Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az érelzáródás otthoni gyógyítása
  2020-10-07 00:17:56, szerda
 
  Ez egy komoly betegség, amelyet ráadásul nehéz felfedezni. Kialakulásának pontos okai még mindig tisztázatlanok, ám a szakértők úgy hiszik, az artéria belső falának károsodásával kezdődhet a folyamat.

Az érelzáródás a test különböző pontjain is bekövetkezhet, és koszorúér betegséget, nyaki ütőér betegséget, perifériás artéria betegséget, de akár szívrohamot és stroke-ot is okozhat.

A problémát okozó, vagy súlyosbító tényezők lehetnek a nagymértékű dohányzás, a magas zsírtartalmú étkezés, a testmozgás hiánya, a túlsúlyosság, az egyes vagy kettes típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, és a magas koleszterinszint. Emellett olyan gyulladásos megbetegedések szövődményeként is kialakulhat, mint az ízületi gyulladás, a lupus, vagy egyéb gyulladásos állapotok.

A leggyakrabban az eltömődött ereknek nincsenek tünetei, csak akkor jelentkeznek, amikor a probléma nagyon súlyos lesz. Ilyen tünetek lehetnek a mellkasi fájdalom, a légszomj, a rendszertelen szívverés, a gyengeség, a szédülés, az étvágytalanság, a szorongás, a hányinger, és az izzadás.

Egyéb, az különféle érelzáródásokhoz kapcsolható tünetek lehetnek még a lábfájdalom, a hideg lábfejek, a test egyik oldalának érzéketlensége, az egyik kar vagy láb mozgásképtelenné válása, és a látás megromlása vagy elvesztése teste egyik oldalán.

Mivel az érelzáródás lassan alakul ki, elengedhetetlenül fontos idejében diagnosztizálni a betegséget. A modern orvosságok és gyógykezelések, valamint az otthoni gyógymódok segíthetik állapota rosszabbra fordulásának megelőzését, és a komoly szív-érrendszeri betegség kialakulásának megakadályozását.

Itt találja az érelzáródás kezelésének és megelőzésének tíz leghatékonyabb módját:

1. Fokhagyma
A fokhagyma az érelzáródás egyik legjobb gyógymódja, hiszen fogyasztása tágítja a vérereket és javítja a vérkeringést.

Az Alabama egyetem 2007-es kutatása szerint a fokhagyma 72%-kal jobban ellazítja a vérereket, mint a placebo. Emellett a fokhagyma csökkenti a koleszterinszintet, és csökkenti a szívroham vagy a stroke beközevkezésének esélyét.

- Adjon 3 gerezd aprított fokhagymát egy csészényi tejhez, és forralja fel. Hagyja kihűlni, és esténként, lefekvés előtt fogyassza.
- Emellett rendszeresen használjon fokhagymát főzés közben, vagy orvosa beleegyezésével fogyasszon fokhagyma tartalmú étrendkiegészítőt.

2. Kurkuma
Gyógyitja az elzáródott ereket, és szívvét egészségessé teszi, amely során jobban is teljesíti majd feladatát. A kurkumin, a kurkuma fő összetevője gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, amely miatt megakadályozza a vérlemezkék vérröggé alakulását.

Emellett a kurkuma kivonat csökkenti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) vagy más néven a rossz koleszterin szintjét, így megelőzi a lerakódást és csökkenti az artériákban felhalmozódott, az elzáródást okozó sejteket. A vérereket nyugtatja, így csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát.

- Adjon egy teáskanálnyi kurkuma port és egy kevés mézet egy csésze meleg tejhez. Jól keverje el, és naponta 1-2 alkalommal fogyassza.
- Fogyasszon kurkuma értendkiegészítőket. Az ajánlott napi beviteli adag 400-600 mg, naponta háromszor. Azonban ezt mindenképpen beszélje meg orvosával.
- Emellett használjon bátran őrölt kuurkumát főzéskor.

