Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csipkebogyó gyógyhatásairól
  2020-10-09 00:19:52, péntek
 
 



A szárított csipkebogyóból készítik a gyógyszereket. A csipkebogyó gyógyhatása azonban a teák, szirupok és lekvárok fogyasztásán keresztül is érvényesül. A bogyókból olaj is készül, amivel az arcbőr szebbé tehető.

A csipkebogyó tápanyagértéke:
A csipkebogyónak magas a C-, A-vitamin, kalcium és vastartalma. Továbbá a bogyók gazdagok bioflavonoidokban, pektinben, E-vitaminban, szelénben, mangánban és complex B-vitaminokban. Ezenkívül a csipkebogyó mérsékelten tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot és szilíciumot.

A csipkebogyó kedvelt gyógyhatású tulajdonságai miatt. A bogyók színre és alakra hasonlítanak a cseresznyéhez, de a húsuk puhább. A csipkebogyó bolyhos részét el kell távolítani a bogyókról fogyasztás előtt, mivel erős viszketést idézhetnek elő.

A csipkebogyó jótékony hatása az egészségre:
A csipkebogyót természetes orvosságként használható számos egészségügyi problémára. Ez a sötétpiros gyümölcs természetesen nem ismeretlen az alternatív orvoslás világában.

1. A csipkebogyóról széles körben elterjedt, hogy kezelhető vele az ízületi csúz. A csipkebogyó rendszeres fogyasztása 20-25%-kal növeli a mozgásképességet. Csökkenti a fájdalmat és fejleszti a betegek általános hangulatát. Azok, akiket csipkebogyóval kezeltek, jelentős fájdalom-, merevség-, és ízületi gyulladás-csökkenést tapasztaltak. A csipkebogyó gyulladásgátló hatása miatt hatékonyan gyógyítja a térd és a csípő ízületgyulladását.

2. A csipkebogyóban lévő C-vitamin bizonyítottan visszaszorítja a légzési problémákat és megakadályozza az asztma kialakulását. A csipkebogyóban gazdag étrend csökkenti a gyerekeknél az asztmás légzést és segít az asztma, a krónikus köhögés, a légszomj és még az orrfolyás megszüntetésében is. A csipkebogyóban található vitaminok és ásványi anyagok erősítik az immunrendszert és gyorsítják a megfázásból való felépülést.

3. A csipkebogyóban lévő antioxidánsok csökkentik a koleszterolszintet. Több millióan küzdenek koleszterolproblémákkal, amelynek súlyos következményei is lehetnek, ezért az orvosok általában étrendváltozást javasolnak, valamint a betegeknek tanácsos csipkebogyóteát inniuk. Ezenkívül a csipkebogyó megakadályozza a szívbaj kialakulását azoknál az elhízott embereknél, akiknek a kelleténél magasabb a vérnyomásuk.

4. A csipkebogyó számos antioxidánst tartalmaz, mint például a karotinoidok, flavonoidok és polifenolok, stb. Ezek az antioxidánsok megakadályozzák a rák és más szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A csipkebogyó erős és hatékony antioxidáns, amely megvédi a szervezetet a szabadgyököktől, amelyek az oxidatív stressz (a sejtek oxidációja) létrejöttéért felelősek és ami súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

5. A cukorbetegekre is jó hatással van a csipkebogyó, mivel szabályozza a cukorszintet, így csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

6. A csipkebogyóban található gyümölcssavak és pektin vizelet- és hashajtó tulajdonsággal bírnak. Enyhítik a veseproblémák tüneteit és segítenek megszüntetni a szorulást.

7. A csipkebogyóolaj vérzéscsillapító tulajdonsága miatt értékes alapanyag a szépségiparban. Ezenkívül regenerálja a bőrsejteket, ezért kezelhetőek vele a sebek, pattanások és égések. Nem szárítja ki a bőrt, viszont hidratálja. A csipkebogyótea fogyasztása jó hatással van a bőrre, mivel magas az A-vitamin tartalma. Az A-vitamintól a bőr rugalmas marad, így nem alakulnak ki ráncok és a bőr a lehető legszebb marad.

8. A csipkebogyóban található C-vitamin felelős a szervezetben a kollagén előállításáért, ami a csontok és a szervezet felépítésében vesz részt.

9. A csipkebogyóban lévő vas hozzájárul a vörös vérsejtek termeléséhez. A C-vitamin megkönnyíti a vas felszívódását, így jó hatással van az általános egészségre is.

10. A csipkebogyóval olyan gyomorproblémák is kezelhetőek, mint a gyomorgörcs, gyomorsav-hiány, illetve megakadályozza a gyomor irritációját és a fekélyek kialakulását. Továbbá az olyan bélproblémákra is megoldást jelent, mint a hasmenés, szorulás, epekő, epehólyag problémák és a húgyúti fertőzések.

