Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Avokádó jó hatásairól
  2020-08-05 11:07:14, szerda
 
 



Az avokádónak nagyon finom, krémes a húsa és különleges az íze. A gyümölcsöt fogyasztás előtt meg kell hámozni, ki kell szedni belőle a magot, amelyet aztán el lehet fogyasztani. De ha kettévágjuk, ki is lehet kanalazni a héjból a gyümölcs húsát. A magot is fel lehet használni. Miután alaposan megszáradt, le lehet reszelni. A reszelékkel leveseket, főzeléket és salátákat lehet megízesíteni.

Az avokádó rendszeres, akár mindennapos fogyasztása hihetetlen, hogy mennyire pozitív hatást gyakorol az egészségre. Az avokádó nagyon gazdag különféle tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban. Megtalálható benne a K-, C-, B5-, B6- és E-vitamin, illetve a kálium, a magnézium, a mangán, a réz, a vas, a cink és a foszfor. Az avokádót aligátor körtének is nevezik. A rücskös héja miatt kaphatta ezt a különleges nevet.

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely az avokádóban megtalálható, a kálium. Ez az ásványi anyag a vérnyomás szabályozásában játszik kiemelkedő szerepet.

Az avokádó egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag, amely csökkenti a gyulladás kialakulását a szervezetben, így biztosítja a szív egészségét.

Ez a gyümölcs rostban is rendkívül gazdag, amely csökkenti a magas vércukorszintet. Az avokádóban található oldható rostok segítenek fenntartani a bélflóra egészségét is.

Az avokádó nagymértékben képes csökkenteni az összkoleszterinszintet. Mintegy 20 százalékkal csökkenti a vér trigliceridszintjét, miközben csökkenti a rossz, azaz az LDL-koleszterinét, és megnöveli a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét. Ezek a pozitív változások pedig elősegítik az egészséges szívműködés fenntartását.

Kutatások igazolják, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen fogyasztanak avokádót, kevésbé kell tartaniuk a metabolikus szindróma kialakulása ellen. A metabolikus szindróma kockázati tényezői közé tartozik az elhízás, a szívbetegség és a cukorbetegség is.

Ha avokádót fogyasztunk, a zsírban oldódó vitaminok is jobban felszívódnak. Melyek a zsírban oldódó vitaminok? Az A-, D-, E- és a K-vitamin. Ezek egyben kitűnő antioxidánsok is.

Az avokádó luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek szintén antioxidánsoknak számítanak.. Két szembetegség, a makuladegeneráció és a szürkehályog is elkerülhető vagy legalábbis a kialakulásának kockázati szintje csökkenthető az avokádó rendszeres fogyasztásával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsoknak, vércukorszintet, szabályozásában, fogyasztásával, kialakulásának, koleszterinét, cukorbetegség, antioxidánsok, tápanyagokban, nagymértékben, legfontosabb, vitaminokban, megtalálható, kialakulását, rendszeresen, szembetegség, szürkehályog, csökkenthető, felszívódnak, szívbetegség, megízesíteni, fogyasztanak, fenntartását, szervezetben, fogyasztunk, százalékkal, fogyasztani, csökkenteni, fenntartani, kialakulása, metabolikus, fogyasztása, mindennapos, reszelékkel, kettévágjuk, elkerülhető, avokádónak nagyon, gyümölcsöt fogyasztás, gyümölcs húsát, reszelékkel leveseket, avokádó rendszeres, avokádó nagyon, avokádót aligátor, rücskös héja, különleges nevet, egyik legfontosabb, avokádóban megtalálható, ásványi anyag, vérnyomás szabályozásában, avokádó egyszeresen, gyulladás kialakulását, szív egészségét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Müller Péter tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 15  Sorsunk miatt...  Ott van  József Attila – Keresek ...  "Ez egy csoda"  Egy barátság története  Paul David Tripp Április 15  József Attila – Keresek ...  Robin Wight pitypang szobra  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A Magyar Költészet napja alkal...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimn...  Jan Twardowski - Siessünk  Az ember emlékekből áll  Robert Merle tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem kell hozzá fürdőruhás  Anyámról való emlékek  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Isten hűségének mértéke  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egyszerű  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  ajándék, mellyel meglepem  Szabó T. Anna - Pitypang  Tanmese  Pitypang szökőkút  IGEN így  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Mit ünnepelnek a görögök márci...  képre írva  Előfordul, hogy  Szép estét  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Bársony székben  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Egy barátság története  Vannak emberek  Paul Éluard - És egy mosoly  József Attila - Kopogtatás nél...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  különleges  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét  Horváth Szilvia tollából  Vito Giaquinto gondolata  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Különleges  Magamnak  Szép estét  Reményik Sándor: Pierrot &...  A pitypang legendája  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Csend  Azért kaptad  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 13  Szép estét  József Attila – Keresek ...  A hagyma antibakteriális hatás... 
Bejegyzés Címkék
avokádónak nagyon, gyümölcsöt fogyasztás, gyümölcs húsát, reszelékkel leveseket, avokádó rendszeres, avokádó nagyon, avokádót aligátor, rücskös héja, különleges nevet, egyik legfontosabb, avokádóban megtalálható, ásványi anyag, vérnyomás szabályozásában, avokádó egyszeresen, gyulladás kialakulását, szív egészségét, gyümölcs rostban, magas vércukorszintet, avokádóban található, bélflóra egészségét, avokádó nagymértékben, pozitív változások, egészséges szívműködés, metabolikus szindróma, zsírban oldódó, avokádó luteint, kialakulásának kockázati, antioxidánsoknak, vércukorszintet, szabályozásában, fogyasztásával, kialakulásának, koleszterinét, cukorbetegség, antioxidánsok, tápanyagokban, nagymértékben, legfontosabb, vitaminokban, megtalálható, kialakulását, rendszeresen, szembetegség, szürkehályog, csökkenthető, felszívódnak, szívbetegség, megízesíteni, fogyasztanak, fenntartását, szervezetben, fogyasztunk, százalékkal, fogyasztani, csökkenteni, fenntartani, kialakulása, metabolikus, fogyasztása, mindennapos, reszelékkel, kettévágjuk, elkerülhető, szívműködés, egyszeresen, koleszterin, rendszeres, hihetetlen, egészségre, anyagokban, kiemelkedő, avokádóban, különleges, telítetlen, biztosítja, változások, egészségét, elősegítik, megszáradt, gyümölcsöt, számítanak, zeaxantint, embereknek, fogyasztás, legalábbis, avokádónak, egészséges, csökkenti, gyulladás, tartalmaz, rendkívül, kockázati, vérnyomás, zsírokban, található, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 911
  • e Hét: 2894
  • e Hónap: 16643
  • e Év: 221344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.