Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Éjszakai felébredések -és megoldási lehetőségek
  2020-09-02 14:54:30, szerda
 
  A testünkben a legfontosabb energia-útvonalak, meridiánok az emésztő-, az ideg-, a keringési- és a nyirokrendszeren keresztül haladnak át. Az érhálózat mentén alakul ki ez a bonyolult energiahálózat, ahol tehát nem csak a tápanyagokban gazdag vér kering, hanem az életenergia is.

Összesen 12 ilyen meridián van az emberi szervezetben, és mindegyik egy létfontosságú szervhez kapcsolódik. Ilyen a tüdőkhöz, a vastagbélhez, a gyomorhoz, a léphez, a szívhez és környékéhez, a vékonybélhez, a húgyhólyaghoz, az epehólyaghoz, a vesékhez, a patkóbélhez és a májhoz kapcsolódó energiacsatornák.


A Jin-Jang (yin-yang) elmélet szerint ezek a meridiánok közül 6 tartozik a Jinhez és hat a Janghoz.

A Jin meridiánokhoz tartozó szervek funkciói a tárolás, a tápanyagok feldolgozása, amely révén a test energiához jut. Ez a tüdő, a lép, a szív és annak környéke, a vesék és a máj.

A Jang meridiánokhoz tartozó szervek a kiválasztás, a kiürítés szerepét töltik be. Ezek a szervek a következők: vastagbél, gyomor, vékonybél, húgyhólyag, epehólyag és a patkóbél.

A kínai ősi orvoslás szerint mindegyik szervhez kapcsolódó meridián 24 óra alatt 2 órán keresztül a legerősebb az energiaáramlás, viszont 12 órát követően, 2 órára lassul a tempó.

A kínai orvosok elsőként azt kérdezik meg a pácienstől, hogy a betegség tünetei mikor jelentkeznek. Ez alapján képesek meghatározni, hogy melyik szervvel, testrésszel van gond, ahol vagy alig, vagy nagyon erős energiaáramlás zajlik.

Érdemes tehát megfigyelni, hogy mikor, hány órakor jelentkeznek a tünetek, például fájdalom, fáradtság érzése, stb. Azt is jó, ha feljegyezzük, hogy mikor vagyunk a legenergikusabbak, vagy éjszaka hány órakor szoktunk rendszeresen felébredni, ami szintén valamilyen testrész, szerv működési zavarára utalhat.

Maximális energiaáramlási időszakok
1 és 3 óra között: máj (méregtelenítés, izmok, szem)
Megoldás

Sokkal több vizet kell innod és foglalkozz azokkal a helyzetekkel, amik miatt dühös vagy, ha feldolgoztad a problémát sokkal jobban fogsz aludni!

3 és 5 óra között: tüdő (bőr)
Megoldás

Próbálj meg elszakadni ezektől az érzésektől, és próbálj meg sokkal pozitívabb lenni. Tekints erre, mint egy olyan lehetőségre, amely egy magasabb célokat talál az életben és felemeli a lelked.

5 és 7 óra között: vastagbél (feldolgozás, ürítés, szem)
Megoldás

Sok sok vizet kell inni, nyújtó gyakorlatokat végezz, rendszeresen járj wc-re, Ez segíteni fog.

7 és 9 óra között: gyomor (nyirokrendszer, emésztés)
9 és 11 óra között: lép, hasnyálmirigy (nyirokrendszer, tápanyagok emésztése)
11 és 13 óra között: szív (vérkeringés)
13 és 15 óra között: vékonybél (emésztés, feldolgozás, artériák)
15 és 17 óra között: húgyhólyag (csontok, fogak, ürítés, tisztulási folyamat)
17 és 19 óra között: vesék (csontok, fogak, fül, szűrés, ürítés)
19 és 21 óra között: szív és környéke (vérerek összehúzódása)
21 és 23 óra között: patkóbél (hőszabályozás)
23 és 1 óra között: epehólyag (emésztés, izmok szem)

