Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ödéma – természetes gyógymódok
  2020-08-01 23:07:56, szombat
 
  Az ödéma számos betegség, illetve állapot jele lehet, mint pl. vesebetegség, szívelégtelenség, terhesség, allergiás reakció, limfóma, májbetegség, de okozhatják különböző gyógyszerek is, pl. szteroidok, non-szteroid gyulladás gátlók.

Az ödéma típusai
Az ödémákat különböző típusokba sorolhatjuk, jellemzően az alapján, hogy a test mely részeiben jelentkeznek a tünetek, illetve mely szervek okozzák a tüneteket.

Az ödéma nem más, mint a víz felhalmozódása a test valamely részében. Ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadék kerül a sejtek közé, a lágy szövetekbe és ez okozza a kellemetlen tüneteket. Az ödéma nem egy önálló betegség, csupán egy látványos jel, mely arra sarkall bennünket, hogy alaposan kivizsgáljuk, mik húzódnak meg a színfalak mögött.

Házi praktikák, természetes gyógymódok ödéma ellen
Számos olyan természetes gyógymód létezik az ödéma ellen, mely különösebb szaktudást nem igényel, a szükséges hozzávalói pedig a legtöbb konyhában megtalálhatók.

Lenmag
Adjon őrölt lenmagot ételeihez. A lenmag nemcsak enyhíti az ödémát, de számtalan olyan tápanyaggal látja el szervezetét, melyre egyébként is nagy szüksége lehet. Az őrölt lenmag mellett fogyasszon rendszeresen lenmagolajat is, ha nem szereti az ízét, akkor kapszula formájában.

Mustárolaj
Kevés olyan jóleső dolog van a Földön, mint egy kiadós masszázs valamilyen jó minőségű, langyos olajjal. Melegítsen fel egy tálban mustárolajat és gyengéden masszírozza ét vele az érintett területeket. A masszázs stimulálja a vérkeringést, segít a felgyülemlett víz távozásában.

Almaecet
Sokan tisztító tonikként minden nap fogyasztják az almaecetet. Az almaecet rendkívül jótékony hatású ödéma esetén is. Fogyassza hígított formában vagy alkalmazza közvetlenül az érintett testrészen. Legalább 5 percig masszírozza vele az ödémás területet, hogy az almaecet egy része be tudjon szívódni a bőrön keresztül. Csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

Koriander
Adjon két teáskanál koriander magot egy kevés vízhez és forralja fel. Miután felforrt, szűrje le a folyadékot. Kortyolgassa el az italt.

2 liter vízhez adjon 100g koriander magot, 10 percig főzze, hagyja kihűlni, majd áztassa benne lábát.

Uborka
Igyon meg minden nap egy pohár uborkalevet, mely méregteleníti szervezetét, segít a méreganyagok távozásában és megszünteti az ödémát.

Pitypang tea
A pitypang tea kiváló alternatív megoldás az ödéma megszüntetésére. Fogyasszon naponta 2-3 csésze pitypang teát és a tünetei hamarosan megszűnnek.

Grapefruitos fürdő
Adjon langyos fürdővizéhez néhány csepp grapefruit olajat és élvezze az illatos fürdőt.

Epsom-só
Az epsom-sós fürdő csökkenti az ödémát és enyhíti a fájdalmat.

Teafa olaj
Masszírozza a teafaolajat közvetlenül az ödémás területbe, enyhítse vele fájdalmát.

Fokhagyma
Az antioxidánsokban bővelkedő fokhagyma kiváló természetes gyógymód ödéma esetén. Rágcsáljon el 2-3 gerezd fokhagymát a tünetek csökkentése céljából.

Ananász
Az ananász nagy mennyiségben tartalmaz klórt, ami segít a veséknek a fölösleges folyadék és méreganyagok eltávolításában. Fogyasszon friss ananászt!

Ha ödémában szenved, csökkentse a napi só bevitelt, lehetőleg 2100mg alá, azaz kb. 4g sót fogyaszthat. A túlságosan hideg vagy meleg súlyosbíthatja az ödéma tüneteit, ezért ha hideg van odakinn, öltözzön fel melegen, nyáron pedig kerülje a forróságot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szívelégtelenség, antioxidánsokban, eltávolításában, megszüntetésére, felhalmozódása, súlyosbíthatja, méregteleníti, felgyülemlett, megtalálhatók, méreganyagok, mennyiségben, fürdővizéhez, vérkeringést, jelentkeznek, kortyolgassa, vesebetegség, lenmagolajat, grapefruitos, kivizsgáljuk, rendszeresen, mustárolajat, szervezetét, tápanyaggal, fogyaszthat, megszünteti, területeket, távozásában, masszírozza, sorolhatjuk, uborkalevet, teafaolajat, májbetegség, közvetlenül, természetes, csökkentése, kellemetlen, ödéma számos, ödéma típusai, ödémákat különböző, test mely, test valamely, sejtek közé, lágy szövetekbe, kellemetlen tüneteket, önálló betegség, színfalak mögött, ödéma ellen, szükséges hozzávalói, legtöbb konyhában, lenmag nemcsak, őrölt lenmag, kiadós masszázs,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy Feró megmondta?  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Óraállítás  Nagyhétfő:  A pálma a győzelem és a diadal...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  A jó kedv a világon  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Színház az egész világ,  Várnai Zseni - Éveim  Sok ember olyan,  A haj állapotának javítása egy...  A jó kedv a világon  képre írva  Alvó kutyák  Szép estét  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem hazudnak  Esti képek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Inkább ad  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 28  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  képre írva  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Sárkány  Facebookon kaptam  Nárcisz  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Óraállítás  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Alvó kutyák  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ödéma számos, ödéma típusai, ödémákat különböző, test mely, test valamely, sejtek közé, lágy szövetekbe, kellemetlen tüneteket, önálló betegség, színfalak mögött, ödéma ellen, szükséges hozzávalói, legtöbb konyhában, lenmag nemcsak, őrölt lenmag, kiadós masszázs, tálban mustárolajat, érintett területeket, masszázs stimulálja, almaecet rendkívül, érintett testrészen, ödémás területet, bőrön keresztül, kevés vízhez, pohár uborkalevet, méreganyagok távozásában, ödéma megszüntetésére, tünetei hamarosan, illatos fürdőt, epsom-sós fürdő, teafaolajat közvetlenül, ödémás területbe, antioxidánsokban bővelkedő, tünetek csökkentése, ananász nagy, fölösleges folyadék, túlságosan hideg, ödéma tüneteit, szívelégtelenség, antioxidánsokban, eltávolításában, megszüntetésére, felhalmozódása, súlyosbíthatja, méregteleníti, felgyülemlett, megtalálhatók, méreganyagok, mennyiségben, fürdővizéhez, vérkeringést, jelentkeznek, kortyolgassa, vesebetegség, lenmagolajat, grapefruitos, kivizsgáljuk, rendszeresen, mustárolajat, szervezetét, tápanyaggal, fogyaszthat, megszünteti, területeket, távozásában, masszírozza, sorolhatjuk, uborkalevet, teafaolajat, májbetegség, közvetlenül, természetes, csökkentése, kellemetlen, gyógyszerek, fogyasztják, fölösleges, gyógymódok, szövetekbe, hozzávalói, megszűnnek, fogyasszon, szaktudást, fokhagymát, különösebb, mennyiségű, grapefruit, rágcsáljon, valamilyen, alkalmazza, almaecetet, jellemzően, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 201156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.