|
2020-08-27 22:02:53, csütörtök
|
|
|
A szívünk a testünk motorja. Egyáltalán nem mindegy, hogyan bánunk vele. A szív látja kárát, ha nem táplálkozunk egészségesen, ha súlyfelesleggel kell megküzdenünk, ha nem mozgunk eleget, de a szívünk egészsége kerül akkor is veszélybe, ha valamilyen szenvedélybetegségnek hódolunk. A dohányzás nagyon káros. Tönkreteszi az ereket, többek között azzal, hogy megemeli a szervezetben a koleszterinszintet. A koleszterin plakk formájában jelen lesz az erek falán, ezzel szűkítve azokat, így a vérnyomás megemelkedik, ami felelőssé tehető a szívbetegségek kialakulásáért.
A gyógyszerek és a természetes módszerek
Mielőtt valaki eljutna odáig, hogy gyógyszereket szed, fontos lenne, hogy a prevencióra, azaz a megelőzésre törekedjen. Lehet, hogy a gyógyszerek sok esetben segítenek, de nagyon sok mellékhatást okoznak, így az lenne mindenki számára a legideálisabb, ha már a baj bekövetkezte előtt odafigyelne az egészségére.
Az omega-3 zsírsavak
Az olajos halak, a lenmag, a dió, vagyis a magvak és a diófélék tartalmaznak omega-3 zsírsavat, amely rendszeres fogyasztásával szintén sokat tehetünk a szív- és érrendszer egészségének megőrzése érdekében. Az omega-3 zsírsavak ugyanis nemcsak a trigliceridszintet csökkentik, de a vérnyomás szabályozásában is aktívan részt vesznek, és még az LDL-koleszterin szintjét is kordában tudják tartani.
A gyulladás elkerülése
A krónikus gyulladás nagyon veszélyes, hiszen hozzájárul a krónikus betegség kialakulásához. A szív- és érrendszeri megbetegedés is ilyen krónikus gyulladás talaján jön létre. A fent említett omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása is képes a gyulladás csökkentésére, de az egyik legkiemelkedőbb gyulladáscsökkentő a fokhagyma.
A fokhagyma egy aktív vegyületet, allicint tartalmaz, amely nagyon hasznos a szisztolés vérnyomás csökkentésében.
Vitaminok és ásványi anyagok a megelőzésben
A tápanyagok fontos szerepet töltenek be a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A C- és D-vitamin rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegség kialakulásának a kockázatát, míg a B-vitaminok, különösen a B6-, a B12-vitamin, a folsav a stroke kialakulásának a kockázatát minimalizálja.
A flavonoidok ereje
A flavonoidok is sokat segíthetnek a szívbetegségek megelőzésében. A bogyós gyümölcsök és az alma is nagyon sok flavonoidot tartalmaz, amelyeket érdemes tehát rendszeresen fogyasztani, hogy elkerüljenek bennünket a betegségek.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: súlyfelesleggel, szabályozásában, legkiemelkedőbb, kialakulásának, fogyasztásával, csökkentésében, szívbetegségek, kialakulásához, kialakulásáért, gyógyszereket, megelőzésében, minimalizálja, legideálisabb, csökkentésére, mellékhatást, szívbetegség, megemelkedik, egészségének, megbetegedés, bekövetkezte, megelőzésben, szervezetben, egészségesen, tartalmaznak, rendszeresen, elkerüljenek, táplálkozunk, megküzdenünk, koleszterin, flavonoidot, fogyasztása, segíthetnek, flavonoidok, természetes, gyógyszerek, megelőzésre, testünk motorja, szív látja, szívünk egészsége, dohányzás nagyon, koleszterin plakk, erek falán, vérnyomás megemelkedik, szívbetegségek kialakulásáért, természetes módszerek, megelőzésre törekedjen, lenne mindenki, omega-3 zsírsavak, olajos halak, diófélék tartalmaznak, vérnyomás szabályozásában, gyulladás elkerülése,
|
|
|
|
testünk motorja, szív látja, szívünk egészsége, dohányzás nagyon, koleszterin plakk, erek falán, vérnyomás megemelkedik, szívbetegségek kialakulásáért, természetes módszerek, megelőzésre törekedjen, lenne mindenki, omega-3 zsírsavak, olajos halak, diófélék tartalmaznak, vérnyomás szabályozásában, gyulladás elkerülése, krónikus gyulladás, krónikus betegség, fent említett, gyulladás csökkentésére, egyik legkiemelkedőbb, aktív vegyületet, szisztolés vérnyomás, tápanyagok fontos, szívbetegség kialakulásának, stroke kialakulásának, kockázatát minimalizálja, flavonoidok ereje, szívbetegségek megelőzésében, bogyós gyümölcsök, súlyfelesleggel, szabályozásában, legkiemelkedőbb, kialakulásának, fogyasztásával, csökkentésében, szívbetegségek, kialakulásához, kialakulásáért, gyógyszereket, megelőzésében, minimalizálja, legideálisabb, csökkentésére, mellékhatást, szívbetegség, megemelkedik, egészségének, megbetegedés, bekövetkezte, megelőzésben, szervezetben, egészségesen, tartalmaznak, rendszeresen, elkerüljenek, táplálkozunk, megküzdenünk, koleszterin, flavonoidot, fogyasztása, segíthetnek, flavonoidok, természetes, gyógyszerek, megelőzésre, prevencióra, érrendszeri, fogyasztani, odafigyelne, egészségére, tönkreteszi, csökkentik, gyümölcsök, rendszeres, valamilyen, egyáltalán, hozzájárul, elkerülése, kockázatát, betegségek, szisztolés, tápanyagok, érrendszer, formájában, törekedjen, vegyületet, egészsége, zsírsavat, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 581
- e Hét: 14949
- e Hónap: 28698
- e Év: 233399
|
|
|