Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egyes ráktípusok legszembetűnőbb jelei
  2020-09-11 10:08:20, péntek
 
  Ma már nagyon sokféle szűrővizsgálat létezik, így érdemes azokat elvégeztetni, de a legfontosabb a prevenció, azaz a megelőzés. A rákos betegségeknek nagyon sokféle típusa létezik. A beteg személy sok esetben csak akkor fordul már orvoshoz, amikor elviselhetetlen fájdalmai vannak. A daganatos betegségeknek azonban vannak jelei, amelyekre jobb odafigyelni.

Az egyik legszembetűnőbb jel, ha a nyakon lévő nyirokcsomók megduzzadnak. Ez sokféle rákos megbetegedés egyik szembetűnőbb tünete. Például a bőrráknak, a pajzsmirigyráknak, az emlőráknak, a torok- és szájüregi daganatoknak, de a leukémiának és a tüdőráknak is. A nyirokcsomó-megnagyobbodás aggodalomra adhat okot, ha az illető dohányzik és még alkoholt is fogyaszt.

A sárga bőrelszíneződés az egyik jele a hasnyálmirigyráknak. A bőr az epehólyag- és a májrák esetén is sárgásan elszíneződik.

Ha eddig nem volt, majd megjelent a testén egy szemölcsnek vagy anyajegynek tűnő bőrelváltozás, vagy a meglévő anyajegye színe, alakja és mérete változik, illetve viszket, vérzik vagy váladékozik, az a melanoma egyik jele is lehet. Ilyenkor sürgősen fel kell keresni a bőrgyógyászt, mivel a melanoma ad a leghamarabb áttétet más szervekbe.

Az állandósult gyomor- és hasi fájdalom is jelezheti, hogy valami nincs rendben. Persze nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, hiszen egy egyszerű emésztési zavarról is lehet szó. De sajnos komolyabb betegséget, például májrákot vagy valamilyen emésztőrendszeri daganatot is jelezhet az állandó hasi diszkomfortérzés, illetve fájdalom.

A haspuffaddás létrejöhet a nem megfelelő emésztés miatt, de okozhatja máj-, petefészek-, méh-, gyomor-, hasnyálmirigy- vagy vastagbéldaganat is. Sajnos ilyenkor a hasi űrben folyadék halmozódik fel, és emiatt nő meg a has körtérfogata.

A tartósan fennálló fejfájás is mutathatja, hogy valami nincs rendben. Az agyat érintő betegségek is okozhatnak krónikus fejfájást, de akkor is felléphet ilyen probléma, ha a szervezetben kialakuló daganat miatt agyi áttét alakul ki.

Az orális és az agydaganatok hatással vannak a beszédre. A beteg csak nehezen képes megformálni a szavakat. A beteg személy ilyenkor elveszíti az alapvető motoros funkciókat, illetve a beszédközpont is sérülhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: emésztőrendszeri, vastagbéldaganat, diszkomfortérzés, bőrelszíneződés, elviselhetetlen, legszembetűnőbb, megnagyobbodás, szűrővizsgálat, betegségeknek, hasnyálmirigy, bőrelváltozás, beszédközpont, legrosszabbra, megduzzadnak, elszíneződik, elvégeztetni, nyirokcsomók, daganatoknak, szervezetben, körtérfogata, agydaganatok, szembetűnőbb, haspuffaddás, legfontosabb, megbetegedés, bőrgyógyászt, odafigyelni, váladékozik, leukémiának, állandósult, leghamarabb, anyajegynek, megformálni, aggodalomra, szemölcsnek, nyirokcsomó, rákos betegségeknek, beteg személy, daganatos betegségeknek, egyik legszembetűnőbb, nyakon lévő, illető dohányzik, sárga bőrelszíneződés, egyik jele, májrák esetén, szemölcsnek vagy, meglévő anyajegye, leghamarabb áttétet, állandósult gyomor-, legrosszabbra gondolni, egyszerű emésztési, állandó hasi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Szívem  Png cica  Hiányzik  Facebookon kaptam Krisztinától  s immár én is felragyogva, ért...  Png csokor  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Egy hatékony szolga  Png rózsa csokor  Szívem tiéd  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Akarat  Egy lelki imádság  Png fotel  Fekete-erdő desszert  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Makszim Gorkij gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nevem  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nevem  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hiányzik  s immár én is felragyogva, ért...  Szívem tiéd  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A boldog családok mind hasonló...  Png nő  Bertolt Brecht -től idézet  Minden harmadik...  Png csokor  Lóhere  Facebookon kaptam  Hiányzik  Irgalom és ítélet  Szép álmokat!  A kételkedés kezelése  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
rákos betegségeknek, beteg személy, daganatos betegségeknek, egyik legszembetűnőbb, nyakon lévő, illető dohányzik, sárga bőrelszíneződés, egyik jele, májrák esetén, szemölcsnek vagy, meglévő anyajegye, leghamarabb áttétet, állandósult gyomor-, legrosszabbra gondolni, egyszerű emésztési, állandó hasi, haspuffaddás létrejöhet, hasi űrben, tartósan fennálló, agyat érintő, szervezetben kialakuló, agydaganatok hatással, beteg csak, alapvető motoros, emésztőrendszeri, vastagbéldaganat, diszkomfortérzés, bőrelszíneződés, elviselhetetlen, legszembetűnőbb, megnagyobbodás, szűrővizsgálat, betegségeknek, hasnyálmirigy, bőrelváltozás, beszédközpont, legrosszabbra, megduzzadnak, elszíneződik, elvégeztetni, nyirokcsomók, daganatoknak, szervezetben, körtérfogata, agydaganatok, szembetűnőbb, haspuffaddás, legfontosabb, megbetegedés, bőrgyógyászt, odafigyelni, váladékozik, leukémiának, állandósult, leghamarabb, anyajegynek, megformálni, aggodalomra, szemölcsnek, nyirokcsomó, halmozódik, létrejöhet, valamilyen, betegséget, petefészek, mutathatja, tüdőráknak, okozhatnak, emlőráknak, betegségek, funkciókat, daganatot, felléphet, szervekbe, kialakuló, fájdalmai, jelezheti, szájüregi, fejfájást, megelőzés, megjelent, okozhatja, elveszíti, megfelelő, epehólyag, daganatos, prevenció, anyajegye, dohányzik, amelyekre, emésztési, komolyabb, bőrráknak, fejfájás, fennálló, sürgősen, egyszerű, fájdalom, alkoholt, fogyaszt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.