Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények 2-es típusú cukorbetegségben
  2020-09-21 23:14:12, hétfő
 
  A cukorbetegség többnyire egy olyan betegség, amely egész életen át elkíséri az ebben szenvedő személyt. A cukorbeteg egyénnek néhány szabályt be kell tartania annak érdekében, hogy a tünetei csökkenjenek és ne alakuljanak ki szövődmények. Változtatni kell az étrenden, a táplálkozási szokásokon, be kell iktatni a rendszeres testmozgást az életébe, és még az is lehet, hogy gyógyszereket is szednie kell az illetőnek.

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek csökkenthetik a betegség mellett kialakuló szövődmények kockázatát. Természetesen ezek a gyógynövények nem helyettesítik a gyógyszeres terápiát, csak kiegészítésként lehet azokat használni, és mindenképpen ki kell kérni erről a kezelőorvos véleményét.

Szakértők úgy vélik, hogy az Aloe vera segíthet a hasnyálmirigy inzulint termelő béta sejteinek védelmében és javításában.

A fahéj egy illatos fűszer, amely segítséget jelenthet inzulinérzékenység esetén, akkor is, ha túl magas a vér zsírszintje, emellett javíthatja a szervezet antioxidáns állapotát. Ez a fűszer jó hatással lehet a vérnyomásra és az emésztésre is. Cukorbeteg személyeknél nagy gond szokott lenni az elhízás. A fahéj a zsírégetésben is a segítségükre lehet.

A keserűdinnye a vércukorszint csökkentésében játszhat szerepet. Ebben nemcsak maga a gyümölcs segíthet, hanem a belőle készült kivonat is eredményesen csökkentheti a vércukorszintet.

A máriatövis szilimarin nevű vegyületet tartalmaz, amely nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Éppen ezért ez a gyógynövény nagyon hasznos lehet cukorbetegeknek.

A görögszéna is segíthet csökkenteni a vércukorszintet. A görögszénamaggal kapcsolatban az a feltételezés is szárnyra kapott, hogy csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. A magról az is bebizonyosodott, hogy a koleszterinszintet is csökkenteni tudja.

A gyömbér nemcsak az emésztési problémákat tudja orvosolni, hanem a magas gyulladásszintet is. A gyömbér is alkalmas a vércukorszint csökkentésére. A gyömbért önmagában is lehet fogyasztani, habár erőteljes, karakteres, csípős ízvilággal rendelkezik. Teát is készhetünk belőle. Nyáron lereszelelhetünk egy keveset és vízzel elkeverve, amelybe egy fél citromot is facsarhatunk Nemcsak nagyon egészséges, de remekül hűsít is. Télen a gyömbérteát részesíthetjük előnyben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyulladásszintet, lereszelelhetünk, görögszénamaggal, vércukorszintet, bebizonyosodott, kiegészítésként, cukorbetegeknek, részesíthetjük, csökkentésében, vércukorszint, zsírégetésben, gyógyszereket, gyógynövények, csökkentésére, természetesen, hasnyálmirigy, helyettesítik, cukorbetegség, csökkenthetik, feltételezés, csökkentheti, kialakulását, segítségükre, keserűdinnye, személyeknél, szövődmények, eredményesen, mindenképpen, facsarhatunk, táplálkozási, kapcsolatban, csökkenjenek, kezelőorvos, alakuljanak, fogyasztani, antioxidáns, cukorbetegség többnyire, olyan betegség, ebben szenvedő, cukorbeteg egyénnek, tünetei csökkenjenek, táplálkozási szokásokon, rendszeres testmozgást, betegség mellett, gyógyszeres terápiát, kezelőorvos véleményét, hasnyálmirigy inzulint, illatos fűszer, szervezet antioxidáns, segítségükre lehet, vércukorszint csökkentésében, gyümölcs segíthet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Latinovits Zoltán tollából  Pitypang szökőkút  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Sorsunk miatt...  Kertem  Alvó cica  Egyszerű  József Attila - Kopogtatás nél...  különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jázmin  Sorsunk miatt...  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Szép álmokat!  Van néhány kérdés, amin gondol...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy tavasz  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Különleges  Az ember  A Magyar Költészet napja alkal...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  képre írva  Szívek  képre írva  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  József Attila – Keresek ...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Martin Buber, A haszidim meséi  Az ember  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szabó T. Anna - Pitypang  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy gondolat  Azért kaptad  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cica  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magyar költészet napja  Különleges  Szép estét  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét kedves látogatóimna...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Paul David Tripp Április 13  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség többnyire, olyan betegség, ebben szenvedő, cukorbeteg egyénnek, tünetei csökkenjenek, táplálkozási szokásokon, rendszeres testmozgást, betegség mellett, gyógyszeres terápiát, kezelőorvos véleményét, hasnyálmirigy inzulint, illatos fűszer, szervezet antioxidáns, segítségükre lehet, vércukorszint csökkentésében, gyümölcs segíthet, belőle készült, máriatövis szilimarin, gyógynövény nagyon, görögszénamaggal kapcsolatban, 2-es típusú, gyömbér nemcsak, emésztési problémákat, magas gyulladásszintet, vércukorszint csökkentésére, gyömbért önmagában, gyömbérteát részesíthetjük, gyulladásszintet, lereszelelhetünk, görögszénamaggal, vércukorszintet, bebizonyosodott, kiegészítésként, cukorbetegeknek, részesíthetjük, csökkentésében, vércukorszint, zsírégetésben, gyógyszereket, gyógynövények, csökkentésére, természetesen, hasnyálmirigy, helyettesítik, cukorbetegség, csökkenthetik, feltételezés, csökkentheti, kialakulását, segítségükre, keserűdinnye, személyeknél, szövődmények, eredményesen, mindenképpen, facsarhatunk, táplálkozási, kapcsolatban, csökkenjenek, kezelőorvos, alakuljanak, fogyasztani, antioxidáns, változtatni, gyömbérteát, vérnyomásra, javításában, csökkenteni, zsírszintje, rendelkezik, gyógynövény, testmozgást, problémákat, gyógyszeres, védelmében, szokásokon, készhetünk, egészséges, kockázatát, görögszéna, vegyületet, rendszeres, karakteres, ízvilággal, segítséget, javíthatja, emésztésre, máriatövis, szilimarin, cukorbeteg, véleményét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2850
  • e Hét: 12964
  • e Hónap: 26713
  • e Év: 231414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.