Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Antioxidáns vitamin: E-vitamin
  2020-09-11 10:13:42, péntek
 
  Az antioxidáns vitaminok nagyon fontosak a szervezetünknek, hiszen ezek a vitaminok képesek csökkenteni a káros szabad gyököket és az oxidatív stressz okozta károsodásokat is. Az egyik ilyen vitamin az E-vitamin, ami nemcsak a bőrünket varázsolhatja szebbé, de számos más egészségügyi hatása is létezik.

A napraforgómag sok E-vitamint tartalmaz. Már egy maréknyi napraforgómag fedezi a napi E-vitamin-szükséglet 40 százalékát.

Az E-vitaminnak számos egészségügyi előnye létezik. Ez a zsírban oldódó vitamin semlegesíti a káros hatású szabad gyököket, így a sejtek és a szövetek nem károsodnak, hiszen a szervezetben nem alakul ki gyulladás, amely krónikus betegségek okozója lehet.

Az E-vitamin csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát is. Mivel gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így nemcsak a szívre, hanem az érrendszeri egészségre is jótékony hatással lehet.

Az E-vitamin számos élettani és anyagcsere-folyamatban részt vesz. Szerepe van az immunrendszer működésében, a génexpresszióban és a sejtek közötti kommunikációban is.

A napraforgómag nem csak E-vitamint tartalmaz. Van még benne magnézium is, amely ásványi anyag elengedhetetlen az izmok megfelelő működéséhez, de a szív munkáját is segíti.

A napraforgómag fitoszterolokat is tartalmaz, amely a koleszterint tartja egészséges szinten. Ez az aprócska mag szelénben is gazdag, amely a DNS-károsodás ellen jelenthet védelmet, de a pajzsmirigy egészséges működéséhez is szükségünk van szelénre.

Milyen táplálékokban található még E-vitamin? A pisztáciában, a fenyőmagban, a mogyoróban, a brokkoliban, a spenótban, a zöldpaprikában, a mangóban, a mandulában, a mángoldban és az avokádóban.

A C-reaktív fehérje jelzi a szervezetünkben a gyulladásos szintet. A napraforgómagban található E-vitamin csökkenteni tudja ezt a fehérjeszintet, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A napraforgómagban van egy olyan vegyület, amely gátolni tudja egy olyan enzim működését, amely hatására az erek összehúzódnak. Ennek eredményeképpen a vérnyomást is csökkenteni tudja. A benne lévő magnézium szintén segíteni tud a vérnyomás csökkentésében.

A napraforgómagban található chlorogenic savnak vércukorszint-csökkentő hatása van. Naponta egy marék napraforgómag legalább 10 százalékkal tudja csökkenteni az éhgyomri vércukorszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: napraforgómagban, génexpresszióban, szervezetünkben, eredményeképpen, vércukorszintet, kommunikációban, szervezetünknek, elengedhetetlen, fitoszterolokat, zöldpaprikában, szívbetegségek, csökkentésében, fehérjeszintet, kialakulásának, immunrendszer, napraforgómag, táplálékokban, varázsolhatja, vércukorszint, összehúzódnak, károsodásokat, egészségügyi, koleszterint, pisztáciában, szervezetben, csökkenteni, pajzsmirigy, rendelkezik, működéséhez, érrendszeri, chlorogenic, semlegesíti, brokkoliban, százalékkal, folyamatban, gyulladásos, antioxidáns vitaminok, vitaminok képesek, káros szabad, oxidatív stressz, egyik ilyen, bőrünket varázsolhatja, maréknyi napraforgómag, zsírban oldódó, káros hatású, szívbetegségek kialakulásának, érrendszeri egészségre, immunrendszer működésében, sejtek közötti, izmok megfelelő, szív munkáját, napraforgómag fitoszterolokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 12  Annyira tisztelem a szabadságo...  A felvilágosodás...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Paul David Tripp Április 13  Alvó cicák  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Vito Giaquinto gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  A pitypang legendája  A sorsod  Nem kell hozzá fürdőruhás  Megígért békesség  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  IGEN így  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanmese  Anyák napjára  "Ez egy csoda"  Szép álmokat!  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  József Attila - Kopogtatás nél...  A sorsod  Facebookon kaptam Krisztinától  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Alvó cica  James Allen  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig lesz olyan  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  József Attila – Keresek ...  képre írva  40 felett  Eduardo Sacheri gondolata  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Paul David Tripp Április 12  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  József Attila - Kopogtatás nél...  Emlékezz  Egy gondolat  A sorsod  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sorsunk miatt...  Bornyi Veronika haiku verse  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Különleges  Müller Péter tollából  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
antioxidáns vitaminok, vitaminok képesek, káros szabad, oxidatív stressz, egyik ilyen, bőrünket varázsolhatja, maréknyi napraforgómag, zsírban oldódó, káros hatású, szívbetegségek kialakulásának, érrendszeri egészségre, immunrendszer működésében, sejtek közötti, izmok megfelelő, szív munkáját, napraforgómag fitoszterolokat, koleszterint tartja, pajzsmirigy egészséges, gyulladásos szintet, napraforgómagban található, olyan vegyület, olyan enzim, erek összehúzódnak, benne lévő, vérnyomás csökkentésében, marék napraforgómag, éhgyomri vércukorszintet, napraforgómagban, génexpresszióban, szervezetünkben, eredményeképpen, vércukorszintet, kommunikációban, szervezetünknek, elengedhetetlen, fitoszterolokat, zöldpaprikában, szívbetegségek, csökkentésében, fehérjeszintet, kialakulásának, immunrendszer, napraforgómag, táplálékokban, varázsolhatja, vércukorszint, összehúzódnak, károsodásokat, egészségügyi, koleszterint, pisztáciában, szervezetben, csökkenteni, pajzsmirigy, rendelkezik, működéséhez, érrendszeri, chlorogenic, semlegesíti, brokkoliban, százalékkal, folyamatban, gyulladásos, fenyőmagban, antioxidáns, működésében, vitaminnak, anyagcsere, szükséglet, százalékát, egészséges, mandulában, kockázatát, mángoldban, avokádóban, vérnyomást, mogyoróban, károsodnak, betegségek, szükségünk, egészségre, gyulladás, csökkenti, található, magnézium, működését, vérnyomás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 11949
  • e Hónap: 25698
  • e Év: 230399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.