Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten suttogása
  2020-10-03 20:42:12, szombat
 
  ,,A földindulás után tűz jött... És a tűz után egy halk és szelíd hang hallatszott" (1Kir 19,12).

Egy asszonyt, aki feltűnően gyorsan haladt előre az Úr ismeretében, egyszer megkérdeztek
látszólagosan könnyű növekedéséről. Rövid válasz ez volt: ,,Törődök a figyelmeztetésekkel."
Közülünk sokan azért nem ismerjük és nem értjük Istent jobban, mert nem figyelünk oda gyöngéd ,,figyelmeztetéseire" - az Ő tapintatos akadályozásaira és kényszerítéseire. Az Ő szava ,,gyöngéd suttogás". A suttogást alig lehet meghallani, ezért úgy kell megérezni, mint valami állandó nyomást a szíven és az elmén, mint ahogy a reggeli szellő érintése csendesen átvonul a lelken. Ha arra odafigyelnek, akkor érzékenyebbé válik a szív belső hallása.
Isten hangja a szeretet fülére irányul, és az igazi szeretet hajlik a meghallásra, még a leghalványabb suttogásra is. Mégis eljön az az idő, amikor szeretete nem szólal meg, ha nem válaszolunk vagy nem hisszük el üzenetét. ,,Isten szeretet" (1Jn 4,8), és ha meg akarjuk ismerni Őt meg a hangját, állandóan figyelnünk kell gyöngéd érintéseire.
Amikor tehát éppen válaszolni akarunk másoknak a beszélgetés során, és bizonyos gyöngéd fékezést érzünk az Ő halk suttogásából, figyeljünk az akadályozásra, és ne szóljunk. És amikor már-már el akarunk indulni, hogy valamilyen cselekvési folyamatba kezdjünk, ami teljesen világos és helyes, mégis úgy érezzük lelkünkben, hogy egy másik ösvény kínálkozik, a csöndes meggyőzés erejével, figyeljünk arra a meggyőzésre. Kövessünk egy másik pályát, még akkor is, ha a tervek megváltoztatása abszolút ostobaságnak tűnik az emberi bölcsesség szempontjából.
Úgyszintén tanuljunk várni Istenre, amíg ki nem bontakoztatja akaratát előttünk! Engedjük meg neki, hogy fejlessze ki szívünk és elménk minden tervét, aztán hagyjuk, hogy végrehajtsa azokat. Ne alkalmazzuk saját bölcsességünket, mert gyakran az Ő teljesítménye ellentmondani tűnik annak a tervnek, amit Ő adott. Isten mintha önmagával ellentétesen munkálkodna, ezért egyszerűen hallgass, engedelmeskedj és bízz benne, még ha úgy tűnik is, hogy annak cselekvése a legnagyobb képtelenség. Végeredményében: ,,Tudjuk, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van" (Róm 8,28), de sok esetben az Ő tervei végrehajtásának kezdeti szakaszában.

Világában Ő megteheti,
Hogy a vereségét színleli.

Ezért, ha meg akarod ismerni Isten hangját, soha ne a végső eredményt vagy a lehetséges következményeket fontolgasd ! Engedelmeskedj neki még akkor is, amikor azt kéri tőled, hogy mozdulj, pedig te még mindig csak sötétséget látsz, mert Ő maga lesz a dicsőséges világosság a lelked mélyén. Aztán majd megjelenik szívedben Isten ismerete és a vele való közösség, ami össze fog kötni téged vele még a legsúlyosabb próbákban és az életben bekövetkező legerősebb szorítások közben is.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: kényszerítéseire, következményeket, végeredményében, végrehajtásának, megváltoztatása, akadályozásaira, bölcsességünket, engedelmeskedj, teljesítménye, látszólagosan, akadályozásra, leghalványabb, ellentmondani, bontakoztatja, növekedéséről, szempontjából, suttogásából, ostobaságnak, legsúlyosabb, ellentétesen, megkérdeztek, érzékenyebbé, odafigyelnek, érintéseire, hallatszott, meghallásra, bekövetkező, beszélgetés, meggyőzésre, munkálkodna, szakaszában, végrehajtsa, válaszolunk, ismeretében, földindulás, képtelenség, földindulás után, suttogást alig, reggeli szellő, szív belső, szeretet fülére, igazi szeretet, leghalványabb suttogásra, beszélgetés során, másik ösvény, csöndes meggyőzés, másik pályát, tervek megváltoztatása, emberi bölcsesség, legnagyobb képtelenség, vereségét színleli, végső eredményt, Világában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Galaktikus kapcsolat  virágvasárnap  Nárciszok  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Sokszor  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Harang ( gif )  Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam  Fülpontok  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Csak egy életed van....  Várnai Zseni - Éveim  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyhétfő:  Szép álmokat!  Esti kép  Esti kép  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Apu  Levél lány  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Alvó baby  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Az idegen országok éghajlata  Szép estét  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Görgess  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Esti kép  Minden kedves látogatómnak sze...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  A nagyhét eseményei  Alvó baby  A máj egészségét biztosító és ...  Fülpontok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Az angyali üdvözlet  A nagyhét eseményei  Nem hazudnak  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Tedd őt foglyul, Uram  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  képre írva  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Minden kedves látogatómnak sze...  Soli Deo gloria  A tavasz nem csak önmagában sz...  Esti képek  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Paul David Tripp Március 27  Isten . . . 
Bejegyzés Címkék
földindulás után, suttogást alig, reggeli szellő, szív belső, szeretet fülére, igazi szeretet, leghalványabb suttogásra, beszélgetés során, másik ösvény, csöndes meggyőzés, másik pályát, tervek megváltoztatása, emberi bölcsesség, legnagyobb képtelenség, vereségét színleli, végső eredményt, lehetséges következményeket, dicsőséges világosság, lelked mélyén, vele való, legsúlyosabb próbákban, életben bekövetkező, kényszerítéseire, következményeket, végeredményében, végrehajtásának, megváltoztatása, akadályozásaira, bölcsességünket, engedelmeskedj, teljesítménye, látszólagosan, akadályozásra, leghalványabb, ellentmondani, bontakoztatja, növekedéséről, szempontjából, suttogásából, ostobaságnak, legsúlyosabb, ellentétesen, megkérdeztek, érzékenyebbé, odafigyelnek, érintéseire, hallatszott, meghallásra, bekövetkező, beszélgetés, meggyőzésre, munkálkodna, szakaszában, végrehajtsa, válaszolunk, ismeretében, földindulás, képtelenség, alkalmazzuk, legerősebb, figyeljünk, válaszolni, szorítások, suttogásra, figyelnünk, úgyszintén, megjelenik, legnagyobb, cselekvése, világosság, lehetséges, fontolgasd, dicsőséges, egyszerűen, meghallani, folyamatba, cselekvési, kínálkozik, sötétséget, bölcsesség, valamilyen, lelkünkben, tapintatos, világában, vereségét, megteheti, kövessünk, meggyőzés, feltűnően, önmagával, csendesen, figyelünk, suttogást, állandóan, fejlessze, szívedben, szeretete, tanuljunk, próbákban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1094
  • e Hét: 3996
  • e Hónap: 65665
  • e Év: 184757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.