3. Cayenne bors
A cayenne borsban található kapszaicin megakadlyozza a rossz koleszterin, vagy LDL oxidációját. Emiatt csökkenti a vér rossz koleszterinszintjét, amely az érelzáródás egyik fő oka. Javítja a vérkeringést és csökkenti a szívroham és a stroke esélyét.

- Adjon fél - 1 teáskanálnyi őrölt cayenne borsot egy pohár meleg vízhez, néhány héten át napi 2 alkalommal igya.
- Orvosa beleegyezésével cayenne tartalmú étrendkiegészítőket is fogyaszthat.

4. Citrom
Magas C-vitamin tartalmú, erős antioxidáns, amely segíti a vérnyomás helyes szintre állítását és a vérerek gyulladásának csökkentését. Emellett csökkenti a rossz koleszterinszintet és az oxidatív károsító folyamatok megakadályozásával tisztán tartja az ereket.

- Keverje el egy citrom levét egy pohár meleg vízben, adjon hozzá egy kevés mézet és őrölt fekete borsot. Néhány héten át napi 1-2 alkalommal fogyassza.
- Ha másik módszert választana, forraljon egy teáskanálnyi citromhéjat 4 pohárnyi vízben 20 percig. Néhány hétig napi 3-4 alkalommal igyon meg egy csészényit a keverékből.

5. Gyömbér
Az elzáródott erek gyógyítója, hiszen a benne található gingerol és shogaol pozitív hatással van a szív-érrendszerre. A gyömbér fogyasztása megakadályozza a vérerekben a lerakódásokat, csökkenti a már bekövetkezett lerakódás mértékét. Csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza az LDL oxidációját.

- Igyon meg naponta 2-3 csészényi gyömbérteát. A teát egy teáskanál frissen reszelt gyömbérrel készítse, amelyet 5 percig hagyjon állni egy csésze meleg vízben, majd szűrje le és ízesítse egy kevés mézzel.
- Ehelyett éhgyomorra ehet egy kis darab nyers, friss gyömbért, vagy ha orvosa is beleegyezik, gyömbérkapszulákat is fogyaszthat.

Megjegyzés: Ne kövesse a gyömbértartalmú gyógymódot, ha gyomorproblémái, gyomorégése, vagy epehólyag problémái, esetleg epeköve van.

6. Görögszéna mag
A görögszéna magjaj saponin-t tartalmaz, amely csökkenti az erek elzáródását okozó LDL koleszterin szintet, és ezáltal az elzáródás mértékét is. Emellett magas élelmirost tartalma alapvető fontosságú a rossz koleszterinszint csökkentésében.

- Éjszakára áztasson vízbe egy teáskanálnyi mennyiségű görögszéna magot. Másnap reggel fogyassza el éhgyomorra a magvakat, és a vizet is, amelyben ázott.
- Másik lehetőség, ha egy teáskanálnyi görögszéna magot egy csészényi vízben öt percig forral. Az italt szűrje le, ízesítse egy kevés mézzel, és napi 1-2 alkalommal fogyassza.

A fenti gyógymódokat naponta, néhány hónapig kövesse.

7. Vörös élesztős rizs
A vörös élesztőt tartalmazó rizs segít az artériák elzáródásának megszüntetésében és a szívroham kialakulási kockázatának csökkentésében. Természetes monacloinokat tartalmaz, amely csökkenti az LDL koleszterin szintjét.

Emellett fitoszterolokat, béta-szitoszterolokat, kampeszterolt, stigmaszterolt, izoflavonokat, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a szív-érrendszer egészségére.

- A vörös élesztős rizst ugyanúgy elkészítheti, mint bármelyik fehér vagy barna rizst.
- Fogyasszon vörös rizsből készült tablettákat, ám annak megfelelő adagolásáról és arról, hogy az ön állapotának jót tesz-e ez a gyógymód, mindenképp kérdezze meg orvosát.

8. Lenmag
A lenmag az alfa-linolénsav (ALA) egyik legjobb forrása, amely segíti a vérnyomás és a gyulladás csökkentését. Emiatt artériái tiszták és lerakódásmentesek maradnak, és szervezete egyészségi állapota is javul. A lenmagban található rostok kötődnek az LDL koleszterinhez, és segítik az elzáródott erek megtisztítását.

