Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Öt gyógynövény, amit imádni fog a mája-méregtelenítés
  2020-10-01 17:59:52, csütörtök
 
  A máj a legnagyobb szilárd szerv a testünkben. Működését azonban hátrányosan befolyásolhatja a szegényes diéta vagy egyéb életmódbeli tényezők, mint pl. az alkoholfogyasztás, az acetaminofen, a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók és a környezetünkben lévő több ezernyi méreganyag.

A máj felelős a vér méreganyagoktól való megszűréséért és a salakanyagok anyagcsere funkciók útján történő karbamiddá alakításáért, amely a vizelettel kiürül a szervezetből. Epét termel, amely segíti a zsírok és szénhidrátok emésztését.

A kurkuma az egyik legtöbbet kutatott gyógynövény, mely kifejezetten jótékony hatású a máj működése szempontjából is.

Emellett a véráramból is kiszűri a méreganyagokat és gluathione-t szintetizál, a legfontosabb antioxidánst, amely egyben segíti más elhasznált antioxidánsok újrafelhasználását is. Sőt, emellett segíti egyensúlyban tartani a vércukorszintet és döntő szerepet játszik a koleszeterin szintézisében és transzportjában is.

A májunk állapota meghatározza egészségi állapotunkat. Egy rosszul működő máj akár cukorbeteggé is tehet valakit. Az akut májelégtelenségek közé tartozik a Hepatitis A, B és C, amelyeket fertőzőnek tekintenek, vírusok révén terjednek az A főleg szájon keresztül történő fertőzés útján, a B és a C szexuális úton vagy vérrel. Az E vírus szintén szájon át fertőz, főleg sertésekben, de emberben is. A B vagy a C vírus mellett a betegség lefolyása különösen súlyos lehet.

A májcirrózis általában a túlzott alkoholfogyasztás, vagy B és C vírus fertőzést követően alakul ki. Azonban a legújabb nagy hullám a májbetegségek közt a nem-alkoholos zsíros májbetegség (NAFLD).
Szerencsére a máj megfelelő körülmények között rendkívül egészséges maradhat, vagy meggyógyulhat tekintet nélkül arra, hogy mennyire sérült, mivel meg tudja gyógyítani önmagát.

Gyógynövények, amelyek jót tesznek a máj működésének
Minél súlyosabb a májprobléma, annál inkább ajánlott alkalmazni ezeket a gyógynövényeket. A máj egészségének fenntartására egy kettő rendszeres használatát érdemes megfontolni.

1, Máriatövis (szamárkóró): Ez a leginkább ajánlott gyógynövény a máj táplálására és annak megóvására a mindennapi méreganyagoktól. Máriatövis kapszulában vagy kivonatként is hozzáférhető, sylimarin, amely a magvakban található aktív összetevő (hatóanyag).

A máriatövis a százszorszépek családjába tartozó virágzó növény, őshonos Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Klinikailag bizonyított, hogy javítja a májfunkciót és gyógyítja a májkárosodást. A standard 80 %-os sylmarin tabletta és kivonat formájában kapható, 100-1000 mg-os dózisban ajánlott.

Májproblémával küzdők esetén napi háromszor 300 mg az ajánlott mennyiség. Akár a máj gyógyítására, akár védelmére használják, a máriatövist annyi ideig lehet szedni, ameddig csak akarjuk. A legjobbak a máriatövis magjából otthon is elkészíthető forrázat.

2, Pitypang: egy másik biztonságos májműködést segítő gyógynövény, időnként máriatövissel keverik kapszulákban, mely tökéletes kombináció. Mások inkább a kivonatokat és a pitypang teát kedvelik. Azok a furcsa gyökerek kis sárga virágokkal, amelyekre sokan panaszkodnak, ha megjelennek a pázsiton, valójában pitypangok.
Amellett, hogy a legfontosabb vitaminok forrása, a növény tele van vassal, káliummal és cinkkel is. Legfontosabb funkciója az epetermelés stimulációja, elősegítve a híg világos epe termelődését.

3, Burdock gyökér: könnyen lehet belőle teákat készíteni, az ayurvedikus orvoslásban kedvelt vértisztító.
Stimulálja az epeáramlást, miközben segíti a májsejtek regenerációját. A kis burdock gyökér darabok ideálisak forrázatok előállításához. Hagyjuk, hogy a gyökér megduzzadjon a beáztatás során.

4, Articsóka (cynarin): ez a gyógynövény is segíti az epetermelést és áramlást. Segíti megelőzni az epekövek kialakulását. Szárított levelek, vagy szárított levelek és virágok kombinációját használják oldatként.

