Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A keresztyén ember imája
  2020-10-01 07:33:55, csütörtök
 
  A keresztyén ember imája

,,Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is." (Mt 6,9-10)

Csak a keresztyének tudják imádkozni az Úr imádságát. A többiek elmondhatják vagy elszavalhatják azt, de nem tudják elimádkozni.
Imádságaink vágyainkból táplálkoznak, és ezért kérünk. Munkálkodunk is azért, amit kérünk. Munkálkodásunk tanúsítja imáink őszinte voltát.
Csak a keresztyének vágyakoznak arra, hogy az Atya akarata meglegyen. És munkálkodásuk tanúsítja, hogy komolyan gondolják, amit mondanak.
Az Úr imádságának az első három sora lényegében véve egyetlen kérésből áll. A mennyei Atyát kérjük benne arra, hogy megváltó munkáját fejezze be. Három hasonló kéréssel kérjük őt arra, hogy ezt megtegye: ,,szenteltessék meg a te neved", majd ,,jöjjön el a te országod", és ,,legyen meg a te akaratod". Az imádság második sora magyarázza az elsőt: Isten nevének bizonyára az ad tiszteletet, ha eljön az ő országa. És ha azt kérdezed: ,,Mit kell értenünk az ő országának eljövetelén?" - akkor ez a válasz: hogy Isten akarata legyen meg a földön, ahogy az megvalósul a mennyben.
Istent akkor fogják majd tisztelni teljesen, amikor ,,az ország" eljön. És az ő országa csak akkor épül majd ki teljes mértékben, amikor minden, ami él, enged akaratának.
Tragikus és istenkáromló jelenség, hogy ezt az imádságot széles körben kegyes előadásként és szertartási töltelékként alkalmazzák. Amikor az Úr ezt az imádságot tanította, az volt az elsődleges szándéka, hogy ,,ne szaporítsuk a szót, mint a pogányok..." Mégis, az az imádság, melyet ő ,,az üres ismételgetések" ellenszereként tanított nekünk, évszázadok óta egyhangú ismételgetések tárgya lett, mintha valamennyi varázsige közül ez lenne a legjobb.
Istent azonban nem kell varázsigékkel megnyernünk magunknak. És Krisztusnak sohasem állt szándékában, hogy örökösen az tényleges szavait ismételgessük. Azt akarja, hogy egész imaéletünk modelljeként használjuk ezt az imát. Azt akarja, hogy annyira szeressük Atyánkat, és olyan erősen kívánjuk az ő királyságát, hogy ezek a vágyak uralják minden kérésünket. Azt akarja, hogy ezért imádkozzunk: legyen meg Atyánk akarata otthonainkban, városainkban és egyházainkban, ahogy az a mennyben van.

Napi gondolat
Hogy lehet az Úr imádsága a mi saját személyes imáink modellje?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: munkálkodásunk, elszavalhatják, ellenszereként, ismételgetések, szenteltessék, otthonainkban, ismételgessük, munkálkodásuk, egyházainkban, varázsigékkel, keresztyének, töltelékként, modelljeként, elmondhatják, munkálkodunk, városainkban, táplálkoznak, istenkáromló, imádságának, királyságát, vágyakoznak, megnyernünk, krisztusnak, szándékában, elimádkozni, szaporítsuk, tiszteletet, vágyainkból, imádságaink, eljövetelén, előadásként, szertartási, kuyvenhoven, alkalmazzák, imádkozzunk, használjuk, keresztyén ember, mennyekben vagy, keresztyének tudják, többiek elmondhatják, keresztyének vágyakoznak, első három, mennyei Atyát, imádság második, imádságot széles, imádságot tanította, elsődleges szándéka, tényleges szavait, vágyak uralják, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem számIt  Egy bizonyos határt  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nevem  Kaffka_Margit  Garai Gábor - Takarítás  Png cica  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Alázat  Png kislány  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png nő  Ami embereknek lehetetlen, az...  Soha ne kedvezz...  Idő  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Tavaszi kép  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mi lenne ha  Julian Brass gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A Megváltó szolgálatában  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alvó cicák  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png cica  Szép álmokat!  A kételkedés kezelése  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyi telefonál  Garai Gábor - Takarítás  A boldog családok mind hasonló...  Mi lenne ha  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Próbálj meg ...  Png virág  Png csokor  Png fotel  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Fekete István - Akác  Png férfi  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e... 
Bejegyzés Címkék
keresztyén ember, mennyekben vagy, keresztyének tudják, többiek elmondhatják, keresztyének vágyakoznak, első három, mennyei Atyát, imádság második, imádságot széles, imádságot tanította, elsődleges szándéka, tényleges szavait, vágyak uralják, munkálkodásunk, elszavalhatják, ellenszereként, ismételgetések, szenteltessék, otthonainkban, ismételgessük, munkálkodásuk, egyházainkban, varázsigékkel, keresztyének, töltelékként, modelljeként, elmondhatják, munkálkodunk, városainkban, táplálkoznak, istenkáromló, imádságának, királyságát, vágyakoznak, megnyernünk, krisztusnak, szándékában, elimádkozni, szaporítsuk, tiszteletet, vágyainkból, imádságaink, eljövetelén, előadásként, szertartási, kuyvenhoven, alkalmazzák, imádkozzunk, használjuk, imaéletünk, évszázadok, akaratának, országának, magyarázza, elsődleges, valamennyi, keresztyén, megvalósul, lényegében, mennyekben, kérésünket, imádságot, tényleges, tisztelni, tanúsítja, imádkozni, magunknak, varázsige, mértékben, bizonyára, gondolják, meglegyen, személyes, szeressük, tanította, imádságát, megváltó, akaratod, kérdezed, tanított, mondanak, atyánkat, jelenség, imádsága, mennyben, kéréssel, kérésből, modellje, egyhangú, egyetlen, tragikus, pogányok, kívánjuk, gondolat, teljesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1188
  • e Hét: 3560
  • e Hónap: 32872
  • e Év: 220674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.