- Fogyasszon el 2-4 evőkanálnyi lenmagot naponta.
- Adjon egy evőkanálnyi lenmagot smoothie-jai, levesei, vagy frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveihez.
- Szórjon lenmagot salátái és otthon készített péksüteményei tetejére.

9. Gránátalma
Antioxidáns hatású fitokemikáliákban gazdag, amely segíti a keringési rendszer védelmét az oxidációtól, amely lerakódást és vérrögök kialakulását okozza az artériákban. Emellett a gránátalma stimulálja a nitrogén-oxid termelését a vérben, amely segíti az erek tágítását, megtisztítását, és a vérnyomás helyes szintre állítását is.

- Egyen meg naponta 1-2 friss gránátalmát.
- Naponta egyszer fogyasszon el egy pohárnyi frissen facsart gránátalmalevet.

10. Testmozgás
Rendszeres testmozgással gyógyíthatja a merev, elzáródott artériákat. A megfelelő testmozgási rutin kialakítása és az egészséges étrend követése erősítheti szívét és segítheti a szívproblémák kialakulási kockázatának csökkentését, vagy a már létező problémák orvoslását. A testmozgás ezen felül a plusz kilók lefogyására és az egészséges testsúly elérésére is fenntartására is remek módszer.

- Végezzen aerobic mozgásformákat, mint a gyaloglás, futás, kerékpározás, vagy ugrókötelezés. Erősíti szívét és javítja szív-érrendszeri egészségét.
- Végezzen szív-érrendszerre jótékony hatású mozgásfajtákat, amelyek segítik szíve egészségének fenntartását és vérerei tisztán tartását.
- Próbálja ki a légzőgyakorlatokat és a jógát, amelyek megnyugtatják lelkét és megszabadítják testét a rá nehezedő stressztől.

Konzultáljon orvosával, hogy milyen típusú testmozgás felel meg a legjobban az ön állapotának és milyen mozgásformákat végezhet.

Extra tippek:

