Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Advent
  2018-12-01 10:47:57, szombat
 
   
 


Vasárnap meggyújtjuk az első adventi gyertyát - ne felejtsük advent valódi üzenetét
Facebook0
Twitter0
Google+0
Közeledik az év talán legszebb időszaka, hamarosan kezdetét veszi az adventi készülődés. Az elkövetkező négy hét csodálatos időszak, szívünk megtelik a várakozás örömével, készülünk szeretteink megajándékozására, otthonainkat is ünnepi díszbe öltöztetjük, testben és lélekben is ráhangolódunk az ünnepekre.
adventi koszoru nagy kep

Mi az az advent?
Adventnek a karácsonyt megelőző négy hetet, Jézus eljövetelére való készülődést, a várakozást, a remény időszakát hívjuk. Advent időpontja évről évre változik, ebben az évben advent első vasárnapja december 2-re esik. A Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebbi eső vasárnaptól Jézus Krisztus születésnapjáig, december 25-ig tartó időszak a keresztény kultúrkörben az előkészület ideje a karácsonyra.
Az advent szó az ,,adventus Domini" latin kifejezésből származik, jelentése: az Úr eljövetele.
A keresztény hagyományok szerint advent első vasárnapjával kezdődik meg az új egyházi év és a felkészülés a karácsonyra.
Az advent az Úr megérkezésére való felkészülés időszaka, amikor a hívők újra átélik az Isten eljövetele utáni vágyódást és a megtérést, amelyet ez az esemény előkészít.
Advent jelképe az adventi koszorú, a koszorún lévő négy gyertya pedig az adventi időszak négy vasárnapját jelképezi és egy-egy fogalmat szimbolizál. A katolikusok a protestáns hagyományoktól eltérően lila gyertyákat állítanak az adventi koszorúra - egy kivételével: a harmadik, azaz az örömvasárnap gyertyájának színe ugyanis a koszorún is rózsaszín. A lila a bűnbánat és a megtérés színe, a rózsaszín pedig a közelgő ünnepet jelképezi. A négy gyertya a világosságot jelképezi, amely Jézus születése révén szétárad a Földön, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt szimbolizálják.
Ilyenkor még nem vallásos családok otthonában is megtalálható az örökzöldből készített, négy gyertyával díszített adventi koszorú.
A koszorú eredete
Az adventi koszorúkat már a 19. században is készítettek. A feljegyzések szerint az ötlet egy bizonyos Johann H. Wichern nevű hamburgi lelkésztől származik, aki egy örökzöld ágakkal díszített fenyőkoszorúra elhelyezett huszonnégy gyertyát, amelyek közül négy nagyobb, és fehér, a többi vörös színű volt. A koszorút fel is függesztették az árvaházban, és huszonnégy napon át minden este meggyújtottak rajta egy gyertyát. Mára az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, amelyet négy gyertyával díszítenek.
magyalNE SIKKADJON EL ADVENT VALÓDI ÜZENETE - VARÁZSOLJUK MEGHITTÉ EZT AZ IDŐSZAKOT!
Az advent tágabb értelemben a reményteli várakozás, a lelki készülődés ideje, azonban ez a négy hét nem csak a hívő emberek számára hordozhat jelentést. Mindenkinek át kell gondolnia, mit is jelenthet számára ez az időszak. Természetesen örömteli és szép dolog szeretteinket megajándékozni, de soha ne veszítsük szem elől, hogy az ünnepek előtti időszaknak nem az üzletekbe való ki-be rohanásról, ajándékok utáni őrült kajtatásról kell szólnia. Szóljon az év legcsodásabb négy hete a lelkünkben való rendrakásról, a családról, tudatosítsuk magunkban, hogy a karácsony nem az idegeskedésről szól, készüljünk fel békességben az ünnepre!
A legtöbb ember esetében a szó szoros értelemben vett várakozás időszaka ez. A rohanó, gondterhelt hétköznapok után fontos, hogy legalább vasárnaponként megálljunk, megpihenjünk, elmélkedjünk egy kicsit.
Az adventi időszak nagyszerű arra, hogy átgondoljuk, mit is jelent nekünk és a családtagjaink számára a karácsony. Merre halad az életünk? Töltsünk minél több időt szeretteinkkel, üljünk le velük beszélgetni egy csésze habos kávé, egy finom adventi sütemény társaságában. Apró dolgok ezek, mégis megfizethetetlen értékkel bírnak.
