Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten a Bibliát adta a számunkra, hogy megváltoztasson
  2012-01-31 09:28:01, kedd
 
  ,,A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2.Timóteus 3:16-17)




Egyszer megkérdezték tőlem, hogy melyik a legjobb Biblia fordítás. Azt válaszoltam: ,,Ha az életedbe fordítod le." Ez az, amiről minden bibliatanulmányozás szól. Ha nem fordítod le, ha nem ülteted át az életedbe Isten Igéjét, akkor nem Isten szándéka szerint tanulmányozod a Bibliát.

Isten nem csupán azért adta számunkra a Bibliát, hogy informáljon, hanem hogy átformáljon minket. A szívünket kellene tágítania, nem a fejünket. ,,Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." (Jakab 1:22) - írja Jakab apostol a levelében.

Más szavakkal Isten azt akarja, hogy a hit cselekvéssé váljon.

Isten a célját a Bibliával, még világosabbá tette: ,,A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2.Timóteus 3:16-17)

A Biblia célja több mint megmutatni, hogy mi a rossz az életünkben, vagy, hogy megmutassa, hogyan kellene élnünk. Isten azért adta az ő Igéjét, hogy radikálisan átformálja az életünket.

A Biblia többféleképp is nyilatkozik saját magáról. Például hívja kalapácsnak, kardnak és sarlónak. Ez mind olyan szerszám, amikkel valami nagyon látványos és erőteljes változást lehet előidézni. Istennek az a szándéka a Bibliával, hogy drámai változást idézzen elő az életünkben.

A Biblia Isten igazságát úgy is leírja, mint tej, víz, kenyér. Mit jelentenek ezek a dolgok a gyakorlatban? Azt, hogy ha nem táplálkozol velük rendszeresen, akkor meghalsz. Sosem volt tervben, hogy a Biblia nélkül éljünk.

A Biblia nélkülözhetetlen az életünkben, mert ez éltet. Valójában a Biblia úgy is beszél Jézusról, mint az Isten Szaváról. János 1:14 azt mondja: ,,Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal." Isten az élő Igét - Jézust - azért adta, hogy megteremtse és bevégezze benned a hitet, és azért adta az írott Igét, hogy felkészítsen arra, hogy meg is tudd élni a hited.

Beszéljetek róla -

A Biblia több mint puszta bölcsesség vagy információ tárháza. Mit látsz az életedben, hogyan használja Isten a Bibliát arra, hogy átformáljon?
Jézus Isten Igéje. Beszéljétek meg, hogy a Bibliával való kapcsolatod hogy határozza meg a Jézussal való bensőséges kapcsolatodat.

(Daily Hope by Rick Warren - 2012.01.24) * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: nélkülözhetetlen, egyszülöttjének, kapcsolatodat, megjobbításra, tanulmányozod, cselekedetre, megkérdezték, felkészített, felkészítsen, többféleképp, rendszeresen, gyakorlatban, megteremtse, kalapácsnak, cselekvéssé, nyilatkozik, világosabbá, radikálisan, beszéljétek, beszéljetek, kapcsolatod, válaszoltam, táplálkozol, informáljon, átformáljon, kegyelemmel, bölcsesség, igazsággal, dicsőségét, információ, életünkben, jelentenek, bensőséges, megmutatni, igazságban, megmutassa, teljes Írás, igazságban való, legjobb Biblia, életedbe fordítod, életedbe Isten, szívünket kellene, igének cselekvői, írott Igét, Írás Istentől, Isten Igéjét, Biblia Isten, Isten Szaváról, Jézus Isten Igéje, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az angyali üdvözlet  Ha nyitott vagy  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Esti Ima !  Esti kép  Mire jók ?  Boldogság  Az erdőterápia egészségre gyak...  Figyeld meg az "én"-t  képre írva  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Márciuzs 24.  Az erdőterápia egészségre gyak...  képre írva  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Jó éjszakát  Virágvasárnap: az élet és a re...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Szeretettel !  képre írva  Karinthy Frigyes: Almafa  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Harang ( gif )  Az idegen országok éghajlata  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  képre írva  képre írva  Apu  képre írva  2004-es kivégzés után  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kutya  Havazás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Az izmaink nem csak testmozgás...  Alvó baby  Fülpontok  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  képre írva  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  képre írva  Szép estét  Szép estét  Ha nyitott vagy  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Ha nyitott vagy  Búzavirág  virágvasárnap  2004-es kivégzés után  képre írva  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
teljes Írás, igazságban való, legjobb Biblia, életedbe fordítod, életedbe Isten, szívünket kellene, igének cselekvői, írott Igét, nélkülözhetetlen, egyszülöttjének, kapcsolatodat, megjobbításra, tanulmányozod, cselekedetre, megkérdezték, felkészített, felkészítsen, többféleképp, rendszeresen, gyakorlatban, megteremtse, kalapácsnak, cselekvéssé, nyilatkozik, világosabbá, radikálisan, beszéljétek, beszéljetek, kapcsolatod, válaszoltam, táplálkozol, informáljon, átformáljon, kegyelemmel, bölcsesség, igazsággal, dicsőségét, információ, életünkben, jelentenek, bensőséges, megmutatni, igazságban, megmutassa, átformálja, életünket, szívünket, tágítania, változást, előidézni, számunkra, erőteljes, látványos, csapjátok, igazságát, szavakkal, tökéletes, bibliával, nevelésre, valójában, levelében, tanításra, hallgatói, magatokat, közöttünk, cselekvői, használja, életedben, bevégezze, határozza, sarlónak, szerszám, legyetek, jézusról, fejünket, istentől, ihletett, fordítod, timóteus, szaváról, meghalsz, jézussal, szándéka, feddésre, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 683
  • e Hét: 2452
  • e Hónap: 10159
  • e Év: 59724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.