Kerülje a feldolgozott vagy gyorsételeket, és sült vörös húsokat se fogyasszon, mert azok érelzáró hatásúak lehetnek.
Hagyja abba a dohányzást.
Ne fogyasszon nagy mennyiségben alkoholos italokat.
A stressz csökkentése érdekében meditáljon.
Étrendjébe vezesse be a babok és teljes kiőrlésű termékek fogyasztását.
Egyen minél több élénk színű gyümölcsöt, mint a narancs, a tök, a mangó, a paradicsom, a görögdinnye, és a feketeáfonya.
Élvezze a kora reggeli napfényt és töltse fel szervezetét D-vitaminnal, amely segíti az artériák merevségének csökkentését.
Naponta fogyasszon el 2-3 evőkanálnyi extra szűz kókuszolajat, amely csökkenti a érfal melletti lerakódások mértékét.
Igyon meg napi 1-2 pohár tiszta, organikus vörösáfonya levet, amely védi szívét és javítja egészségét.
Extra szűz olívaolajjal főzzön annak koleszterin szintre és oxidatív stressz okozta károsodás csökkentésére gyakorolt jótékony hatásai miatt.
Orvosa beleegyezésével fogyasszon napi 100-300 mg B12-vitamin tartalmú étrendkiegészítő kapszulát.
Heti legalább két alkalommal egyen hideg vízben élő halakat, mint a makréla, a tonhal, a pisztráng, a hering, vagy a lazac.
Orvosa beleegyezésével fogyasszon omega-3 kapszulákat.
Csökkentse cukorbevitelét, illetve minden olyan étel fogyasztását, amely növeli vércukorszintjét.
Igyon meg napi 2-3 csészényi zöldteát, ezáltal artériái tiszták maradnak a rossz koleszterintől.
Napi pár szem dió elfogyasztása segíti az artériák megtisztítását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: koleszterinszint, érelzáródásokhoz, megszüntetésében, mozgásképtelenné, beközevkezésének, étrendkiegészítő, megakadályozását, vércukorszintjét, szitoszterolokat, zöldségleveihez, gyomorproblémái, beleegyezésével, fitoszterolokat, szövődményeként, diagnosztizálni, gyömbértartalmú, gránátalmalevet, mozgásformákat, leghatékonyabb, mozgásfajtákat, kialakulásának, megszabadítják, megtisztítását, cukorbevitelét, megakadályozza, megbetegedések, étvágytalanság, felhalmozódott, tisztázatlanok, koleszterinhez, stigmaszterolt, csökkentésében, gyógykezelések, érzéketlensége, koleszterintől, lipoproteinek, komoly betegség, artéria belső, test különböző, problémát okozó, nagymértékű dohányzás, magas zsírtartalmú, testmozgás hiánya, egyes vagy, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, ízületi gyulladás, eltömődött ereknek, probléma nagyon, mellkasi fájdalom, rendszertelen szívverés, különféle érelzáródásokhoz, Magas C-vitamin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Baranyi Ferenc - N i n c s  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  különleges  Spenót fasírttal  Ismeretlen: Ikarusz monda  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Jázmin  képre írva  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Alvó kislány  Mindig lesz olyan  különleges  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó kislány  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  James Allen  Azért kaptad  képre írva  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 14  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Robert Merle tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Segíts neki dicsérni Téged  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  képre írva  Szívek  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  Jázmin  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Robin Wight pitypang szobra  Csend  Vidámság  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimn...  Töröld le  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
komoly betegség, artéria belső, test különböző, problémát okozó, nagymértékű dohányzás, magas zsírtartalmú, testmozgás hiánya, egyes vagy, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, ízületi gyulladás, eltömődött ereknek, probléma nagyon, mellkasi fájdalom, rendszertelen szívverés, különféle érelzáródásokhoz, hideg lábfejek, test egyik, látás megromlása, érelzáródás lassan, modern orvosságok, otthoni gyógymódok, komoly szív-érrendszeri, érelzáródás kezelésének, érelzáródás egyik, fokhagyma 72%-kal, fokhagyma csökkenti, szívroham vagy, stroke beközevkezésének, csészényi tejhez, elzáródott ereket, vérlemezkék vérröggé, kurkuma kivonat, alacsony sűrűségű, rossz koleszterin, artériákban felhalmozódott, elzáródást okozó, vérereket nyugtatja, stroke kockázatát, teáskanálnyi kurkuma, kevés mézet, csésze meleg, ajánlott napi, cayenne borsban, stroke esélyét, pohár meleg, vérnyomás helyes, vérerek gyulladásának, oxidatív károsító, citrom levét, teáskanálnyi citromhéjat, elzáródott erek, benne található, gyömbér fogyasztása, teáskanál frissen, kevés mézzel, gyömbértartalmú gyógymódot, görögszéna magjaj, erek elzáródását, elzáródás mértékét, rossz koleszterinszint, teáskanálnyi mennyiségű, teáskanálnyi görögszéna, csészényi vízben, italt szűrje, fenti gyógymódokat, vörös élesztőt, artériák elzáródásának, szívroham kialakulási, szív-érrendszer egészségére, vörös élesztős, gyulladás csökkentését, lenmagban található, evőkanálnyi lenmagot, keringési rendszer, gránátalma stimulálja, nitrogén-oxid termelését, erek tágítását, pohárnyi frissen, megfelelő testmozgási, egészséges étrend, szívproblémák kialakulási, testmozgás ezen, plusz kilók, egészséges testsúly, feldolgozott vagy, stressz csökkentése, kora reggeli, artériák merevségének, érfal melletti, rossz koleszterintől, artériák megtisztítását, koleszterinszint, érelzáródásokhoz, megszüntetésében, mozgásképtelenné, beközevkezésének, étrendkiegészítő, megakadályozását, vércukorszintjét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 11041
  • e Hónap: 24790
  • e Év: 229491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.