összes magunk csinálta vallás csak ábrándozás - népszerű, költséges és hiábavaló. De a jó vallások sem ,,működnek": a szociális munka nem üdvözít, a bibliai textusok bemagolása nem éri meg a fáradtságot.
Az észak-amerikaiak körülbelül annyi órát szentelnek a vallásra, mint a kedvtelésből tartott háziállatokra, és majdnem annyi pénzt adnak ki kutyaeledelre, mint misszionáriusokra. A Róm 7 azonban megtanítja nekünk egyszer s mindenkorra, hogy ez a vallásosság nem üdvözít.
Miért nem? Azért, mert még az a jó is, amit Isten adott az emberiségnek, hiábavaló fáradozás lett. Még az ő szent törvénye sem képes minket másféle életre serkenteni. Valójában minél többet megtudunk az igaz életre vonatkozó isteni akaratról, annál inkább átéljük hitványságunkat.
Ez félelmetes kép, de igaz. És mi tudjuk, hogy igaz - nemcsak azért, mert a Biblia mondja, hanem mivel tapasztaltuk is. Számtalan ember sodródott már bele a vallásosságba ideiglenes és örök üdvössége érdekében. Ezek csodálatra méltóbbak, mint akik az alkoholhoz folyamodnak, de gonoszabb a fájdalmuk és a bűnük.
Egyedül Isten üdvözítheti az embert. Ő a mi üdvösségünk. Ő jön hozzánk Jézus Krisztusban, és a Szentlélek erejét hozza el nekünk.
Ez egy olyan új kezdet, amelyet nem te és én találtunk ki.
Isten, és egyedül Isten tud csak üdvözíteni. A legnemesebb emberek leghősiesebb erőfeszítése is csak akarni tudja azt, ami jó. Elérni sohasem tudja. Úgy látszik, hogy minden vallásos zarándoknak újból fel kell ezt fedeznie.

Napi gondolat
Gondold végig, miként tanultad meg, vagy miként tanulgatod, hogy csak Isten tud üdvösséget adni, és hogy ezen semmi nem változtat, bármit teszel is. Ezután adj hálát Istennek azért, amit Krisztusban tett érted.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: hitványságunkat, kutyaeledelre, háziállatokra, vallásosságba, kedvtelésből, erőfeszítése, leghősiesebb, tapasztaltuk, kétségbeesés, emberiségnek, folyamodnak, zarándoknak, fáradtságot, asztrológia, tevékenység, eredményhez, üdvösségnek, legnemesebb, lehetőségem, tévesztendő, krisztusban, üdvözítheti, vallásosság, mindenkorra, üdvösségünk, kuyvenhoven, megtartani, tanulgatod, serkenteni, hitélettel, üdvösségre, alkoholhoz, csodálatra, evangélium, ábrándozás, szentlélek, vallásos kétségbeesés, evangélium szerinti, üdvösségre vivő, igazi vallás, emberi vallás, asztrológia hideg, bahai olyan, összes magunk, szociális munka, bibliai textusok, észak-amerikaiak körülbelül, kedvtelésből tartott, igaz életre, vallásosságba ideiglenes, alkoholhoz folyamodnak, legnemesebb emberek, Csak Isten, Egyedül Isten, Jézus Krisztusban, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Lóhere  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Erdőn  Boldog születésnapot a ma ünne...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem méltó hozzád  Egy bizonyos határt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Erdőn  Png kutya  Kaffka_Margit  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Akik bántanak téged  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt  Akarat  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akarat  Popper Péter szavai  Fekete-erdő desszert  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Elköszönt  Esti kép  Mai harmónia kártyám  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zilahy Lajos gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Akik bántanak téged  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nevem  Png fotel  Alázat  Nem számIt  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
vallásos kétségbeesés, evangélium szerinti, üdvösségre vivő, igazi vallás, emberi vallás, asztrológia hideg, bahai olyan, összes magunk, szociális munka, bibliai textusok, észak-amerikaiak körülbelül, kedvtelésből tartott, igaz életre, vallásosságba ideiglenes, alkoholhoz folyamodnak, legnemesebb emberek, hitványságunkat, kutyaeledelre, háziállatokra, vallásosságba, kedvtelésből, erőfeszítése, leghősiesebb, tapasztaltuk, kétségbeesés, emberiségnek, folyamodnak, zarándoknak, fáradtságot, asztrológia, tevékenység, eredményhez, üdvösségnek, legnemesebb, lehetőségem, tévesztendő, krisztusban, üdvözítheti, vallásosság, mindenkorra, üdvösségünk, kuyvenhoven, megtartani, tanulgatod, serkenteni, hitélettel, üdvösségre, alkoholhoz, csodálatra, evangélium, ábrándozás, szentlélek, ideiglenes, megtanítja, körülbelül, amerikaiak, üdvözíteni, félelmetes, üdvösséget, szentelnek, bemagolása, fáradozás, érdekében, hiábavaló, eredménye, gonoszabb, változtat, méltóbbak, megtegyem, sodródott, költséges, üdvössége, megtudunk, számtalan, fájdalmuk, testemben, akaratról, valójában, választja, szociális, vonatkozó, találtunk, vallásra, textusok, népszerű, csinálta, működnek, vallásos, vallások, istennek, gondolat, szerinti, tanultad, minthogy, törvénye, fedeznie, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3679
  • e Hét: 9925
  • e Hónap: 39237
  • e Év: 227039
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.