Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egészség titkai azoktól, akik sosem betegek
  2020-10-07 00:47:57, szerda
 
  Íme az egészséges élet titkai:

1. Testmozgás
Bizonyították, hogy azok, akik naponta legalább fél óra testmozgást végeznek, kevesebbszer betegednek meg, mint azok, akik nem végeznek testmozgást, vagy napi fél óránál kevesebbet mozognak. A testmozgás segíti az immunrendszer megfelelő működését, és rengeteg jótékony egészségügyi hatása van. Ha nincsen ideje vagy pénze edzőterembe járásra, akkor próbálja ki a napi fél óra gyaloglást, futást, kocogást, vagy kerékpározást.

Csupán néhány dolgot kell észben tartania szervezete egyensúlya érdekében, amely ezt egészséggel fogja meghálálni.

A jobb egészség érdekében az aerobic mozgásformák a leghatékonyabbak, hiszen gyorsítja a szívritmust, amely által több tápanyagban gazdag vér áramlik át a szervezetén. Emellett segíti a gyulladásos megbetegedéseket és ezáltal gyengébb immunrendszert okozó molekulák számának csökkentését.

Tanulmányok igazolják, hogy a rendszeres testmozgás csökkenti az olyan megbetegedések kialakulásának kockázatát, mint a rák, a szívproblémák, a 2-es típusú cukorbetegség, a stroke, az elbutulás, és a depresszió. A testmozgás emellett az öregedést is lassítja.

2. Friss gyümölcsök és zöldségek
Az egészséges étrend egyik legfontosabb alapja a sokféle természetes, nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása. Az élénk színű gyümölcsök és zöldségek remek vitamin és ásványi anyag források, emellett antioxidánsokat is tartalmaznak, amelyek segítik az immunrendszer megfelelő működését, ezáltal az ellenállóképességet és a megfelelő fittséget is.

Próbáljon meg minél több ételt feldolgozásmentes állapotban fogyasztani, illetve igyekezzen organikus és bio ételeket vásárolni, amelyeket önhöz közel, az évszaknak megfelelő időpontban termesztettek.

Néhány gyümölcs és zöldség, amelyet természetes állapotában fogyaszthat a káposzta, az alma, a sárga és a piros paprika, a papaya, a spenót, és a paradicsom, csak hogy néhányat említsünk.

3. Pozitív hozzáállás
Az egészséges élet titka a pozitív hozzáállás életéhez, körülmlnyeihez, és a különféle helyzetekhez, amelyekkel szembe kell néznie élete során. A pozitív hozzáállás segít abban, hogy boldogabb, lelkesebb, és nyugodtabb legyen.

A Carnegie Mellon egyetemen végzett kutatások szerint a pozitív életszemléletűek kevésbé könnyen betegednek meg, és ellenállóbbak a felső légúti megbetegedésekkel szemben. Ezzel szemben a negatív életszemléletűek és felfogásúak több stressztől szenvednek és feszültebbek.

A túl sok feszültség és stressz sokféle életveszélyes állapotot okozhat, mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, vagy a szívproblémák.

4. Megfelelő higiénia
A Járványügyi- és megelőzési központ (Centers for Disease Control and Prevention) állítása szerint a megfelelő kézmosás az egyik legegyszerűbb módja a betegség megelőzésének.

Igyekezzen meleg vízzel és szappannal, legalább 20 másodpercen át kezetmosni. Ez az egyszerű szokás csökkenti a komoly megfázások és az influenza kialakulásának esélyeit.

Naponta zuhanyozzon és megfelelően tisztítsa meg minden testrészét. Rendszeresen ellenőrizze körmeit és távolítsa el a szennyeződéseket. Emellett pedig tartsa otthonát és környezetét tisztán és kórokozómentesen.

5. Aktív szociális élet
Kutatások bizonyítják, hogy az aktív szociális életet élők immunrendszere erősebb, és kisebb eséllyel szenvednek fertőző betegségektől. A Harvard egyetem 2008-as kutatása alapján a pozitív szociális kapcsolatok védelmet nyújthatnak a memóriavesztés és egyéb kognitív problémák ellen.

Emellett azok, akiknek kevés barátjuk van, nagyobb eséllyel szenvednek szívproblémáktól, depressziótól, vagy szorongástól. Tehát egészsége érdekében mindenképpen szakítson időt szeretteire és barátaira. Ha barátai távol laknak öntől, a telefon vagy chat is megfelelő.

6. Kiegyensúlyozott pH-szint
A szervezete akkor működik megfelelően, ha se nem túl savas se nem túl lúgos, hanem épp félúton van, kiegyensúlyozott pH-szinten.

