Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Méregtelenítő diéták
  2020-10-08 23:23:32, csütörtök
 
  A méregtelenítő diéták olyan rövid ideig tartó diéták, amelyek arra szolgálnak, hogy megszabadítsák a szervezetet a felgyűlt méreganyagoktól és melléktermékektől.
Ezek a természetgyógyászattal (amely kiemeli a tápanyag szükségességét a szervezet öngyógyító mechanizmusában) kapcsolatos emésztéssel foglalkozó teóriákon alapulnak.

Általánosságban a méregtelenítő diéták a következő dolgokra helyezik a hangsúlyt:
A vegyületek minimális bevitele vagy a bio és nem feldolgozott táplálékok fogyasztása
A gyümölcsök, zöldségek és más táplálékok bevitele nagyobb mennyiségben, amelyek elvileg segítik a méregtelenítést
A táplálékok és folyadékok bevitele nagyobb mennyiségben, amelyek felgyorsítják a vizelet és széklet kiválasztását
A méregtelenítő diétákat számos alcsoportra oszthatjuk fel: nyers táplálék diéta, amely azon az elven alapszik, hogy a megfőzetlen táplálékok megakadályozzák, hogy a méreganyagok felgyűljenek az emésztő rendszerben;
Mono diéta, amely során a diétázó csak egy vagy két fajta táplálékot fogyaszt (néha csakis folyékony formában) 10-14 napig;
Gyümölcslé böjt, mely során a diétázó nagy mennyiségben gyümölcs és zöldségleveket fogyaszt vízzel és gyógynövényekből készült teával 1-3 napig;
Vegetáriánus vagy fél-vegetáriánus méregtelenítő diéták, mely során a diétázó számos különböző táplálékot fogyaszthat: főzött teljes kiőrlésű gabonaféléket, párolt zöldségeket, friss gyümölcsöket, valamint kis mennyiségben proteint és sok vizet, illetve gyógynövényből készült teát.

A diéta eredete
A méregtelenítő diéták olyan általánosan gyakorolt tevékenységek, amelyek akár 5500 évre is visszavezethetőek. Általában a test és lélek felkészítésének éves rituáléja során használták, amelyet pancha karmának nevezünk, és Indiában az Ajurvédikus gyógyászat része. Az Ajurvédia egy olyan hagyományos gyógyászati rendszer, amely Kr.e. 3500-ra vezethető vissza; neve szankszrit nyelven ,,a hosszú élet tudományát" jelenti. A pancha karma a betegségek megelőzését segíti elő, ami az Ajurvédikus gyógyászatban megkívánja a lelki megújulást és a negatív érzelmi minták megtörését, valamint a fizikai megtisztulást is. Három fázisból áll: egy előkészületi fázisból, mely során a személy tartózkodik az édességektől, a koffeines italoktól és a feldolgozott táplálékoktól, valamint több időt tölt meditációval és sétával a természetben.

A megtisztító fázis véreztetésből, erőltetett hányásból, az orrüreg kitisztításából, valamint a beöntés és hashajtó szerek használatából áll, ezen kívül pedig az ember egy nagyon korlátozott étrendet ehet, amely gabonafélékből és zöldségekből áll. Kanadában és az Egyesült Államokban található Ajurvédikus gyógyászatot gyakorló orvosok általában kihagyják a hányást és a véreztetést a pancha karma második fázisában.

Európában és Észak-Amerikában a méregtelenítő diéták népszerűségének egyik legfontosabb része a természetgyógyászat, amely alternatív módon igyekszik az egészséget befolyásolni, és amely a természetes gyógyító mozgalomból alakult ki, amely Németországból és Észak-Amerikából származik, a 19. századból. A természetgyógyászat közeli kapcsolatban van a vegetarianizmussal, részben a nyers táplálékok fogyasztása miatt. A 21. század természetgyógyászai számos különböző technikát gyakorolnak a páciensek kezelése során, beleértve a hidroterápiát, a gerinc manipulációhát, a fizikai terápiát, valamint táplálkozási és diétás tanácsokkal látják el az embert. Az Egyesült Államokban az 1980-as évek óta éledt újjá az érdeklődés a természetgyógyászat iránt.

