Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kurkumás tej gyógyhatásai
  2020-09-28 23:35:22, hétfő
 
  A kurkumás tej elkészítése:

Vegyen egy 2,5 centiméteres kurkuma darabot.
Forralja tejben 15 percig.
Szűrje le a kurkumát.
Hagyja kihűlni és igya meg a tejet.

A kurkumás tejjel számos egészségügyi probléma kezelhető, valamint hatékonyan elpusztíthatóak a káros környezeti méreganyagok és a mikroorganizmusok.

A kurkumás tej jótékony hatása
1. Légzőszervi betegség:
A kurkumás tej antimikrobiális hatású, ezért megtámadja a bakteriális és vírusos fertőzéseket. Hatékonyan kezelhetőek vele a légzőszervhez kapcsolódó problémák, mivel a fűszer felmelegíti a szervezet és azonnal enyhíti a tüdő- és homloküreg gyulladást. Ezen kívül hatékonyan kezelhető vele az asztma és a hörghurut is.

2. Rák:
Ezzel a tej meggátolható a mell-, bőr-, tüdő-, prosztata- és végbélrák növekedése, mivel a tej gyulladásgátló hatású. Megakadályozza, hogy a rákos sejtek károsítsák a DNS-t és csökkenti a kemoterápia mellékhatásait.

3. Gyulladásgátló:
A kurkumás tej gyulladásgátló hatású, ami véd az ízületgyulladás és a gyomorfekély kialakulása ellen. Az Ajurvédikus gyógyászatban ,,természetes aszpirinnek" tartják, mivel kezelhető vele a fejfájás, duzzanat és fájdalom.

4. Megfázás és köhögés:
A kurkumás tejet vírusölő és antibakteriális hatásai miatt a legjobb gyógyhatású anyagnak tartják a megfázás és a köhögés kezelése szempontjából. A tejjel azonnal enyhíthető a fájó torok, a köhögés és a megfázás.

5. Ízületi gyulladás:
A kurkumás tejjel kezelhető az ízületgyulladás, és csökkenthető a reumás ízületgyulladás miatt kialakuló duzzanat is. Mivel a tej csökkenti a fájdalmat, az ízületek és az izmok rugalmasabbak lesznek.

6. Fájdalom:
A kurkumás tej kiválóan enyhíti a fájdalmat, valamint megerősíti a gerincet és az ízületeket is.

7. Antioxidáns:
A kurkumás tej kitűnő antioxidáns-forrás, amely felveszi a harcot a szabadgyökökkel, ezért sokféle betegség kezelhető vele.

8. Vértisztító:
A kurkumás tejet rendkívüli vértisztítónak tartják az Ajurvédikus gyógyászatban, mivel revitalizálja és serkenti a vérkeringést a szervezetben. Ezen kívül vérhígító hatású, és megtisztítja a nyirokrendszert és a véredényeket a különböző káros anyagoktól.

9. Méregteleníti a májat:
A kurkumás tej természetes módon méregteleníti a májat és tisztítja meg a vért, így serkenti a máj működését.

10. Egészséges csontok:
A kurkumás tejben nagy mennyiségben található kalcium, amely segít abban, hogy a csontok erősek és egészségesek maradjanak. A kurkumás tejjel csökkenthető a csontritkulás kialakulásának kockázata.

11. Egészséges emésztés:
Ez az erős fertőtlenítő anyag hozzájárul ahhoz, hogy az emésztés egészséges maradjon, valamint jó hatással van a gyomorfekélyre és vastagbélgyulladásra. Kezelhetőek vele még az emésztési panaszok és a hasmenés is.

12. Menstruációs görcsök:
A kurkumás tej kitűnő görcsoldó, ami enyhíti a menstruációs görcsöket és fájdalmat. A várandós nőkre is jó hatással van a tej, mivel megkönnyíti a szülést, a szülés utáni felépülést, segít a tejtermelésben és gyorsítja a méh összehúzódását.

13. Kiütések és a bőr kipirosodása:
A kurkumás tejtől a bőr puha, rugalmas és ragyogó lesz. Ehhez áztasson kurkumás tejbe egy vattakorongot, majd tegye az érintett területre 15 percre. A bőr már a tej használata után ragyogóbb lesz.