Ha a pH-szintje a megfelelő alá esik, szervezete elsavasodik, amely kimerültséget, gyors légzést, és gyomorproblémákat okoz. Ez főképp olyankor fordul elő, ha sok húst és cukrot fogyaszt, a lúgosító hatású zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával ellensúlyozhatja a felborult egyensúlyt.

Fogyasszon sok sötétzöld levelű zöldséget, zöldbabot, spárgát, sárgarépát, kókuszt és avokádót. Emellett igyekezzen kerülni a feldolgozott ételek fogyasztását.

7. Stressz
A boldog emberek könnyebben kezelik a stresszt és ritkábban betegednek meg. A Duke egyetemen végzett kutatások kimutatták, hogy a stressz károsítja az immunrendszert és a szívet is.

Egyéb tanulmányok sugallják, hogy a túl sok stressz növeli a bakteriális fertőzések kialakulásának esélyeit, mint például a tuberkolózis. Emiatt már kisgyermekkortól elengedhetetlen a helyes relaxációs technikák elsajátítása és a stressz leghatékonyabb kezelésének gyakorlata.

Bármikor stresszesnek vagy feszültnek érzi magát, gyalogoljon gyors tempóban fél órát. Ez segíti abban, hogy megnyugodjon. A zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend és a napi 7-8 óra alvás szintén nagy segítség. Emellett pedig a nevetés segíti az endorfinok felszabadulását, amelyek természetes módon szüntetik meg a stresszes állapotot.

8. Megfelelő pihenés és alvás
A megfelelő pihenés és alvás csodákat tehet szervezetéért. Ha naponta legalább nyolc óra nyugodt alvást bizosít szervezetének, teste azt harmonikus egyensúllyal és a lehető legjobb teljesítőképességgel fogja meghálálni. A megfelelő alvás és pihenés az első lépés az egészséges élet felé. Ezzel szemben az alvásmegvonás degeneratív hatással lehet szellemi és fizikai egészségére is.

A napi 6-8 óra pihentető alvás biztosítja a nap folyamán a jobb stressztűrőképességet, a jobb memóriát, a megfelelő vérnyomást és koleszterinszintet, emellett csökkenti a gyulladásokat, megelőzi a depressziót, és segíti az egészséges testsúly fenntartását, csak hogy néhányat említsünk. Nem utolsó sorban javítja az immunrendszer működését, így sikeresebben védekezik a betegségeket okozó vírusok és baktériumok ellen.

9. Hidratálás
Mivel az emberi szervezet 60%-a víz, igaz az, hogy a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása nagymértékben csökkenti a rendszeres betegségek kialakulását.

Megfelelő hidratálással szervezete képes a sejtfunkciók fenntartására, amely kulcsfontosságú a tápanyagok szervezeten belüli szállításakor. Emellett segíti a felhalmozódott mégeranyagok eltávolítását a szervezetből a póruokon és a véráramon keresztül.

A legegyszerűbb módja a szervezet megfelelő hidratáltságának a napi elegendő víz fogyasztása. Igyekezzen 10-12 pohár vizet meginni a nap folyamán.

Emellett egyen elegendő, magas víztartalmú gyümölcsöt és zöldséget. A szakemberek azt javasolják, hogy alkoholfogyasztását csökkentse, hiszen az alkohol nem csak dehidratációt okozhat, de az immunrendszert is gyengíti.

10. Kiegyensúlyozott étrend
A megfelelően megtervezett étrend csökkenti a gyakori megbetegedés kialakulásának kockázatát. Az ételek olyan tápanyagokat és hozzávalókat biztosítanak, amelyek erősen és egészségesen tartják szervezetét. Fogyasszon magas tápanyagtartalmú ételeket, mint például az A-vitamin, C-vitamin, fehérje, szénhidrátok, vas, esszenciális zsírsavak, és a többi. Egyen évszaknak megfelelő friss gyümölcsöket és zöldségeket, és kerülje a feldolgozott ételeket.

Kutatások azt is javasolják, hogy a hagymafélék, a fokhagyma, a gyömbér, és a méz antimikrobiális és vírusölő hatású, amely szintén megakadályozhatja a betegségek kialakulását.

Emellett napi kalóriabevitelének csökkentése is segítheti egészsége megőrzését és az öregedéssel járó betegségek, mint a keringési zavarok, a cukorbetegség, vagy akár az Alzheimer kór kialakulását is.

