Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészségtelen ételek? Nem
  2018-11-07 16:32:07, szerda
 
   
  Számos helyen olvashatjuk, hogy a kávé, a tojás, a kókuszolaj mennyire egészségtelen, de most tiszta vizet öntünk a pohárba.

Itt az idő, hogy leszokjunk a feldolgozott ételekről és elkezdjünk igaziakat enni: tojást, vajat, sajtot, akár mogyoróvajat - és mindent lehetőleg természetes állapotában.
Arról sem szabad megfeledkeznünk azért, hogy a jó étrend egyik titka a mértékletesség is, úgyhogy mindenből csak keveset együnk. Az evés önmagában nem elég ahhoz, hogy elhízzunk: a mértéktelen evés, a mozgáshiány és a rendszertelen életmód kell mindehhez.
Az alábbiakban tíz olyan ételről olvashat, amely kellő mértékkel fogyasztva kifejezetten egészséges.
Kávé. Sokszor hallhattuk már, hogy a túl sok kávétól idegesek leszünk, felpuffadunk, rossz lesz a leheletünk, előjöhet az irritábilis bélszindrómánk - ellenben ha mértékkel fogyasztjuk, a kávé kifejezetten jót tesz az idegrendszerünknek, fokozza szellemi képességeinket, sőt, szervezetünk demenciával és Alzheimer-kórral szembeni védelmét is fokozza.
Burgonya. Az egy dolog, hogy a keményítővel teli étel átalakul glukózzá és alaposan megemeli vércukrunkat, de ugyanakkor számos más tápanyagot is tartalmaz: egy közepes méretű burgonya fedezi napi C-vitamin szükségletünk felét, B6-szükségletünk 30 százalékát és kálium-szükségletünk egynegyedét. Ezen kívül még kalcium, magnézium, foszfor,cink és B-vitaminok is találhatóak benne. A frissebb krumplinak ráadásul alacsonyabb a glikémiás indexe is, mint a kevésbé frisseknek.

Tojás. Ideje megszeretnünk a tojást. A proteinben és hasznos zsírokban gazdag tojás ugyanis hosszú időre lakat jól minket: ideje a reggeli müzlit omlettre cserélni, mert így több energiát nyerünk.

Mogyoróvaj. A mogyoróvaj tele van fehérjékkel, magnéziummal, káliummal, E-vitaminnal, antioxidánsokkal és rostokkal. Ugyanakkor érdemes okosan választanunk, ugyanis számos márka kapható, ezek közül pedig sokban található cukor és számos más nem túl egészséges hozzávaló.

Babkonzerv. A babkonzervnek jelentősen nagyobb nátrium-tartalma lehet a benne található folyadék miatt, úgyhogy erre érdemes figyelni: viszont gyomrunkat remek állapotban tarthatjuk a babbal annak magas fehérje- és rosttartalma miatt.



Popcorn. Nem, nem a cukrozott és feldolgozott popcornról beszélünk, hanem a tetszés szerint ízesíthető, nem zacskóban kipattogtatott változatról, amelynek nagyon alacsony a kalóriatartalma.

Zsíros tej. A kilencvenes évek óta sulykolják belénk, hogy a sovány tej egészséges, ennek következtében egyre többen cserélték le a zsírokat szénhidrátokra, és híztak el. A zsíros tej nem egészségtelen és sokkal több tápanyag található benne, mint a sovány változatban. Könnyen eltelít, így elveszi étvágyunkat is.

Joghurt. A joghurt legnagyobb problémája az adalékanyag, a színezék és ízesítés: ideje lecserélni a sovány és cukros változatokat zsírosabb, természetes vagy görög joghurtokra. Ha nem bírjuk ki ízesítés nélkül, vágjunk bele gyümölcsöket vagy keverjük össze

befőttel.Só. A sófogyasztás egészségtelen mértékét a feldolgozott ételeknek köszönhetjük, úgyhogy kezdjünk csak rászokni arra, hogy otthon főzünk és garantáltan kevesebb sóra lesz szükségünk. Érdemes kipróbálni esetleg a himalájai kristálysót, amiben 84-féle ásványi anyag található (csak az összehasonlítás kedvéért: az asztali sóban csak négyféle van).