11. A csipkebogyó az immunrendszerre is jótékony hatással van. Megakadályozza mind a bakteriális, mind a vírusos fertőzések kialakulását és elhárítja azokat a fertőzéseket, amelyek vírusos lázat ( a láz kialakulásának oka: a fertőzés növeli a vérkeringést a végtagokban, valamint vizelethajtó és elfojtja a szomjúságérzetet) okoznak.

Figyelem:
A csipkebogyót ne forralja fel vízben, mert a gyümölcs így elveszti C-vitamin tartalmát.
A csipkebogyót ne párolja alumínium serpenyőben, mivel az alumínium elszínezi a teát és kiöli a bogyókból a vitaminokat.
A csipkebogyót ne tárolja fémdobozban, mivel ez is elszínezi a teát.

Ha előírt gyógyszereket szed, a csipkebogyótea fogyasztása előtt konzultáljon orvosával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szomjúságérzetet, mozgásképességet, vérzéscsillapító, megszüntetésében, csipkebogyóteát, étrendváltozást, szabadgyököktől, csipkebogyóolaj, megakadályozzák, gyomorproblémák, immunrendszerre, cukorbetegekre, csipkebogyóban, visszaszorítja, tulajdonsággal, gyulladásgátló, csipkebogyónak, csipkebogyóval, megakadályozza, csipkebogyóról, következményei, immunrendszert, szépségiparban, tápanyagértéke, csipkebogyóból, csipkebogyótea, előállításáért, bélproblémákra, kialakulásának, gyógyszereket, bizonyítottan, tulajdonságai, antioxidánsok, létrejöttéért, felszívódását, gyümölcssavak, szárított csipkebogyóból, csipkebogyó gyógyhatása, bogyókból olaj, arcbőr szebbé, csipkebogyó tápanyagértéke, csipkebogyónak magas, bogyók gazdagok, csipkebogyó mérsékelten, csipkebogyó kedvelt, bogyók színre, húsuk puhább, csipkebogyó bolyhos, bogyókról fogyasztás, csipkebogyó jótékony, csipkebogyót természetes, sötétpiros gyümölcs,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Németh László tollából  Png kutya  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szabolcska Mihály – Ákác...  Neked tudnod kell  Az engedelmesség miért nem vál...  Julian Brass gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Egy hatékony szolga  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Sose bánj semmit  s immár én is felragyogva, ért...  Elköszönt  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztinától  Soha ne kedvezz...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Tavaszi kép  Bertolt Brecht -től idézet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png telefon  A sors  Minden harmadik...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Neked tudnod kell  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fekete István - Akác  Png lepke  Akik bántanak téged  A másik dolog,  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Png kislány  Alvó cicák  Fekete-erdő desszert  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fehér virág  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Popper Péter szavai  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Adakozás  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
szárított csipkebogyóból, csipkebogyó gyógyhatása, bogyókból olaj, arcbőr szebbé, csipkebogyó tápanyagértéke, csipkebogyónak magas, bogyók gazdagok, csipkebogyó mérsékelten, csipkebogyó kedvelt, bogyók színre, húsuk puhább, csipkebogyó bolyhos, bogyókról fogyasztás, csipkebogyó jótékony, csipkebogyót természetes, sötétpiros gyümölcs, alternatív orvoslás, csipkebogyóról széles, ízületi csúz, csipkebogyó rendszeres, betegek általános, csipkebogyó gyulladásgátló, csípő ízületgyulladását, csipkebogyóban lévő, légzési problémákat, asztma kialakulását, csipkebogyóban gazdag, asztmás légzést, krónikus köhögés, orrfolyás megszüntetésében, csipkebogyóban található, megfázásból való, orvosok általában, betegeknek tanácsos, csipkebogyó megakadályozza, szívbaj kialakulását, elhízott embereknél, kelleténél magasabb, csipkebogyó számos, antioxidánsok megakadályozzák, csipkebogyó erős, oxidatív stressz, sejtek oxidációja, cukorbetegség kockázatát, veseproblémák tüneteit, csipkebogyóolaj vérzéscsillapító, csipkebogyótea fogyasztása, lehető legszebb, kollagén előállításáért, szervezet felépítésében, vörös vérsejtek, általános egészségre, csipkebogyóval olyan, gyomor irritációját, fekélyek kialakulását, olyan bélproblémákra, húgyúti fertőzések, vírusos fertőzések, fertőzés növeli, alumínium elszínezi, szomjúságérzetet, mozgásképességet, vérzéscsillapító, megszüntetésében, csipkebogyóteát, étrendváltozást, szabadgyököktől, csipkebogyóolaj, megakadályozzák, gyomorproblémák, immunrendszerre, cukorbetegekre, csipkebogyóban, visszaszorítja, tulajdonsággal, gyulladásgátló, csipkebogyónak, csipkebogyóval, megakadályozza, csipkebogyóról, következményei, immunrendszert, szépségiparban, tápanyagértéke, csipkebogyóból, csipkebogyótea, előállításáért, bélproblémákra, kialakulásának, gyógyszereket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7100
  • e Hét: 15882
  • e Hónap: 47368
  • e Év: 252069
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.