|
2020-09-02 22:45:37, szerda
|
|
|
A zöldbab a nyár egyik kedvenc zöldsége. Amellett hogy finom, nagyon egészséges is. Ez a hüvelyes ugyanis tele van értékes rostokkal, amelyek könnyen eltelítenek, így egy-egy étkezés alkalmával nem eszünk annyit. A zöldbab magas rosttartalma azért is nagyon hasznos, mert hozzájárul ahhoz, hogy étkezés után ne emelkedjen meg drasztikusan a vércukorszintünk. Az ingadozó vércukorszint ugyanis 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezethet.
A zöldbab és a rostok
A zöldbab egy olyan hüvelyes, amely tele van rostokkal, ami közvetlenül hozzájárul a ,,rossz", vagyis az LDL-koleszterin szintjének csökkenéséhez. Ez a finom zöldség ezzel támogatja a szív egészségét és hozzájárul a vérnyomás stabilizálásához, illetve csökkenti a gyulladás kialakulásának a kockázatát is. Érdemes a friss zöldbabot előnybe részesítenünk, mivel a konzerv zöldbab sok sót tartalmaz, amely nagy mennyiségben fogyasztva ártalmas lehet az egészségre.
A zöldbab és a tápanyagok
A zöldbab gazdag forrása a folátnak, amely elsősorban a terhes nők számára fontos vitamin, hiszen hozzájárul a fejlődési rendellenességek kialakulásának megakadályozásához.
A zöldbab C-vitaminban is gazdag, mely védelmet jelent az oxidatív stresszel szemben. A C-vitamin ellátja az immunrendszer védelmét is, illetve szerepe van a kollagén képződésében, de a sebek gyorsabb gyógyulását is elősegíti.
A zöldbab A-vitamin-tartalma is kiemelkedő. Ez a vitamin nemcsak az immunrendszer számára fontos, de támogatja a szemünk egészségét is.
Fokhagymás-petrezselymes zöldbabsaláta
Hozzávalók:
35 dkg zöldbab
3 gerezd fokhagyma
egy csokor zöldpetrezselyem
pirított dió
1 zöldpaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 lime frissen facsart leve
Elkészítése:
Roppanósan puhára főzzük meg a zöldbabot, közben egy serpenyőben pirítsuk meg a diót is. Aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet, majd keverjük el az olívaolajban. Lehet beletenni fűszereket, de a fokhagyma és a lime önmagában is nagyon pikáns ízt ad a salátának. Öntsük a petrezselymes és a fokhagymás olívaolajat a zöldbabra, majd keverjük alaposan össze.
Egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon a csíkokra vágott paprikát és azt is adjuk a salátához. Szórjuk meg a salátát frissen facsart lime levével és pirított dióval.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: vércukorszintünk, rendellenességek, zöldpetrezselyem, stabilizálásához, kialakulásának, kialakulásához, cukorbetegség, petrezselymet, vércukorszint, csökkenéséhez, részesítenünk, immunrendszer, petrezselymes, zöldbabsaláta, képződésében, rosttartalma, olívaolajban, mennyiségben, drasztikusan, serpenyőben, gyógyulását, zöldpaprika, koleszterin, elkészítése, olívaolajat, eltelítenek, közvetlenül, olívaolajon, egészségét, fokhagymás, hozzávalók, egészséges, hozzájárul, vitaminban, kockázatát, kiemelkedő, nyár egyik, hüvelyes ugyanis, zöldbab magas, ingadozó vércukorszint, olyan hüvelyes, finom zöldség, szív egészségét, vérnyomás stabilizálásához, gyulladás kialakulásának, friss zöldbabot, konzerv zöldbab, zöldbab gazdag, fejlődési rendellenességek, zöldbab C-vitaminban, oxidatív stresszel, immunrendszer védelmét,
|
|
|
|
nyár egyik, hüvelyes ugyanis, zöldbab magas, ingadozó vércukorszint, olyan hüvelyes, finom zöldség, szív egészségét, vérnyomás stabilizálásához, gyulladás kialakulásának, friss zöldbabot, konzerv zöldbab, zöldbab gazdag, fejlődési rendellenességek, zöldbab C-vitaminban, oxidatív stresszel, immunrendszer védelmét, kollagén képződésében, sebek gyorsabb, vitamin nemcsak, immunrendszer számára, szemünk egészségét, csokor zöldpetrezselyem, serpenyőben pirítsuk, lime önmagában, fokhagymás olívaolajat, csíkokra vágott, salátát frissen, vércukorszintünk, rendellenességek, zöldpetrezselyem, stabilizálásához, kialakulásának, kialakulásához, cukorbetegség, petrezselymet, vércukorszint, csökkenéséhez, részesítenünk, immunrendszer, petrezselymes, zöldbabsaláta, képződésében, rosttartalma, olívaolajban, mennyiségben, drasztikusan, serpenyőben, gyógyulását, zöldpaprika, koleszterin, elkészítése, olívaolajat, eltelítenek, közvetlenül, olívaolajon, egészségét, fokhagymás, hozzávalók, egészséges, hozzájárul, vitaminban, kockázatát, kiemelkedő, szintjének, elsősorban, tápanyagok, egészségre, fokhagymát, roppanósan, emelkedjen, fogyasztva, fűszereket, alkalmával, tartalmaz, fokhagyma, salátához, salátának, támogatja, beletenni, rostokkal, elősegíti, önmagában, csökkenti, zöldbabot, gyulladás, olívaolaj, zöldbabra, stresszel, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 389
- e Hét: 9171
- e Hónap: 40657
- e Év: 245358
|
|
|