A fenti tippek követésével hatalmas változást érzékelhet és rengeteget tehet szervezete egészségéért. Nagyon könnyedén beépíthetőek életvitelébe az egészségesebb és betegségmentes élet érdekében.
Forrás : Link

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szívproblémáktól, életszemléletűek, kisgyermekkortól, szennyeződéseket, hidratáltságának, tápanyagtartalmú, kiegyensúlyozott, ellensúlyozhatja, kórokozómentesen, megbetegedéseket, leghatékonyabbak, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, felszabadulását, antimikrobiális, antioxidánsokat, immunrendszert, kialakulásának, körülmlnyeihez, betegségmentes, memóriavesztés, megbetegedések, leghatékonyabb, felhalmozódott, fogyasztásával, immunrendszere, betegségektől, cukorbetegség, szívproblémák, dehidratációt, életveszélyes, gyümölcsökben, immunrendszer, kimerültséget, kerékpározást, szervezetéért, egészséges élet, testmozgás segíti, immunrendszer megfelelő, jobb egészség, aerobic mozgásformák, gyulladásos megbetegedéseket, rendszeres testmozgás, olyan megbetegedések, 2-es típusú, testmozgás emellett, egészséges étrend, sokféle természetes, élénk színű, megfelelő fittséget, évszaknak megfelelő, piros paprika, Carnegie Mellon, Disease Control,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti kép  Facebookon kaptam  Alvó baby  Esti kép  Cicus virággal  Szép Álmokat  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Az agyat és a csontokat is erő...  Alvó baby  Üdvözöllek az oldalamon  Alvó cica  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Mi a különbség  Dóró Sándor: Tétova lét  Amikor 5 éves voltam,  Müller Péter tollából  Rochefoucauld - a bölcs  Március 15-re emlékve  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szeretettel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép álmokat!  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Ez a miénk!  Szeüleidtől tanultad  Szép estét kedves látogatóimna...  Sötétség és világosság  Szeretettel  képre írva Március 15 -re emlé...  Imádkozás Krisztus értelméért  Csendes éjszakán  Ted Engstrőm gondolata  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Kokárda  Esti kép  Paul David Tripp Március 16  Esti kép  Egyet értesz?  A tékozló és Isten gondviselés...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Törött csészék  képre írva Március 15 -re emlé...  Cicus virággal  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Por  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Szép estét kedves látogatóimna...  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Esti kép  képre írva Március 15 -re emlé...  Őri István - Dal az életről  Március 15 emlékére virágba bo...  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A magyar sajtó napja március 1...  Esti kép  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Heltai Jenő: Szabadság  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Az élet  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Március 16  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szeretettel  Mélységes szomorúsággal  A közszereplő 
Bejegyzés Címkék
egészséges élet, testmozgás segíti, immunrendszer megfelelő, jobb egészség, aerobic mozgásformák, gyulladásos megbetegedéseket, rendszeres testmozgás, olyan megbetegedések, 2-es típusú, testmozgás emellett, egészséges étrend, sokféle természetes, élénk színű, megfelelő fittséget, évszaknak megfelelő, piros paprika, pozitív hozzáállás, különféle helyzetekhez, pozitív életszemléletűek, felső légúti, negatív életszemléletűek, magas vérnyomás, megfelelő kézmosás, egyik legegyszerűbb, betegség megelőzésének, egyszerű szokás, komoly megfázások, influenza kialakulásának, aktív szociális, pozitív szociális, telefon vagy, szervezete akkor, lúgosító hatású, felborult egyensúlyt, feldolgozott ételek, boldog emberek, stressz károsítja, bakteriális fertőzések, helyes relaxációs, stressz leghatékonyabb, nevetés segíti, endorfinok felszabadulását, stresszes állapotot, megfelelő pihenés, lehető legjobb, megfelelő alvás, első lépés, alvásmegvonás degeneratív, jobb memóriát, megfelelő vérnyomást, egészséges testsúly, immunrendszer működését, betegségeket okozó, emberi szervezet, megfelelő mennyiségű, rendszeres betegségek, sejtfunkciók fenntartására, tápanyagok szervezeten, felhalmozódott mégeranyagok, véráramon keresztül, legegyszerűbb módja, szervezet megfelelő, napi elegendő, megfelelően megtervezett, gyakori megbetegedés, ételek olyan, feldolgozott ételeket, betegségek kialakulását, öregedéssel járó, keringési zavarok, fenti tippek, szívproblémáktól, életszemléletűek, kisgyermekkortól, szennyeződéseket, hidratáltságának, tápanyagtartalmú, kiegyensúlyozott, ellensúlyozhatja, kórokozómentesen, megbetegedéseket, leghatékonyabbak, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, felszabadulását, antimikrobiális, antioxidánsokat, immunrendszert, kialakulásának, körülmlnyeihez, betegségmentes, memóriavesztés, megbetegedések, leghatékonyabb, felhalmozódott, fogyasztásával, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 4152
  • e Hónap: 24014
  • e Év: 199889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.