Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fahéj gyógyhatásairól
  2020-09-21 22:52:01, hétfő
 
 



A fahéj nemcsak finom, de rendkívül egészséges is. A fahéj antioxidánsokban gazdag, amelyek védelmet nyújtanak az oxidatív károsodással szemben. Ilyen antioxidánsok például a polifenolok. Kutatások igazolják, hogy a legtöbb antioxidánst a gyógynövények közül az oregánó, a fahéj és a fokhagyma tartalmazza.

A fahéj segítséget nyújt a fertőzések elleni küzdelemben és a szöveti károsodással szemben is védelmet élvezhetünk általa. A fahéj gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkezik, ami aztért nagyon hasznos, mivel a gyulladás krónikus betegségek okozója lehet.

A fahéjjal kapcsolatban megállapították, hogy hatékony lehet a szívbetegségek megelőzésében. A fahéj a cukorbetegség esetén is védelmet jelenthet, mivel csökkentheti a tüneteket. A fahéj az összkoleszterinszintre is jó hatással van, mivel csökkenti az LDL-koleszterin szintjét és a trigliceridszintet, ezzel szemben növeli a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét. A vérnyomás csökkentésében is bizonyított ez a fűszer, azonban azt tudni kell, hogy ezzel kapcsolatban humánkísérleteket nem, csakis állatkísérleteket folytattak.

Egyik hormonunk az inzulin, amely szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában. Azonban egyes embereknél inzulinrezisztencia is kialakulhat, amely megnöveli a metabolikus szindróma, illetve a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát. A fahéj jelentősen lecsökkentheti az inzulinrezisztencia kialakulását.

A fahéj megnöveli az inzulinérzékenységet és alacsonyabb vércukorszintet eredményez. A fahéj ezen kívül csökkenti az éhomi vércukorszintet is.

A neurodegeneratív betegség azt jelenti, hogy az agy működésével, az idegsejtek kommunikációjával lesznek gondok. Humán kutatást ugyan még nem végeztek, de a fahéj -állatkísérletekben - nagyon biztatónak bizonyult az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kezelésében.

A fahéjjal kapcsolatban kimutatták, hogy csökkentheti a rákos sejtek növekedését, azonban ezzel kapcsolatban is csak állatkísérleti eredmények állnak rendelkezésre. A fahéjjal kapcsoltban az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a tumor méretét és a vérerek elszaporodását, amelyek ezeket a tumorokat táplálják.

A fahéj gombaellenes és antibakteriális hatással is rendelkezik, amely csökkenti a fertőzések kialakulásának kockázatát. Ez a fűszer védelmet jelenthet a fogszuvasodás és a kellemetlen szájszag ellen is. Hozzáértők szerint a legjobb a ceyloni fahéj, így érdemes azt beszerezni, ha ki szeretnénk próbálni az egészségvédő hatásait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: neurodegeneratív, antioxidánsokban, bebizonyosodott, vércukorszintet, szabályozásában, antibakteriális, megállapították, kialakulásának, csökkentésében, szívbetegségek, elszaporodását, tulajdonsággal, gyulladásgátló, lecsökkentheti, állatkísérleti, fogszuvasodás, megelőzésében, cukorbetegség, rendelkezésre, antioxidánsok, gyógynövények, kapcsolatban, károsodással, csökkentheti, kialakulását, antioxidánst, egészségvédő, gombaellenes, rendelkezik, bizonyított, koleszterin, növekedését, élvezhetünk, kellemetlen, kezelésében, kialakulhat, fahéj nemcsak, fahéj antioxidánsokban, oxidatív károsodással, legtöbb antioxidánst, gyógynövények közül, fokhagyma tartalmazza, fahéj segítséget, fertőzések elleni, szöveti károsodással, fahéj gyulladásgátló, gyulladás krónikus, fahéjjal kapcsolatban, szívbetegségek megelőzésében, cukorbetegség esetén, vérnyomás csökkentésében, anyagcsere szabályozásában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ember emlékekből áll  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szép estét  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Márai Sándor tollából  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magamnak  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magamnak  IGEN így  Paul David Tripp Április 12  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 14  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 15  jó reggelt  Megígért békesség  Tanmese  Előfordul, hogy  James Allen  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A felvilágosodás...  képre írva  Önmaga ellenére  Jázmin  Zilahy Lajos mondta  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Az ember emlékekből áll  Anyámról való emlékek  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Csend  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Kertem  Csend  Egy gondolat  Pitypang szökőkút  Isten hűségének mértéke  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Isten hűségének mértéke  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  James Allen  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Egy tavasz  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  IGEN így  képre írva 
Bejegyzés Címkék
fahéj nemcsak, fahéj antioxidánsokban, oxidatív károsodással, legtöbb antioxidánst, gyógynövények közül, fokhagyma tartalmazza, fahéj segítséget, fertőzések elleni, szöveti károsodással, fahéj gyulladásgátló, gyulladás krónikus, fahéjjal kapcsolatban, szívbetegségek megelőzésében, cukorbetegség esetén, vérnyomás csökkentésében, anyagcsere szabályozásában, metabolikus szindróma, 2-es típusú, fahéj jelentősen, fahéj megnöveli, fahéj ezen, éhomi vércukorszintet, neurodegeneratív betegség, idegsejtek kommunikációjával, fahéj &#8211, rákos sejtek, fahéjjal kapcsoltban, tumor méretét, vérerek elszaporodását, tumorokat táplálják, fahéj gombaellenes, fertőzések kialakulásának, fűszer védelmet, kellemetlen szájszag, ceyloni fahéj, egészségvédő hatásait, neurodegeneratív, antioxidánsokban, bebizonyosodott, vércukorszintet, szabályozásában, antibakteriális, megállapították, kialakulásának, csökkentésében, szívbetegségek, elszaporodását, tulajdonsággal, gyulladásgátló, lecsökkentheti, állatkísérleti, fogszuvasodás, megelőzésében, cukorbetegség, rendelkezésre, antioxidánsok, gyógynövények, kapcsolatban, károsodással, csökkentheti, kialakulását, antioxidánst, egészségvédő, gombaellenes, rendelkezik, bizonyított, koleszterin, növekedését, élvezhetünk, kellemetlen, kezelésében, kialakulhat, metabolikus, polifenolok, tartalmazza, kapcsoltban, küzdelemben, működésével, alacsonyabb, anyagcsere, eredményez, folytattak, egészséges, beszerezni, idegsejtek, szeretnénk, fertőzések, kimutatták, kockázatát, segítséget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 741
  • e Hét: 10855
  • e Hónap: 24604
  • e Év: 229305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.