Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A leukémia sokkoló tünetei
  2020-09-12 23:33:27, szombat
 
  A leukémia egy rettegett betegség. Voltaképpen ez nem más, mint a vér vagy a csontvelő rosszindulatú daganata, ami esetén eltérően termelődnek a vérsejtek. Amikor már egyre több rákos sejt szaporodik el a szervezetben, akkor jelennek meg a kellemetlen fizikai tünetek. A betegség gyors lefolyású is lehet, de létezik olyan is, hogy ez a betegség hosszú éveken keresztül nagyon lassan betegíti meg a szervezetet. Azonban mindkét esetben vannak komoly tünetek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A leukémia egyik vezető tünete az állandó levertség, kimerültség és fáradtság. Ezek a tünetek gyakran a vérszegénység, a vörösvértestek hiánya miatt alakulnak ki. A fáradtsághoz extrém fizikai gyengeség is társulhat.

A fáradtság és az álmosság mellett megjelenhet a légszomj is. Még sokszor az is nehezére esik a betegnek, hogy átmenjen egyik helyiségből a másikba.

A leukémia egy másik tünete, ha a bőrön vérömlenyek, zúzódások keletkeznek még akkor is, ha az illető nem ütötte be sehová sem az adott testrészét. Ezek az ömlenyek az alacsony trombocitaszám és véralvadási problémák miatt jönnek létre.

Nemcsak külső zúzódás, hanem a belső szervek vérzési zavara, vérzékenysége is kialakulhat. Jelentkezhet fogíny- és orrvérzés is.

A leukémia másik tünete lehet, ha megduzzad az íny, illetve a fogíny gyakran vérzik. A beteg gyakran érez fájdalmat és furcsa, szorító érzést a szájában.

A megnagyobbodott lép is oka lehet az akut vagy a krónikus leukémiának. Ennek következménye az étvágytalanság, de úgynevezett korai jóllakottság is kialakulhat.

A leukémia gyakran okoz hasi diszkomfortérzetet, de a beteg éles fájdalmat is érezhet a hasában. A leukémiának nem gyakori tünete a láz és a hidegrázás, de azért előfordulhat.

Néha kialakulhat láz és különféle fertőzések, ami a legyengült immunrendszer miatt jön létre a leukémiában szenvedő betegeknél. A fertőzések miatt éjszakai izzadás is kialakulhat.

A leukémiás betegek gyakran számolnak be lüktető fejfájásról. A férfiak gyakran figyelmen kívül hagyják a gyakori fejfájást és nem fordulnak azzal orvoshoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: megnagyobbodott, étvágytalanság, trombocitaszám, vörösvértestek, rosszindulatú, következménye, vérszegénység, vérzékenysége, immunrendszer, fáradtsághoz, jóllakottság, előfordulhat, jelentkezhet, szervezetben, kellemetlen, leukémiában, kialakulhat, leukémiának, szervezetet, úgynevezett, keletkeznek, véralvadási, vérömlenyek, helyiségből, megjelenhet, kimerültség, voltaképpen, termelődnek, fejfájásról, legyengült, fertőzések, szaporodik, hidegrázás, testrészét, betegeknél, fájdalmat, rettegett betegség, csontvelő rosszindulatú, kellemetlen fizikai, betegség gyors, betegség hosszú, leukémia egyik, állandó levertség, tünetek gyakran, vörösvértestek hiánya, fáradtsághoz extrém, álmosság mellett, másik tünete, bőrön vérömlenyek, adott testrészét, alacsony trombocitaszám, belső szervek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Próbálj meg ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Csak a fogyatkozás látható  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Garai Gábor - Takarítás  Németh László tollából  A Megváltó szolgálatában  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy bizonyos határt  Png lepke  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A jó emberek mindig szépek mar...  Nem méltó hozzád  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reggel van  Makszim Gorkij gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png cica  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png nő  Németh László tollából  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Szép napot kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Lóhere  Boldog születésnapot a ma ünne...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Minden harmadik...  Radikális szeretet  Png nő  Fehér virág  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 21  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Neked tudnod kell  Reménység és erő Krisztustól e...  Png rózsa csokor 
Bejegyzés Címkék
rettegett betegség, csontvelő rosszindulatú, kellemetlen fizikai, betegség gyors, betegség hosszú, leukémia egyik, állandó levertség, tünetek gyakran, vörösvértestek hiánya, fáradtsághoz extrém, álmosság mellett, másik tünete, bőrön vérömlenyek, adott testrészét, alacsony trombocitaszám, belső szervek, leukémia másik, fogíny gyakran, beteg gyakran, akut vagy, krónikus leukémiának, leukémia gyakran, beteg éles, legyengült immunrendszer, leukémiában szenvedő, fertőzések miatt, leukémiás betegek, férfiak gyakran, gyakori fejfájást, megnagyobbodott, étvágytalanság, trombocitaszám, vörösvértestek, rosszindulatú, következménye, vérszegénység, vérzékenysége, immunrendszer, fáradtsághoz, jóllakottság, előfordulhat, jelentkezhet, szervezetben, kellemetlen, leukémiában, kialakulhat, leukémiának, szervezetet, úgynevezett, keletkeznek, véralvadási, vérömlenyek, helyiségből, megjelenhet, kimerültség, voltaképpen, termelődnek, fejfájásról, legyengült, fertőzések, szaporodik, hidegrázás, testrészét, betegeknél, fájdalmat, vérsejtek, amelyeket, rettegett, figyelmen, orrvérzés, fáradtság, leukémiás, fejfájást, fordulnak, zúzódások, megduzzad, gyengeség, társulhat, csontvelő, alakulnak, levertség, keresztül, lefolyású, különféle, számolnak, problémák, betegség, álmosság, szenvedő, eltérően, leukémia, daganata, légszomj, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 6357
  • e Hónap: 37843
  • e Év: 242544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.