5, Kurkuma (curcumin): Ez a legismertebb és leginkább (klinikailag) tesztelt gyógynövény gyulladásokra. Mivel a legtöbb májbetegség gyulladásos, bölcs dolog alkalmazni bármilyen májgyógyító kúrában.
Kapszulák készen kaphatóak, de a maximális felszívódás érdekében azokat vegyük meg, amelyekben piperin is van, a fekete bors egy aktív összetevője, amely segít tápanyagokat kinyerni az ételekből.

Mások azt ajánlják, hogy ürítsük ki a kapszulát és keverjük extra szűz olívaolajba, majd hajtsuk le. Hagyományosan felmelegített zsírral szokás keverni, mint a tej vagy a kókuszolaj, hogy növeljük a kurkuma szervezet számára történő felhasználhatóságát. Májvédő hatású a szénhidrátokban dús, étrend,a rövid és közepes szénláncú olajokban gazdag(kókusz olaj), és a fermentált fehérjék (pl. sajtok, kefir, joghurt).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: környezetünkben, transzportjában, vércukorszintet, méreganyagoktól, befolyásolhatja, szénhidrátokban, gyógynövényeket, előállításához, méreganyagokat, regenerációját, májproblémával, százszorszépek, antioxidánsok, szempontjából, megszűréséért, máriatövissel, gyulladásokra, szintézisében, májbetegségek, hagyományosan, gyógynövények, kombinációját, meggyógyulhat, májkárosodást, fenntartására, felmelegített, elkészíthető, legismertebb, szénhidrátok, meghatározza, állapotunkat, stimulációja, termelődését, gyógyítására, koleszeterin, legfontosabb, legnagyobb szilárd, szegényes diéta, vény nélkül, környezetünkben lévő, salakanyagok anyagcsere, vizelettel kiürül, egyik legtöbbet, legfontosabb antioxidánst, koleszeterin szintézisében, májunk állapota, rosszul működő, akut májelégtelenségek, betegség lefolyása, májcirrózis általában, túlzott alkoholfogyasztás, legújabb nagy, Hepatitis,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ibolya  Kezdet  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Jó éjszakát  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy László - Szerelem emléke  1848. március 15-én  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzet csak akkor...  Csörög a telefonom  Intelem  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  A tékozló és Isten gondviselés...  Üdvözöllek az oldalamon  Alvó baby  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Síró nő  William Shakespeare-től idéze...  A halolaj és a hal még a migré...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Evan Esar tollából  Március 15-re emlékve  Vágy, élet és sugár  William Shakespeare-től idéze...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Por  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdet  A gyomorrontás tojással is kez...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor még rangja volt...  mindent a népért...  Akinek vaj van a fején...  Hernádkak  Szeüleidtől tanultad  Ibolya  Könnyáztatta asszonysorsok  Szent-Györgyi Albert gondolata  Esti kép  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Talpra vándor  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szeretettel  Szép álmokat!  Ted Engstrőm gondolata  Nyíljatok meg  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Müller Péter tollából  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Imádkozás Krisztus értelméért  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  1848. március 15-én 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb szilárd, szegényes diéta, vény nélkül, környezetünkben lévő, salakanyagok anyagcsere, vizelettel kiürül, egyik legtöbbet, legfontosabb antioxidánst, koleszeterin szintézisében, májunk állapota, rosszul működő, akut májelégtelenségek, betegség lefolyása, májcirrózis általában, túlzott alkoholfogyasztás, legújabb nagy, májbetegségek közt, nem-alkoholos zsíros, kettő rendszeres, leginkább ajánlott, mindennapi méreganyagoktól, magvakban található, százszorszépek családjába, ajánlott mennyiség, máriatövist annyi, máriatövis magjából, másik biztonságos, pitypang teát, furcsa gyökerek, legfontosabb vitaminok, növény tele, epetermelés stimulációja, ayurvedikus orvoslásban, májsejtek regenerációját, gyökér megduzzadjon, beáztatás során, epekövek kialakulását, legtöbb májbetegség, maximális felszívódás, fekete bors, aktív összetevője, kurkuma szervezet, fermentált fehérjék, környezetünkben, transzportjában, vércukorszintet, méreganyagoktól, befolyásolhatja, szénhidrátokban, gyógynövényeket, előállításához, méreganyagokat, regenerációját, májproblémával, százszorszépek, antioxidánsok, szempontjából, megszűréséért, máriatövissel, gyulladásokra, szintézisében, májbetegségek, hagyományosan, gyógynövények, kombinációját, meggyógyulhat, májkárosodást, fenntartására, felmelegített, elkészíthető, legismertebb, szénhidrátok, meghatározza, állapotunkat, stimulációja, termelődését, gyógyítására, koleszeterin, legfontosabb, megduzzadjon, egészségének, antioxidánst, kifejezetten, kapszulákban, egyensúlyban, acetaminofen, alakításáért, szervezetből, tápanyagokat, salakanyagok, epetermelést, cukorbeteggé, panaszkodnak, kialakulását, hozzáférhető, működésének, kivonatokat, májfunkciót, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.