Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az immunrendszert erősítő balzsamecet
  2020-09-21 22:55:46, hétfő
 
  A balzsamecet nagyon hasznos kiegészítő a konyhai sütés és főzés során. Azt azonban tudta-e, hogy a balzsamecetnek rengeteg pozitív hatása van az egészségre nézve?

A balzsamecet gazdag forrása az ásványi anyagoknak, mint például foszfornak, a káliumnak, a kalciumnak, a cinknek és a magnéziumnak. Csak nagyon kevés kalória van benne, zsírt és fehérjét pedig egyáltalán nem tartalmaz. A balzsamecet tele van értékes fitonutriensekkel, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

A balzsamecet egyik csodálatos hatása, hogy meg tudja erősíteni az immunrendszert, csökkenteni tudja a vércukorszintet, emellett megtámogatja a fogyást és még a bőrrel is csodákat művel.

A balzsamecetben megtalálható egy értékes ásványi anyag, a kálium, ami értágító hatással rendelkezik. A kálium csökkenti a magas vérnyomást, amely védelmet jelenthet a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

A balzsamecet szabályozni tudja a vércukorszintet is, így aki gyakran küzd magas vércukorszinttel, bátran próbálja ki ezt a savanyú ,,italt".

Mivel az immunrendszer nagy része a bélben található, így nagyon hasznos lehet a balzsamecet azok számára, akiknek immunrendszer-erősítésre van szükségük, illetve gondjaik vannak az emésztésükkel. A balzsamecet például a gyomorban keletkező gyulladást is megszünteti, illetve nagyon hatékony székrekedés esetén, nem beszélve arról, hogy a gyomoridegnek is elejét veheti.

A balzsamecettel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkenti a koleszterinszintet, melynek magas szintje akár még érelmeszedést is okozhat. De oka lehet a szívroham, a szívkoszorúér-betegség és a stroke kialakulásának is.

Mivel a balzsamecet fitonutrienseket is tartalmaz, így ezek képesek semlegesíteni a káros hatású szabad gyököket, így csökkentve vagy szüntetve meg az oxidatív stresszt. Mivel gyulladáscsökkentő szerepe is van, így hatásos lehet bőrgyulladás és a bőr korai öregedése esetén is.

A balzsamecetet használhatjuk sütéshez, főzéshez, ízesíthetünk vele salátákat. A balzsamecetet mindig napfénytől távol tartva kell tárolni, akkor a jó, ha mindig sötétebb marad a színe. Egyeseknél irritációt és egyéb mellékhatásokat is okozhat, így nem árt vele óvatosan bánni. A balzsamecet okozhat gyulladást a torokban, de gyomorégést és még hasi fájdalmat is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: vércukorszinttel, fitonutrienseket, tulajdonságokkal, bebizonyosodott, vércukorszintet, mellékhatásokat, balzsamecetben, immunrendszert, balzsamecettel, balzsamecetnek, kialakulásának, immunrendszer, balzsamecetet, használhatjuk, érelmeszedést, emésztésükkel, szívkoszorúér, gyomoridegnek, semlegesíteni, megtámogatja, megtalálható, magnéziumnak, ízesíthetünk, rendelkeznek, bőrgyulladás, kapcsolatban, balzsamecet, csökkenteni, antioxidáns, megszünteti, székrekedés, gyomorégést, érrendszeri, szabályozni, rendelkezik, vérnyomást, balzsamecet nagyon, konyhai sütés, balzsamecetnek rengeteg, egészségre nézve, balzsamecet gazdag, ásványi anyagoknak, balzsamecet tele, balzsamecet egyik, balzsamecetben megtalálható, értékes ásványi, kálium csökkenti, magas vérnyomást, balzsamecet szabályozni, savanyú „, immunrendszer nagy, bélben található,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péter: Harmonia c...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  40 felett  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét  Vidámság  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét  Sorsunk miatt...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép álmokat!  Márai Sándor tollából  Horváth Szilvia tollából  Azért kaptad  Alvó cicák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Azért kaptad  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Magyar költészet napja  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Bornyi Veronika haiku verse  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Különleges  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét kedves látogatóimn...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét  Pitypang szökőkút  Gebhardt Nóra versei II.  Előfordul, hogy  Sorsunk miatt...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  A pitypang legendája  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 14  képre írva  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  Magyar költészet napja  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
balzsamecet nagyon, konyhai sütés, balzsamecetnek rengeteg, egészségre nézve, balzsamecet gazdag, ásványi anyagoknak, balzsamecet tele, balzsamecet egyik, balzsamecetben megtalálható, értékes ásványi, kálium csökkenti, magas vérnyomást, balzsamecet szabályozni, savanyú &#8222, immunrendszer nagy, bélben található, balzsamecet azok, balzsamecet például, gyomorban keletkező, balzsamecettel kapcsolatban, stroke kialakulásának, balzsamecet fitonutrienseket, káros hatású, oxidatív stresszt, balzsamecetet használhatjuk, balzsamecetet mindig, balzsamecet okozhat, vércukorszinttel, fitonutrienseket, tulajdonságokkal, bebizonyosodott, vércukorszintet, mellékhatásokat, balzsamecetben, immunrendszert, balzsamecettel, balzsamecetnek, kialakulásának, immunrendszer, balzsamecetet, használhatjuk, érelmeszedést, emésztésükkel, szívkoszorúér, gyomoridegnek, semlegesíteni, megtámogatja, megtalálható, magnéziumnak, ízesíthetünk, rendelkeznek, bőrgyulladás, kapcsolatban, balzsamecet, csökkenteni, antioxidáns, megszünteti, székrekedés, gyomorégést, érrendszeri, szabályozni, rendelkezik, vérnyomást, kiegészítő, kalciumnak, csökkentve, csodálatos, anyagoknak, egészségre, napfénytől, egyeseknél, gyulladást, erősítésre, egyáltalán, foszfornak, irritációt, gyomorban, keletkező, csökkenti, erősíteni, található, szívroham, öregedése, káliumnak, tartalmaz, fájdalmat, salátákat, szüntetve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 10667
  • e Hónap: 24416
  • e Év: 229117
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.