Kókuszolaj. Könnyedén emészthető zsírsavakat tartalmaz, amelyek szervezetünkben zsírégető ketonokká alakulnak; emellett pedig immunrendszerünket is serkenti. Ráadásul nem is lesz kókuszízű tőle az étel, ettől sem kell tartanunk.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: antioxidánsokkal, kalóriatartalma, megfeledkeznünk, összehasonlítás, szervezetünkben, képességeinket, mértékletesség, kipattogtatott, szénhidrátokra, bélszindrómánk, szükségletünk, következtében, egészségtelen, rendszertelen, babkonzervnek, megszeretnünk, mogyoróvajat, magnéziummal, vércukrunkat, kifejezetten, felpuffadunk, szervezetünk, keményítővel, rosttartalma, gyümölcsöket, sófogyasztás, feldolgozott, köszönhetjük, választanunk, változatokat, fogyasztjuk, irritábilis, mértéktelen, garantáltan, mozgáshiány, zsírsavakat, kókuszolaj mennyire, feldolgozott ételekről, evés önmagában, mértéktelen evés, rendszertelen életmód, irritábilis bélszindrómánk, kávé kifejezetten, keményítővel teli, közepes méretű, frissebb krumplinak, glikémiás indexe, kevésbé frisseknek, reggeli müzlit, mogyoróvaj tele, babkonzervnek jelentősen, benne található,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy maradéktalanul uralt világ  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Reggel van  Png virág  Kaffka_Margit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  s immár én is felragyogva, ért...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akarat  Png nő  Akarat  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png telefon  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png nő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 19  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Akarat  Alvó cicák  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 20  Bertolt Brecht -től idézet  Ágai Ágnes – Csendélet  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép álmokat!  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az... 
Bejegyzés Címkék
kókuszolaj mennyire, feldolgozott ételekről, evés önmagában, mértéktelen evés, rendszertelen életmód, irritábilis bélszindrómánk, kávé kifejezetten, keményítővel teli, közepes méretű, frissebb krumplinak, glikémiás indexe, kevésbé frisseknek, reggeli müzlit, mogyoróvaj tele, babkonzervnek jelentősen, benne található, babbal annak, tetszés szerint, kilencvenes évek, zsírokat szénhidrátokra, sovány változatban, joghurt legnagyobb, sófogyasztás egészségtelen, feldolgozott ételeknek, himalájai kristálysót, összehasonlítás kedvéért, asztali sóban, antioxidánsokkal, kalóriatartalma, megfeledkeznünk, összehasonlítás, szervezetünkben, képességeinket, mértékletesség, kipattogtatott, szénhidrátokra, bélszindrómánk, szükségletünk, következtében, egészségtelen, rendszertelen, babkonzervnek, megszeretnünk, mogyoróvajat, magnéziummal, vércukrunkat, kifejezetten, felpuffadunk, szervezetünk, keményítővel, rosttartalma, gyümölcsöket, sófogyasztás, feldolgozott, köszönhetjük, választanunk, változatokat, fogyasztjuk, irritábilis, mértéktelen, garantáltan, mozgáshiány, zsírsavakat, alábbiakban, kristálysót, alacsonyabb, találhatóak, változatban, kilencvenes, változatról, étvágyunkat, adalékanyag, joghurtokra, természetes, demenciával, egynegyedét, fehérjékkel, állapotában, olvashatjuk, vitaminnal, mogyoróvaj, egészséges, elkezdjünk, proteinben, ugyanakkor, krumplinak, leheletünk, tápanyagot, százalékát, jelentősen, frisseknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 851
  • e Hét: 12063
  • e Hónap: 28463
  • e Év: 150336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.