A méregtelenítés során használt leggyakoribb gyógynövények
Antibiotikumok / Hurut kialakulása elleni szerek / Véritsztítók
Fokhagyma Amerikai lázgyökér Bojtorján
Kasvirág Kasvirág Pitypang gyökér
Eukaliptusz Fokhagyma Kasvirág
Fekete üröm Aranygyökér gyökere Közönséges mahónia gyökere
Mirha Kerti izsóp Réti here virága
Mandzsu arália kérge Zsálya Fodros lórom gyökere
Propolisz Cickafarkkóró

Izzasztószerek/bőrtisztítók / Vizelethajtó szerek / Hashajtó szerek
Amerikai lázgyökér Ragadós galaj Varjútövis
Bojtorján gyökere Kukoricahaj Kaszkarabokor
Cayenne-i bors Equisetum Pitypang gyökere
Bodzavirág Borókabogyó Édesgyökér
Gyömbér Petrezselyem levél Rebarbara
Aranygyökér Orvosi medveszőlő Szennabokor levele
Borsmenta Cickafark Fodros lórom
Közönséges mahónia gyökere
Cickafark

A természetgyógyászat gyakran ajánlja a méregtelenítő diéták használatát, mivel így a szervezet megszabadulhat a különféle méreganyagoktól, amelyek különböző forrásokból származhatnak:

Nehéz ételek: Ezek közé tartoznak az olyan anyagok, mint a kadmium, arzén, nikkel, alumínium, króm, higany, vanádium, stroncium, antimon, kobalt és ólom, amelyeket különböző feldolgozási folyamatok és néhány orvosi eljárás során használnak fel, valamint amelyek megtalálhatóak az elemekben, elektronikus tárgyakban, érmékben, konyhai felszerelésekben, ételtárolókban és más hétköznapi háztartási tárgyakban.
A mérgező vegyületek egyenesen az emésztőrendszerbe jutnak az alkoholos italokon keresztül. A bolti termékeken rovarirtó szer maradványok, a feldolgozott élelmiszerekben adalékanyagok találhatóak. Más méreganyagok, amelyek a háztartási oldószerek részei, a légzőszervekbe jutnak el a légzés során (körömlakklemosó, benzolt tartalmazó folteltávolító, stb.).
A proteines anyagcsere lebomlási termékei az ammónia és a karbamid (vagy húgyanyag). A természetgyógyászat gyakran ajánlja a vegetáriánus életmódot és az időszakos intenzív méregtelenítést azért, hogy minimalizálható legyen a hús és tejtermékek fogyasztásakor keletkező ilyesfajta melléktermékek kialakulása.

A harmadik faktor, amely érdeklődni kezdett a méregtelenítő diétákban az 1990-es és 2000-es évek elején, az a környezetvédelem. Néhányan ugyanis aggódnak azokért az állatokért, amelyeket táplálkozási célokból nevelnek fel, ezért a méregtelenítő diétát használják arra, hogy áttérjenek hosszú távon a vegetáriánus vagy vegán életmódra.

Továbbá egyre tudatosabbak az emberek is, és tudják, hogy számos ipari vegyületnek, rovarirtó szernek, dohányfüstnek és más szennyeződéseknek vannak kitéve nem csak otthon, de a munkahelyen is. Emiatt sokan megfontolják a méregtelenítő diéták használatát, mivel ez meggátolja a betegségek kialakulását: például csökkenti az ízületi gyulladás és más degeneratív betegségek kialakulásának esélyét.

A diéta leírása
Az alternatív gyógyászat orvosai gyakran azt tanácsolják, hogy a melegebb hónapokban jobb elkezdeni a méregtelenítő diétát, habár néhányan a januári kezdéssel értenek egyet, mivel így felvehető a harc az ünnepek alatti túl sok evéssel és ivással. A legtöbb ember szerint érdemes a méregtelenítő diétát hétvégén vagy szünnapon elkezdeni, mivel így az ember kipihenheti magát, ha szüksége van rá. Méregtelenítő diétát évente csak egyszer vagy kétszer tartson.

