Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A zöld tea gyógyhatásairól
  2020-10-29 22:27:04, csütörtök
 
 



A zöld tea hatásai, fogyasztása és elkészítése :
A zöld tea fogyasztása nagyon egészséges. Pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolja. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentik a koleszterinszintet, védik az ereket.

A kínaiak már évezredek óta fogyasztanak zöld teát, kihasználva számos pozitív tulajdonságát.

A zöld tea a benne található tápanyagoknak köszönhetően feltölti szervezetünket létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal, míg antioxidáns vegyületei a szervezetünkben zajló káros oxidációs folyamatok negatív hatásait védik ki.

Segítségével mindig karcsúak maradhatunk, de még a másnaposságot is elkerülhetjük. Próbáld ki a zöld teát, ha dagad a lábad. Nagyon hatékony!

Számtalan fajta zöld tea létezik, már interneten is rendelhetünk belőle. Azonban törekedjünk arra, hogy minőségi zöld teát válasszunk, hiszen csak ez rendelkezik a megfelelő egészségügyi hatással.



A zöld tea pozitív egészségügyi hatásai

Csökkenti a koleszterinszintet
Kutatások szerint napi 1 liter zöld tea fogyasztása hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza a koleszterin felszívódását a belekben. Ha ennél több teát fogyasztunk, erősebb hatást érhetünk el.

Allergiaellenes tulajdonságokkal rendelkezik

Polifenol tartalma miatt a zöld tea csökkenti a pollenallergia okozta tüneteket.

Megőrzi a szem egészségét

A zöld tea megakadályozza a szürke hályog okozta vakság kialakulását magas antioxidáns tartalma miatt.

Gyulladáscsökkentő
A zöld tea hatékonyan csökkenti a szervezetben jelenlevő gyulladásokat is. A gyulladás megszüntetésével megszabadulhatunk a depressziótól, és az ízületi problémáktól is. A gyulladás elősegíti a szervezet vízvisszatartását is, ezért, ha megszüntetjük, akkor pár kilótól is megszabadulhatunk.

Csökkenti a kortizol szintet
A kortizol (stresszhormon) hozzájárul a bőr idő előtti öregedéséhez, és a túlzott zsírlerakódáshoz is. A rendszeresen, napi szinten fogyasztott zöld tea hatékonyan csökkenti a szervezetben a kortizol szintet. A stressz enyhítése érdekében hat héten keresztül ajánlott napi 4 csésze zöld teát fogyasztani.

Javítja a memóriát
Aminosav tartalma miatt növeli a koncentrációs képességet, és serkenti a memóriát is.

Csökkenti a demencia kockázatát
Mivel jó hatással van az idegpályák működésére, és a vércukorszintet is szabályozza, a zöld tea megakadályozza a demencia kialakulását, vagy csökkenti annak tüneteit.

Csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát
Napi legalább három csésze zöld tea 21%-al csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát.

Segítség a fogyásban
Napi három csésze tea az étkezések után fogyasztva, havi 1-2 kilót tüntet el rólunk, ezzel pedig csökkenthetjük a túlsúlyból fakadó további betegségek kialakulásának esélyét is.

Megelőzi a fogak romlását és a szájrákot
A zöld tea a rossz lehelet ellen is hatékony segítséget nyújt, sőt megelőzi a fogak romlását és a szájrákot is.

Koffeintartalma értékesebb, mint a kávéé
A tea koffeinje egyenletesen és sokkal hatékonyabban élénkít. Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a koncentrálóképességet és elűzi a fáradtságot. A kávé koffeinje a gyomorban szívódik fel, a zöld teáé viszont fokozatosan és a bélben.

Sebgyógyító
A zöld tea külsőleg alkalmazva sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatású. Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A zöld tea rákmegelőző hatása is bizonyított, ugyanis leköti a szabad gyököket és meg akadályozza a hibás sejtek szaporodását.

A zöld tea egyik legjelentősebb összetevője az Epigallocatecin Gallate (EGCG) nevű antioxidáns, amelyet számos betegség kezelésénél kiváló eredményekkel alkalmaztak, és valószínűleg ennek az összetevőnek köszönheti a zöld tea gyógyító hatását.

Zöld tea készítése
Az elkészítéskor mindig kövesd az adott zöld tea csomagolásán lévő útmutatót, mivel az egyes teatípusoknál a használandó tealevelek mennyisége, a felöntési idő és a víz hőfoka eltérő.

Fontos tudni, hogy bár a fekete és oolong teák áztatásához magas hőfokú, forrásban lévő vizet használunk, a zöld tea felöntéséhez jóval alacsonyabb hőmérsékletű víz (60-80 °C) és kevesebb áztatási idő szükséges, különben a kapott ital íze kesernyés lesz. A legjobb módszer, ha a forráspontig hevített vizet hagyod visszahűlni kb. 60-80 fokra, mielőtt a tealevelekre öntenéd.