14. Fogyás:
A kurkumás tej segít a zsír lebontásában, ezért hatékonyan hozzájárul a fogyás sikerességéhez.

15. Ekcéma:
Az ekcéma kezeléséhez minden nap igyon meg egy pohár kurkumás tejet.

16. Álmatlanság:
A meleg kurkumás tej segíti egy aminosav, a triptofán termelését, ami hozzájárul a nyugodt éjszakai alváshoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: elpusztíthatóak, ízületgyulladás, antimikrobiális, szabadgyökökkel, nyirokrendszert, antibakteriális, mellékhatásait, kialakulásának, gyulladásgátló, tejtermelésben, gyomorfekélyre, összehúzódását, vértisztítónak, megakadályozza, sikerességéhez, légzőszervhez, gyógyászatban, méregteleníti, csontritkulás, revitalizálja, szempontjából, rugalmasabbak, vattakorongot, csökkenthető, egészségesek, fertőzéseket, menstruációs, fertőtlenítő, lebontásában, gyomorfekély, mennyiségben, vérkeringést, kipirosodása, centiméteres, megtisztítja, véredényeket, kurkumás tejjel, káros környezeti, légzőszervhez kapcsolódó, fűszer felmelegíti, rákos sejtek, kemoterápia mellékhatásait, gyomorfekély kialakulása, kurkumás tejet, legjobb gyógyhatású, köhögés kezelése, tejjel azonnal, fájó torok, reumás ízületgyulladás, izmok rugalmasabbak, különböző káros, kurkumás tejben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Esti kép  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Paul David Tripp Március 25  A máj egészségét biztosító és ...  Mire jók ?  Ne hagyd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sárkány  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Hibáztam már  Esti képek  Facebookon kaptam Krisztinától  A szeretetről  Nárcisz  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Humor is meg nem is szerinted?  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Agárdi Gábor gondolata  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  Sárkány  Jó éjszakát  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Apu  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Odaadja  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Nagyon furcsa szeretni valaki...  képre írva  Humor is meg nem is szerinted?  Humor is meg nem is szerinted?  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Mi van, ha?  Nem jár  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 27  Amikor még kicsi voltál...  Esti kép  Az út  Nagyhétfő:  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Március 27 
Bejegyzés Címkék
kurkumás tejjel, káros környezeti, légzőszervhez kapcsolódó, fűszer felmelegíti, rákos sejtek, kemoterápia mellékhatásait, gyomorfekély kialakulása, kurkumás tejet, legjobb gyógyhatású, köhögés kezelése, tejjel azonnal, fájó torok, reumás ízületgyulladás, izmok rugalmasabbak, különböző káros, kurkumás tejben, csontok erősek, csontritkulás kialakulásának, erős fertőtlenítő, emésztés egészséges, emésztési panaszok, menstruációs görcsöket, várandós nőkre, szülés utáni, kurkumás tejtől, érintett területre, zsír lebontásában, fogyás sikerességéhez, ekcéma kezeléséhez, pohár kurkumás, meleg kurkumás, triptofán termelését, nyugodt éjszakai, elpusztíthatóak, ízületgyulladás, antimikrobiális, szabadgyökökkel, nyirokrendszert, antibakteriális, mellékhatásait, kialakulásának, gyulladásgátló, tejtermelésben, gyomorfekélyre, összehúzódását, vértisztítónak, megakadályozza, sikerességéhez, légzőszervhez, gyógyászatban, méregteleníti, csontritkulás, revitalizálja, szempontjából, rugalmasabbak, vattakorongot, csökkenthető, egészségesek, fertőzéseket, menstruációs, fertőtlenítő, lebontásában, gyomorfekély, mennyiségben, vérkeringést, kipirosodása, centiméteres, megtisztítja, véredényeket, méreganyagok, szervezetben, meggátolható, egészségügyi, kezelhetőek, gyógyhatású, felmelegíti, kezeléséhez, ajurvédikus, természetes, kemoterápia, vértisztító, légzőszervi, elkészítése, antioxidáns, megkönnyíti, kialakulása, aszpirinnek, bakteriális, álmatlanság, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 5509
  • e Hónap: 25371
  • e Év: 201246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.