Sok méregtelenítő diétáról szóló könyvben található egy tüneteket tartalmazó lista, amely segíti az olvasókat abban, hogy meg tudják határozni, szükségük van-e egyáltalán a méregtelenítésre. A következő lista eléggé jellemző: ha több mint négyre ,,igennel" válaszolt, akkor az azt jelentheti, hogy pozitív hatással lenne a szervezetére egy méregtelenítő diéta.

Naponta vagy kétnaponta csak egyszer van széklete?
Szed előre szórakozásból, orvos által felírt vagy otthoni gyógyszereket?
Heti több mint két alkalommal eszik húst?
Eszik gyorséttermekben vagy feldolgozott táplálékokat?• Dohányzik, vagy gyakran érintkezik dohányfüsttel?
Vannak bőr-, bélgáz- vagy puffadásos problémái?
Iszik alkoholt?
Nagyobb városban él?
Iszik csapvizet, kávét vagy üdítőitalokat?
Fáradtnak érzi magát, rosszul alszik és kevés energiája van?

Azok, akik szeretnének végigcsinálni egy méregtelenítő diétát, 7-10 nappal a diéta megkezdése előtt fokozatosan csökkentsék a koffeines italok fogyasztását, mivel a koffeines italok hirtelen megvonása fejfájást okozhat. A diétázók csökkentsék a cukros táplálékok, a csokoládé, az alkohol, a tejtermékek, a magas zsírtartalmú ételek, a gabonát vagy élesztőt tartalmazó táplálékok, és a glutént tartalmazó gabonafélék (zabban és rozsban található rugalmas rostok) fogyasztását. A méregtelenítő diéta (kivéve a mono diétákat) során tanácsos a következőket fogyasztani: friss bio gyümölcs és zöldség, rizs (barna és basmati rizs), rizsből készült sütemény, rizstészta; olyan gabonafélék, mint a köles, rizsparéj, és hajdina; babfélék, lencse, szárított sárga- vagy zöldborsó, sózatlan diófélék, különböző magok, olívaolaj és gyógynövényből készült teák. A diétázó naponta igyon meg legalább 8 pohár átszűrt vagy nem csapból származó vizet a méregtelenítő diéta során.

A méregtelenítő diéta végén a diétázó fokozatosan térjen vissza a teljes étrendre, első nap talán érdemes egy zöldséglevessel vagy párolt zöldségekkel kezdeni. A második vagy harmadik napig ne fogyasszon még ennél is több gyümölcsöt vagy zöldséget.

Nyers táplálék diéta
A nyers táplálék méregtelenítő diéta olyan táplálékokból áll, amely 33-48 Celsius-fok között készültek el. Ezek a diéták azon az elképzelésen alapszanak, hogy a nyers táplálékoknak magasabb a tápanyagértéke, és olyan enzimeket tartalmaznak, amelyek segítik az emésztést, így a szervezetben található más enzimek képesek szabályozni a többi biológiai folyamatot.

A nyers táplálékok hívei szerint ezzel a méregtelenítő diétával megakadályozható az elhízás, mivel csökken az elfogyasztott táplálékok mennyisége, valamint a magas rosttartalom méregteleníti a szervezetet, mivel felgyorsítja az anyagcserét és a végtermékek kiválasztását.