A zöld tea fogyasztása
A felöntött és leszűrt zöld teát fogyaszthatod önmagában, vagy adhatsz hozzá 1 teáskanál citromlevet.

Ez nem csak azért jó, mert így egy kellemesen frissítő, citrusos aromájú italt kapsz, hanem azért is, mert a citromlében lévő C-vitamin a zöld tea egyik hatóanyagának, a katekinnek a felszívódását akár 13-szorosára képes növelni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: zsírlerakódáshoz, tulajdonságokkal, megszüntetésével, vércukorszintet, szervezetünkben, koffeintartalma, allergiaellenes, epigallocatecin, legjelentősebb, kialakulásának, szervezetünket, megakadályozza, pollenallergia, csökkenthetjük, hatékonyabban, létfontosságú, tápanyagoknak, eredményekkel, gyulladásokat, megszüntetjük, stresszhormon, koncentrációs, másnaposságot, felszívódását, tulajdonságát, depressziótól, elkerülhetjük, teatípusoknál, elkészítéskor, hatóanyagának, fogyaszthatod, hőmérsékletű, rendelhetünk, rendelkeznek, segítségével, kialakulását, teában lévő, benne található, szervezetünkben zajló, zöld teát, megfelelő egészségügyi, koleszterin felszívódását, pollenallergia okozta, szem egészségét, szürke hályog, szervezetben jelenlevő, gyulladás megszüntetésével, ízületi problémáktól, gyulladás elősegíti, szervezet vízvisszatartását, kortizol szintet, túlzott zsírlerakódáshoz, Epigallocatecin Gallate,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Figyeld meg az "én"-t  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Alvó baby  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Levél lány  Csak egy életed van....  Sok ember olyan,  Alvó baby  Az angyali üdvözlet  Virág lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Alvó baby  Sok ember olyan,  képre írva  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alvó kutyák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Apu  Kékfestőről pár szóban  Szimbólumok  Szép álmokat!  Szép estét  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Paul David Tripp Március 26  Az út  Figyeld meg az "én"-t  Búzavirág  Szép estét kedves látogatóimna...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Jó éjszakát  Szép álmokat!  képre írva  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Búzavirág  Alvó baby  Szép estét  Mire jók ?  A Víz Világnapja.  Galaktikus kapcsolat  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  képre írva  Görgess  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Figyeld meg az "én"-t  Az angyali üdvözlet  Nem látom őket  A Víz Világnapja.  Alvó cica  Szép estét  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  képre írva  Márciuzs 24.  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ködvirágok  A jó kedv a világon  Sok ember olyan,  J. Donald Walters  Szívet megérintő . . .  A pálma a győzelem és a diadal...  Most - segíts meg Mária ,  Manna OWell tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
teában lévő, benne található, szervezetünkben zajló, zöld teát, megfelelő egészségügyi, koleszterin felszívódását, pollenallergia okozta, szem egészségét, szürke hályog, szervezetben jelenlevő, gyulladás megszüntetésével, ízületi problémáktól, gyulladás elősegíti, szervezet vízvisszatartását, kortizol szintet, túlzott zsírlerakódáshoz, stressz enyhítése, koncentrációs képességet, demencia kockázatát, idegpályák működésére, demencia kialakulását, stroke kialakulásának, étkezések után, túlsúlyból fakadó, fogak romlását, rossz lehelet, kávé koffeinje, gyomorban szívódik, zöld teáé, szabad gyököket, hibás sejtek, összetevőnek köszönheti, elkészítéskor mindig, adott zöld, egyes teatípusoknál, használandó tealevelek, kapott ital, legjobb módszer, forráspontig hevített, tealevelekre öntenéd, kellemesen frissítő, citromlében lévő, felszívódását akár, zsírlerakódáshoz, tulajdonságokkal, megszüntetésével, vércukorszintet, szervezetünkben, koffeintartalma, allergiaellenes, epigallocatecin, legjelentősebb, kialakulásának, szervezetünket, megakadályozza, pollenallergia, csökkenthetjük, hatékonyabban, létfontosságú, tápanyagoknak, eredményekkel, gyulladásokat, megszüntetjük, stresszhormon, koncentrációs, másnaposságot, felszívódását, tulajdonságát, depressziótól, elkerülhetjük, teatípusoknál, elkészítéskor, hatóanyagának, fogyaszthatod, hőmérsékletű, rendelhetünk, rendelkeznek, segítségével, kialakulását, egyenletesen, felöntéséhez, egészségügyi, rendszeresen, öregedéséhez, tealevelekre, szervezetben, problémáktól, forráspontig, köszönhetően, valószínűleg, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 5050
  • e Hónap: 24912
  • e Év: 200787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.