Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Antibakteriális gyógynövények
  2020-10-26 22:09:23, hétfő
 
  Ha rendelkezünk antibakteriális növényekkel és táplálékokkal, az majdnem olyan, mintha egy kis saját gyógyszertárunk lenne a saját otthonunkban. Hiszen sok fűszernövény rendelkezik betegségmegelőző képességgel, és ezek jelentős hányada egyes betegségeket is orvosolni tud. Ezen fűszernövények többségét gyógynövényként is számon tartják, hiszen hatékonyak a mikroorganizmusokkal szembeni harcban. A legtöbb ember ismer olyan gyógynövényt, amelyek antibakteriális hatással rendelkeznek - teafa, eukaliptusz -, de sajnos ezek nem mindig elérhetők a kertben vagy a piacon, főleg nem hazánkban. De azért kis országunkban is akadnak szép számmal olyan gyógyító növények, amelyek antibakteriális hatással rendelkeznek.

A fokhagyma az egyik leghasznosabb gyógyító növények egyike. Már száz évvel ezelőtt is alkalmazták a fokhagymát a háborúkban, mégpedig a katonák vették nagy hasznát, hiszen a fokhagyma segítséget nyújtott számukra az üszkösödéssel szemben. A fokhagymában lévő allicin nevű vegyület képes elpusztítani a gyomorfekélyt okozó baktériumot és nagy hasznát vehetjük a nátha megelőzésében és kezelésében. A fokhagyma antibakteriális tulajdonsága miatt remekül kezeli a megfázást, a lábgombásodást és az egyéb fertőző problémákat. Mivel a főzés során jelentősen csökken a fokhagymában lévő vegyület hatása, így érdemes azt nyersen fogyasztani.

A sárgagyökér egy természetes antibiotikum. A benne lévő aktív vegyület, vagyis a berberin eredményesen veszi fel a harcot a hasmenést okozó baktériumokkal szemben és az immunrendszer serkentésében is a segítségünkre lehet. A sárgagyökér főzetével történő lemosás pedig segít megelőzni a sebek és a fekélyek elfertőződését.

Jól tesszük, ha az oregánót nemcsak akkor használjuk, amikor pizzát készítünk, hiszen ez a fűszernövény is egy remek, természetes antibiotikum, amely huszonhárom fajta baktériummal szemben is eredményesen képes megküzdeni. Ilyen például az E. coli (kólibaktérium) és a szalmonella baktérium. Az oregánóolaj ezen kívül megerősíti az immunrendszert és a megfázást is kezelhetjük vele.

A levendula antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik. Ezt a hatását elsősorban a benne található két vegyületnek, vagyis a linaloolnak és a linalil-acetátnak köszönheti. A levendulát már a régebbi korokban is alkalmazták. Ezzel a gyógyító növénnyel fertőtlenítették a betegszobákat és kezelték a fertőző bőrbetegségeket.

A kurkuma is egy erőteljes antibakteriális gyógynövény, így lehet használni sebek és vágások kezelésére, de megfázást és egyéb, belső fertőzéseket is kezelhetünk a segítségével.

A borsmenta gyakran alkotórésze a szájvizeknek és a fogkrémeknek. Nem hiába, hiszen hatékonyan pusztítja el a rossz szájszagot okozó baktériumokat. De ezen kívül további 22 baktériummal szemben is hatásosnak bizonyult.

A bazsalikom egyes baktériumok ellen szintén hatásos. Például korlátozza az E. coli és a Staphylococcus baktérium szaporodását és gátolja az olyan baktériumok növekedését és elszaporodását, amelyek az antibiotikumokkal szemben rezisztenssé váltak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Címkék: fertőtlenítették, betegségmegelőző, gyógyszertárunk, antibakteriális, antimikrobiális, bőrbetegségeket, gyógynövényként, baktériumokkal, lábgombásodást, elszaporodását, staphylococcus, elfertőződését, fűszernövények, immunrendszert, tulajdonsággal, üszkösödéssel, leghasznosabb, kólibaktérium, betegszobákat, baktériumokat, segítségünkre, serkentésében, megelőzésében, gyomorfekélyt, immunrendszer, táplálékokkal, antibiotikum, gyógynövényt, fokhagymában, segítségével, eredményesen, tulajdonsága, fertőzéseket, elpusztítani, rendelkeznek, baktériummal, majdnem olyan, saját otthonunkban, legtöbb ember, kertben vagy, egyik leghasznosabb, katonák vették, fokhagyma segítséget, üszkösödéssel szemben, fokhagymában lévő, gyomorfekélyt okozó, nátha megelőzésében, fokhagyma antibakteriális, egyéb fertőző, főzés során, természetes antibiotikum, benne lévő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ott van  Gebhardt Nóra versei II.  40 felett  Tanmese  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Esterházy Péterre emlékezünk  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Különleges  Martin Buber, A haszidim meséi  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egyszerű  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A pitypang legendája  40 felett  Nagy és kis csodák  39 ígéret  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tanmese  Alvó cica  40 felett  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  A hagyma antibakteriális hatás...  Kertem  ajándék, mellyel meglepem  Jó nap volt  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Bársony székben  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  James Allen  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  képre írva  Előfordul, hogy  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Walter Chrysler mondta  Magamnak  Müller Péter tollából  Az ember  A Magyar Költészet napja alkal...  Pitypang szökőkút  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  40 felett  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Egy párkányon  "Ez egy csoda"  Isten hűségének mértéke  Reményik Sándor: Pierrot &...  Tavaszi este  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
majdnem olyan, saját otthonunkban, legtöbb ember, kertben vagy, egyik leghasznosabb, katonák vették, fokhagyma segítséget, üszkösödéssel szemben, fokhagymában lévő, gyomorfekélyt okozó, nátha megelőzésében, fokhagyma antibakteriális, egyéb fertőző, főzés során, természetes antibiotikum, benne lévő, berberin eredményesen, hasmenést okozó, immunrendszer serkentésében, segítségünkre lehet, sárgagyökér főzetével, fekélyek elfertőződését, oregánót nemcsak, szalmonella baktérium, oregánóolaj ezen, levendula antimikrobiális, hatását elsősorban, benne található, linalil-acetátnak köszönheti, régebbi korokban, gyógyító növénnyel, fertőző bőrbetegségeket, erőteljes antibakteriális, borsmenta gyakran, rossz szájszagot, bazsalikom egyes, olyan baktériumok, antibiotikumokkal szemben, fertőtlenítették, betegségmegelőző, gyógyszertárunk, antibakteriális, antimikrobiális, bőrbetegségeket, gyógynövényként, baktériumokkal, lábgombásodást, elszaporodását, staphylococcus, elfertőződését, fűszernövények, immunrendszert, tulajdonsággal, üszkösödéssel, leghasznosabb, kólibaktérium, betegszobákat, baktériumokat, segítségünkre, serkentésében, megelőzésében, gyomorfekélyt, immunrendszer, táplálékokkal, antibiotikum, gyógynövényt, fokhagymában, segítségével, eredményesen, tulajdonsága, fertőzéseket, elpusztítani, rendelkeznek, baktériummal, fűszernövény, szaporodását, otthonunkban, betegségeket, rezisztenssé, fogkrémeknek, rendelkezünk, szájvizeknek, országunkban, képességgel, rendelkezik, alkotórésze, alkalmazták, kezelésében, kezelhetünk, fogyasztani, oregánóolaj, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 7220
  • e Hónap: 20969
  • e Év: 225670
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.