Gyümölcslé böjt
A gyümölcslé böjt során a diétázónak 9-18 deciliter gyümölcs- vagy zöldséglevet kell meginnia naponta, továbbá hat pohár meleg, átszűrt vizet. Habár néhány módosított gyümölcslé diéta engedélyezi kis mennyiségben a párolt zöldségek fogyasztását, a legtöbb diéta rövid ideig tartó léböjt kúra. Néhány természetgyógyász szerint érdemes 1-2 csésze gyógynövény teát is elfogyasztani a gyümölcslé és a víz mellett. A gyümölcslé legyen friss, bio gyümölcsökből és zöldségekből származzon, és gyümölcscentrifugával készüljön el. A boltban kapható gyümölcslevek nem használhatóak fel a gyümölcslé böjthöz, mivel pasztörizálják őket. Továbbá, ha a friss gyümölcslevet az elkészítéstől számított él órán belül el kell fogyasztani, nem szabad hűtőben tárolni.

Mono diéták
A mono diéták olyan méregtelenítő diéták, melynek során a diétázó csak egyféle táplálékot fogyaszt, általában almát, szőlőt vagy más gyümölcsöt vagy zöldséget, esetleg egyféle folyadékot, 10-14 napon át. A legősibb mono diéta Johanna Brandt nevéhez fűződik, aki Dél-Afrikában azt állította, meggyógyította a gyomorrákját a szőlő fogyasztásával. 1928-ban adta ki a könyvét, melyben azt állítja, 12 órán át csakis természetes (klórmentes) vizet ivott, majd a következő 12 órában csakis szőlőt evett vagy szőlőlevet ivott - és ezeket váltogatta. A diéta jelenlegi változtatásai szerint Brandt diétáját érdemes 5 hétig csinálni, majd egy héten át a nyers táplálék vegetáriánus diéta szerint étkezni.

Vegetáriánus vagy fél-vegetáriánus diéták
A kevésbé szigorú diéták engedélyezik kis mennyiségben a proteintartalmú táplálékok fogyasztását; egy tipikus példa a következő étkezési terv, amely Elson Haas nevéhez fűződik és egy hétig tart. Haas a következő tanácsokkal látja el a diétázót:

Egyen lassan és jól rágja meg az ételt.
Minden étkezés előtt és után egy pár percre lazuljon el és engedje el magát.
Kényelmes pozícióban egyen.
Csak gyógynövényekből készült teát igyon (menta, kamilla) vacsora után.

A napi étkezési terv:
Reggel: Két pohár átszűrt víz, ami fél citrom bele van facsarva.
Reggeli: Egy szobahőmérsékletű friss gyümölcs, 15-30 perc elteltével pedig egy tál megfőzött, teljes kiőrlésű gabonaféle (köles, hajdina, barnarizs), 2 evőkanál gyümölcslével ízesítve.
Ebéd: Egy vagy két közepes tálnyi párolt zöldség (különböző gyökér-zöldségek, leveles zöldségek, spárga, káposzta, kelkáposzta, stb. Az ízesítéshez felhasználható maximum 3 evőkanál vaj és repce- vagy olívaolaj keveréke.
Vacsora: Ugyanaz, mint ebédre.
Tízórai és uzsonna: Egy vagy két csésze zöldségvíz, amelyben a párolt zöldség készült - ízesíthető egy kis sóval vagy algával.
Egy kis adag (85-110 gramm) proteint tartalmazó táplálék (hal, bio csirke, lencse, lóbab) fogyasztható uzsonnára, ha a diétázó gyengének vagy rendkívül éhesnek érzi magát.

Étrend-kiegészítők szedése
Sok méregtelenítő diéta fontos része a hashajtók és beöntés használata, mely által megtisztítható a bélrendszer. A salakanyagok eltávolítása létfontosságú, mivel így megakadályozható, hogy a méreganyagok felszívódjanak a belekben és a véráramba jussanak. Néhány természetgyógyász szerint érdemes szilfa és más gyógynövények keverékét használni a belek megtisztítása érdekében; mások szerint a sósvizes hashajtók, a beöntés és a bélfürdő a legjobb erre a célra. A bélfürdő olyan eljárás, mely során nagy mennyiségű vizet (akár 76 litert is) juttatnak a bélbe, méghozzá egyszerre mindig csak keveset. Ez abban különbözik a beöntéstől, hogy sokkal több vizet használnak fel, illetve a bélfürdő esetén a végbélbe juttatják a vizet, míg a beöntés során a vastagbélbe. Az átlagos orvosok nem javasolják a bélfürdő használatát, mivel feleslegesnek tartják, mivel szerintük ez egy a 18. századból származó félreértésen alapul az emésztési folyamatokkal kapcsolatosan, és nagyon kényelmetlen a beteg számára. Néhány esetben akár komoly egészség-károsodással is járhatnak a betegnél.