Öltöztessük ünnepi díszbe a lakást. Az ablakokba helyezett világító csillagfüzér, karácsonyi mécsestartók mind melegséget csempésznek életünkbe.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Címkék: megfizethetetlen, születésnapjáig, családtagjaink, szeretteinkkel, megajándékozni, hagyományoktól, idegeskedésről, vasárnaponként, szimbolizálják, fenyőkoszorúra, vasárnapjával, szeretteinket, megérkezésére, meggyújtottak, természetesen, ráhangolódunk, függesztették, eljövetelére, örömvasárnap, legközelebbi, megtalálható, legcsodásabb, világosságot, feljegyzések, gyertyájának, otthonainkat, rendrakásról, mécsestartók, csillagfüzér, elmélkedjünk, megpihenjünk, kultúrkörben, kifejezésből, tudatosítsuk, társaságában, örökzöldből, első adventi, adventi készülődés, elkövetkező négy, várakozás örömével, karácsonyt megelőző, remény időszakát, évben advent, keresztény kultúrkörben, előkészület ideje, keresztény hagyományok, hívők újra, esemény előkészít, adventi koszorú, koszorún lévő, adventi időszak, protestáns hagyományoktól, Szent András, Jézus Krisztus, Johann, SIKKADJON EL ADVENT VALÓDI ÜZENETE, VARÁZSOLJUK MEGHITTÉ EZT AZ IDŐSZAKOT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Egy bizonyos határt  Sokan azt tartják  Hogy lehet megtartani  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Erdőn  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Nevem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  A kételkedés kezelése  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mi lenne ha  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szívem  Irgalom és ítélet  Hazára minden embernek szükség...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A sors  Garai Gábor - Takarítás  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Makszim Gorkij gondolata  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Png ház  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mai harmónia kártyám  Fehér virág  Reménység és erő Krisztustól e...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png fotel  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Tavaszi kép  Mindig jusson idő nevetni  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Png telefon  Adakozás  Szívem tiéd  Egy lelki imádság  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
első adventi, adventi készülődés, elkövetkező négy, várakozás örömével, karácsonyt megelőző, remény időszakát, évben advent, keresztény kultúrkörben, előkészület ideje, keresztény hagyományok, hívők újra, esemény előkészít, adventi koszorú, koszorún lévő, adventi időszak, protestáns hagyományoktól, adventi koszorúra, örömvasárnap gyertyájának, megtérés színe, rózsaszín pedig, közelgő ünnepet, négy gyertya, világosságot jelképezi, örömöt szimbolizálják, örökzöldből készített, koszorú eredete, adventi koszorúkat, feljegyzések szerint, bizonyos Johann, örökzöld ágakkal, többi vörös, advent tágabb, reményteli várakozás, lelki készülődés, hívő emberek, ünnepek előtti, üzletekbe való, lelkünkben való, idegeskedésről szól, legtöbb ember, családtagjaink számára, csésze habos, finom adventi, ablakokba helyezett, megfizethetetlen, születésnapjáig, családtagjaink, szeretteinkkel, megajándékozni, hagyományoktól, idegeskedésről, vasárnaponként, szimbolizálják, fenyőkoszorúra, vasárnapjával, szeretteinket, megérkezésére, meggyújtottak, természetesen, ráhangolódunk, függesztették, eljövetelére, örömvasárnap, legközelebbi, megtalálható, legcsodásabb, világosságot, feljegyzések, gyertyájának, otthonainkat, rendrakásról, mécsestartók, csillagfüzér, elmélkedjünk, megpihenjünk, kultúrkörben, kifejezésből, tudatosítsuk, társaságában, örökzöldből, előkészület, vasárnaptól, elhelyezett, karácsonyra, készítettek, hagyományok, vasárnapját, készülődést, szimbolizál, felkészülés, kivételével, katolikusok, öltöztetjük, hétköznapok, gondterhelt, békességben, elkövetkező, átgondoljuk, beszélgetni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1723
  • e Hét: 8444
  • e Hónap: 24844
  • e Év: 146717
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.