Minimális energiaáramlási időszakok
1 és 3 óra között: vékonybél (emésztés, feldolgozás)
3 és 5 óra között: húgyhólyag (csontok, fogak, tisztulási folyamat)
5 és 7 óra között: vesebetegség (csontok, fogak, fülek, szűrés, ürítés
7 és 9 óra között: szív környéke (vérerek összehúzódása)
9 és 11 óra között: patkóbél (hőszabályozás)
11 és 13 óra között: epehólyag (emésztés, izmok, szem)
13 és 15 óra között: máj (méregtelenítés, izmok, szem)
15 ás 17 óra között: tüdő (bőr)
17 és 19 óra között: vastagbél (feldolgozás, ürítés, bőr)
19 és 21 óra között: gyomor (nyirokrendszer, táplálék megemésztése)
21 és 23 óra között: lép, hasnyálmirigy (nyirokrendszer, táplálék megemésztése)
23 és 1 óra között: szív (vérkeringés)
Példa: ha 1 és 3 óra között a máj energiaszintje maximális, akkor a másik oldalon a vékonybél energiaszintje a minimálisra csökkent.

Így tehát egy késő esti falatozás következtében, ha a táplálék nem megfelelően szívódik fel, akkor csökkenteni kell azokat a tevékenységeket, amely az energiacsökkentést eredményezi.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: energiacsatornák, nyirokrendszeren, tevékenységeket, energiaáramlási, energiahálózat, energiaszintje, méregtelenítés, energiaáramlás, nyirokrendszer, hasnyálmirigy, összehúzódása, tápanyagokban, gyakorlatokat, hőszabályozás, következtében, meridiánokhoz, húgyhólyaghoz, létfontosságú, rendszeresen, szervezetben, feljegyezzük, feldolgozása, feldolgoztad, vastagbélhez, vesebetegség, meghatározni, epehólyaghoz, jelentkeznek, megemésztése, legfontosabb, vékonybélhez, helyzetekkel, feldolgozás, patkóbélhez, vérkeringés, környékéhez, legfontosabb energia-útvonalak, nyirokrendszeren keresztül, érhálózat mentén, bonyolult energiahálózat, tápanyagokban gazdag, emberi szervezetben, létfontosságú szervhez, májhoz kapcsolódó, meridiánok közül, tápanyagok feldolgozása, test energiához, kiürítés szerepét, kínai orvosok, betegség tünetei, problémát sokkal, olyan lehetőségre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Alázat  Akarat  Png cica  Nagyon különös  Kaffka_Margit  Png virág  Png ház  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png fotel  Fehér virág  Irgalom és ítélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  képre írva  képre írva  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png telefon  Próbálj meg ...  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  képre írva  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png cica  Bounty krémes  A sors  Png telefon  Esti kép  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fekete-erdő desszert  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Albert Einstein gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png rózsa csokor  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png lepke  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png kislány  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fehér virág  Minden harmadik... 
Bejegyzés Címkék
legfontosabb energia-útvonalak, nyirokrendszeren keresztül, érhálózat mentén, bonyolult energiahálózat, tápanyagokban gazdag, emberi szervezetben, létfontosságú szervhez, májhoz kapcsolódó, meridiánok közül, tápanyagok feldolgozása, test energiához, kiürítés szerepét, kínai orvosok, betegség tünetei, problémát sokkal, olyan lehetőségre, magasabb célokat, másik oldalon, vékonybél energiaszintje, minimálisra csökkent, késő esti, energiacsatornák, nyirokrendszeren, tevékenységeket, energiaáramlási, energiahálózat, energiaszintje, méregtelenítés, energiaáramlás, nyirokrendszer, hasnyálmirigy, összehúzódása, tápanyagokban, gyakorlatokat, hőszabályozás, következtében, meridiánokhoz, húgyhólyaghoz, létfontosságú, rendszeresen, szervezetben, feljegyezzük, feldolgozása, feldolgoztad, vastagbélhez, vesebetegség, meghatározni, epehólyaghoz, jelentkeznek, megemésztése, legfontosabb, vékonybélhez, helyzetekkel, feldolgozás, patkóbélhez, vérkeringés, környékéhez, életenergia, kiválasztás, megfigyelni, megfelelően, kapcsolódik, testrésszel, lehetőségre, csökkenteni, minimálisra, eredményezi, pácienstől, húgyhólyag, legerősebb, kapcsolódó, tisztulási, tápanyagok, valamilyen, felébredni, energiához, következők, meridiánok, elszakadni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1382
  • e Hét: 3520
  • e Hónap: 35006
  • e Év: 239707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.