Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A légzésről jó tudni
  2020-09-14 23:02:49, hétfő
 
  Miért ne tartsuk vissza a lélegzetünket?
Miért lélegezzünk helyesen?


Bizonyára ,,játszott" már olyat élete során, hogy visszatartotta a lélegzetét. Ha azonban rendszeresen nem lélegez mélyeket, vagyis folyamatosan megszakítja a folyamatos légzést, akkor azzal nagy károkat képes okozni a szervezetében.

A víz alatt egy-két percig is kibírjuk levegő nélkül, de annál tovább ne is próbálkozzunk. Azok, akik alvási apnoéban szenvednek, szintén nagy kockázatnak teszik ki magukat, hiszen ezek a személyek hosszabb időn keresztül nem vesznek levegőt, ami megint csak nagyon károsan hat az egészségre. Az alvási apnoé befolyásolja a központi idegrendszer integritását, vagyis az alvási apnoéban szenvedő beteg agya is károsodhat, ha rendszeresen légzéskimaradása van.

Amikor nem veszünk megfelelően levegőt, vagyis hosszú ideig tartjuk bent az elhasznált levegőt, akkor az agyunk és az egész szervezetünk nem kap oxigént, ami viszont elengedhetetlen a szervek optimális működéséhez. Amikor az agy kevés oxigénhez jut, akkor először csak zavart szenved, majd elveszíti a döntéshozatali képességét és aztán a koordinációs képességét is.

Ha visszatartjuk a lélegzetünket, a vér oxigénszintje elkezd csökkenni, a szén-dioxid-szint viszont nagymértékben megemelkedik.

Amikor valaki hosszabb ideig nem vesz levegőt, vagy nem kap levegőt, tejsav szabadul fel a szervezetében, és ez görcsök kialakulásához vezethet, de megjelenhet a fájdalom is és ez a koordináció elvesztésével is együtt járhat. Ilyenkor a tünetek azért jelennek meg, mert a véráramba nem kerül elegendő oxigén, illetve az izmok sem kapnak annyi oxigént, amennyire szükségük volna.

A nem megfelelő lélegzetvétel a vércukorszintre is hatással van. Ilyenkor a vércukorszint megemelkedik, és ez okozhat rosszullétet, ájulást is.

A lélegzet visszatartásánál a pulzusszám lelassulhat, hiszen oxigén hiányában a vér nem képes oxigéndús vért pumpálni az erekbe. Már harminc másodperces légzéskimaradás is tartósan csökkenti a szívfrekvenciát és alacsonyabb perctérfogatot okozhat.

Mivel a pulzusszám lelassul, a test megpróbál ellensúlyozni, vagyis a megemelkedik a vérnyomás, hogy vér pumpálódjon a testbe. Ez azért történik, mert ilyenkor az erek összehúzódnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: légzéskimaradása, visszatartásánál, szívfrekvenciát, elengedhetetlen, légzéskimaradás, vércukorszintre, perctérfogatot, döntéshozatali, visszatartotta, kialakulásához, ellensúlyozni, lélegzetvétel, próbálkozzunk, nagymértékben, lélegzetünket, elvesztésével, összehúzódnak, szervezetében, visszatartjuk, vércukorszint, oxigénszintje, integritását, rendszeresen, idegrendszer, rosszullétet, megemelkedik, befolyásolja, szervezetünk, koordinációs, folyamatosan, lelassulhat, másodperces, lélegezzünk, pumpálódjon, kockázatnak, megszakítja, folyamatos légzést, személyek hosszabb, alvási apnoé, központi idegrendszer, alvási apnoéban, elhasznált levegőt, egész szervezetünk, szervek optimális, döntéshozatali képességét, koordinációs képességét, szén-dioxid-szint viszont, koordináció elvesztésével, tünetek azért, vércukorszint megemelkedik, lélegzet visszatartásánál, pulzusszám lelassulhat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Png lepke  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Sose bánj semmit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Makszim Gorkij gondolata  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png fotel  A Megváltó szolgálatában  Garai Gábor - Takarítás  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Alázat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Popper Péter szavai  Bertolt Brecht -től idézet  Szép álmokat!  Julian Brass gondolata  Örülök, hogy látlak!  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png férfi  Ágai Ágnes – Csendélet  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  Neked tudnod kell  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bounty krémes  Nem számIt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 20  Png telefon  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyi telefonál  Sose bánj semmit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
folyamatos légzést, személyek hosszabb, alvási apnoé, központi idegrendszer, alvási apnoéban, elhasznált levegőt, egész szervezetünk, szervek optimális, döntéshozatali képességét, koordinációs képességét, szén-dioxid-szint viszont, koordináció elvesztésével, tünetek azért, vércukorszint megemelkedik, lélegzet visszatartásánál, pulzusszám lelassulhat, pulzusszám lelassul, test megpróbál, erek összehúzódnak, légzéskimaradása, visszatartásánál, szívfrekvenciát, elengedhetetlen, légzéskimaradás, vércukorszintre, perctérfogatot, döntéshozatali, visszatartotta, kialakulásához, ellensúlyozni, lélegzetvétel, próbálkozzunk, nagymértékben, lélegzetünket, elvesztésével, összehúzódnak, szervezetében, visszatartjuk, vércukorszint, oxigénszintje, integritását, rendszeresen, idegrendszer, rosszullétet, megemelkedik, befolyásolja, szervezetünk, koordinációs, folyamatosan, lelassulhat, másodperces, lélegezzünk, pumpálódjon, kockázatnak, megszakítja, működéséhez, megfelelően, alacsonyabb, koordináció, megjelenhet, szenvednek, pulzusszám, képességét, elhasznált, károsodhat, egészségre, lélegzetét, folyamatos, vérnyomás, megfelelő, bizonyára, csökkenti, elveszíti, optimális, személyek, megpróbál, amennyire, csökkenni, oxigéndús, hiányában, szükségük, véráramba, keresztül, oxigénhez, hatással, ilyenkor, jelennek, elegendő, mélyeket, szenvedő, apnoéban, lelassul, tartósan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5549
  • e Hét: 14331
  • e Hónap: 45817
  • e Év: 250518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.