Néhány orvos szerint érdemes étrend-kiegészítőket szedni, például multivitamint, C-vitamint, kolint és metionint, vagy máriatövist a méregtelenítő diéta során. Ezek az étrend-kiegészítők serkentik a májfunkciókat és csökkentik a méregtelenítő diéták olyan mellékhatásait, mint a fejfájás és a hányinger.

A méregtelenítő diéták támogatói közül sokan az javasolják, a diétázó meditáljon, jógázzon és egyéb spirituális tevékenységeket gyakoroljon, ezáltal javul a mentális és érzelmi állapot. Mások szerint érdemes a méregtelenítő diétát egy egészségügyi spa-ban végezni, ahol masszázsterápia, szauna és hidroterápia is az ember rendelkezésére áll.

A diéta célja
A méregtelenítő diéták elsődleges célja a fizikai méregtelenítés - a méreganyagok eltávolítása a szervezetből, beleértve a bőrt, légzőszerveket és beleket is, azért, hogy az embernek több energiája legyen, valamint enyhüljenek az olyan enyhébb egészségügyi panaszok, mint a sápadt bőr, rossz lehelet és fejfájás, ezen kívül pedig javuljon a szervezet gyógyuló-képessége. Ezek a diéták elsődlegesen nem fogyási célokra használhatóak fel.

Figyelem:
Általánosságban, aki szeretne elkezdeni egy méregtelenítő diétát, először konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel. Néhány komolyabb betegség esetén (például rák) kisebb mellékhatások léphetnek fel, beleértve a fejfájást, a hát alsó részének fájdalmát és a kimerültséget. Ezek a tünetek amúgy lehetnek a stressz vagy a rossz étkezési szokások mellékhatásai is. Néhány terápiás szakember először vér-, vizelet-, széklet- és májfunkció vizsgálatot kér a betegtől, mielőtt megbeszélné vele a méregtelenítő diétát.

A következő emberek ne csináljanak méregtelenítő diétát:
Várandós vagy szoptatós anyák
Gyerekek
Azok, akik cukorbetegek, pajzsmirigy alulműködésük van, szívbajosak, anorexiásak, vagy bulimiások, vese- vagy májbetegek, gyomorfekélyesek, immunproblémáik vannak, epilepsziások, rákosak, ideiglenesen betegek, vagy aktív fertőzésük van.
Sovány emberek.
Az alkohol- vagy drogfüggők.
Azok, akiket nem rég operáltak vagy súlyos égést szenvedtek.

Az előre felírt gyógyszereket ugyanúgy kell szedni a méregtelenítő diéta során. A diétázó ne hagyja abba a gyógyszer szedését vagy csökkentse a megbeszélt adagot az orvossal való egyeztetés nélkül.

Bárki, aki a diéta során szédül, abnormális szívritmust tapasztal, hányingere vagy esetleg hány is, esetleg az alacsony vérnyomásra utaló tüneteket produkál, azonnal hagyja abba a diétát és beszéljen az orvosával.

A méregtelenítő diéták elősegíthetik a jojó effektust, ami káros az egészségre, ezért évente háromnál többször nem szabad orvosi felügyelet nélkül csinálni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: megakadályozható, gyógynövényekből, gyomorfekélyesek, környezetvédelem, felszerelésekben, gyorséttermekben, méregtelenítésre, felkészítésének, megakadályozzák, méregtelenítést, népszerűségének, minimalizálható, körömlakklemosó, kitisztításából, proteintartalmú, általánosságban, tevékenységeket, élelmiszerekben, immunproblémáik, masszázsterápia, méreganyagoktól, mechanizmusában, zöldséglevessel, szükségességét, megtisztítható, méregtelenítés, kialakulásának, rendelkezésére, fogyasztásával, pasztörizálják, izzasztószerek, légzőszervekbe, meggyógyította, gabonafélékből, felhasználható, tápanyagértéke, méregtelenítő diéták, felgyűlt méreganyagoktól, tápanyag szükségességét, szervezet öngyógyító, következő dolgokra, vegyületek minimális, méregtelenítő diétákat, elven alapszik, megfőzetlen táplálékok, méreganyagok felgyűljenek, emésztő rendszerben, diétázó csak, diétázó nagy, diétázó számos, diéta eredete, olyan hagyományos, Egyesült Államokban, Johanna Brandt, Elson Haas,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Sadhguru idézet  Paul David Tripp Március 27  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Nagyhétfő:  J. Donald Walters  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Esti kép  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldogság  A tavasz nem csak önmagában sz...  Alvó baby  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Az út  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Apu  Mi van, ha?  Színház az egész világ,  Nem azt látja  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  J. Donald Walters  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Apu  Mire jók ?  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Devecsery László - Húsvét  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  A tavasz nem csak önmagában sz...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  Képes idézet !  A jó kedv a világon  Aki belekortyol  A szeretetről  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sadhguru idézet  Leereszkedés és olvadás  Minden kedves látogatómnak sze...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Odaadja  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
méregtelenítő diéták, felgyűlt méreganyagoktól, tápanyag szükségességét, szervezet öngyógyító, következő dolgokra, vegyületek minimális, méregtelenítő diétákat, elven alapszik, megfőzetlen táplálékok, méreganyagok felgyűljenek, emésztő rendszerben, diétázó csak, diétázó nagy, diétázó számos, diéta eredete, olyan hagyományos, hosszú élet, pancha karma, betegségek megelőzését, lelki megújulást, negatív érzelmi, fizikai megtisztulást, előkészületi fázisból, személy tartózkodik, koffeines italoktól, feldolgozott táplálékoktól, megtisztító fázis, orrüreg kitisztításából, nagyon korlátozott, egészséget befolyásolni, természetes gyógyító, nyers táplálékok, páciensek kezelése, gerinc manipulációhát, fizikai terápiát, 1980-as évek, méregtelenítés során, szervezet megszabadulhat, különféle méreganyagoktól, olyan anyagok, mérgező vegyületek, emésztőrendszerbe jutnak, alkoholos italokon, bolti termékeken, feldolgozott élelmiszerekben, háztartási oldószerek, légzőszervekbe jutnak, légzés során, proteines anyagcsere, vegetáriánus életmódot, időszakos intenzív, harmadik faktor, méregtelenítő diétákban, méregtelenítő diétát, vegetáriánus vagy, betegségek kialakulását, ízületi gyulladás, diéta leírása, alternatív gyógyászat, melegebb hónapokban, januári kezdéssel, ünnepek alatti, legtöbb ember, ember kipihenheti, tüneteket tartalmazó, olvasókat abban, következő lista, méregtelenítő diéta, diéta megkezdése, koffeines italok, diétázók csökkentsék, cukros táplálékok, magas zsírtartalmú, gabonát vagy, glutént tartalmazó, mono diétákat, következőket fogyasztani, diétázó naponta, diétázó fokozatosan, teljes étrendre, zöldséglevessel vagy, második vagy, nyers táplálék, diéták azon, elképzelésen alapszanak, nyers táplálékoknak, szervezetben található, többi biológiai, méregtelenítő diétával, elfogyasztott táplálékok, magas rosttartalom, végtermékek kiválasztását, gyümölcslé böjt, diétázónak 9-18, párolt zöldségek, legtöbb diéta, gyümölcslé legyen, boltban kapható, gyümölcslé böjthöz, friss gyümölcslevet, elkészítéstől számított, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 697
  • e Hét: 5938
  • e Hónap: 25800
  • e Év: 201675
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.