Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jeremiás 6-7 fejezetei
  2009-05-13 01:19:36, szerda
 
   
  Jeremiás 6-7. fejezetei



1 Benjámin fiai, fussatok ki Jeruzsálemből, és fújjatok kürtöt Thekoában, és tűzzetek ki zászlót Beth-Hakkeremben; mert veszedelem fenyeget észak felől és nagy romlás!


2 A szép és elkényeztetett asszonyhoz tettem hasonlóvá Sion leányát.


3 Pásztorok jőnek el hozzá nyájaikkal együtt; felvonják mellette a sátrakat köröskörül; kiki legelteti, a mi keze ügyébe esik.


4 Készüljetek hadba ellene; keljetek fel, és menjünk fel délben! Jaj nékünk, mert hanyatlik már a nap, mert hosszabbodnak az esteli árnyékok!


5 Keljetek fel és menjünk fel éjjel, és rontsuk le az ő palotáit!


6 Mert ezt mondja a Seregeknek Ura: Vágjatok fákat és hányjatok töltést Jeruzsálem ellen; a büntetés városa ez, csupa nyomorgatás van benne!


7 Mint a kút hidegen tartja meg a vizét, úgy tartja meg az ő gonoszságát: erőszakosság és önkény hallatszik benne, és betegség és vereség van előttem szüntelen.


8 Térj eszedre, oh Jeruzsálem, hogy el ne szakadjon tőled a lelkem; hogy pusztává ne tegyelek téged, lakhatatlan földdé!


9 Ezt mondja a Seregek Ura: Teljesen megszedik Izráel maradékát, mint a szőlőt. Fordítsd kezedet [reájok,] mint a szőlőszedő a kosarakra!


10 Kinek szóljak és kiket kérjek, hogy hallják? Ímé, az ő fülök körülmetéletlen és nem figyelhetnek! Ímé, az Úr szava útálatossággá lett előttök; nem gyönyörködnek abban:


11 Azért telve vagyok az Úr haragjával, elfáradtam [azt] visszatartani! Öntsd ki a gyermekekre az utczán, és az ifjak gyülekezetére is egyszersmind; sőt még a férj a feleséggel, az öreg az aggastyánnal szintén fogattassanak el;


12 És házaik idegenekre szálljanak, mezőik és feleségeik is egyszersmind; mert kinyújtom kezemet e föld lakosaira, azt mondja az Úr.


13 Mert kicsinyeiktől fogva nagyjaikig mindnyájan telhetetlenségnek adták magokat; a prófétától fogva a papig mindnyájan csalárdságot űznek.


14 És hazugsággal gyógyítgatják az én népem leányának romlását, mondván: Békesség, békesség, és nincs békesség!


15 Szégyenkezniök kellene, hogy útálatosságot cselekedtek, de szégyenkezni nem szégyenkeznek, még pirulni sem tudnak; ezért elesnek majd az elesendőkkel; az ő megfenyíttetésök idején elhullanak, azt mondja az Úr.


16 Így szólt az Úr: Álljatok az utakra, és nézzetek szét, és kérdezősködjetek a régi ösvények felől, melyik a jó út, és azon járjatok, hogy nyugodalmat találjatok a ti lelketeknek! És azt mondták: Nem megyünk!


17 Őrállókat is rendeltem föléjök, [mondván:] Figyeljetek a kürtnek szavára! És azt mondták: Nem figyelünk!


18 Azért halljátok meg, ti nemzetek, és tudd meg, te gyülekezet azt, a mi [következik] reájok.


19 Halld meg, oh föld! Ímé, én veszedelmet hozok erre a népre: az ő gondolatainak gyümölcsét; mert nem figyeltek az én beszédeimre, és az én törvényemet megvetették.


20 Minek nékem ez a tömjén, a mi Sébából kerül, és a messze földről való jóillatú fahéj? A ti égőáldozataitok nincsenek kedvemre, sem a ti véres áldozataitok nem tetszenek nékem.


21 Azért ezt mondja az Úr: Ímé, én akadályokat szerzek e népnek, és megbotlanak bennök az atyák és fiak együttesen, a szomszéd és az ő barátja elvesznek.


22 Így szól az Úr: Ímé, nép jön el az északi földről, és nagy nemzet serken fel a földnek végéről!


23 Kézívet és kopját ragad, kegyetlen az és nem könyörül; szavok zúg, mint a tenger, és lovakon nyargalnak, fejenként viadalra készen te ellened, oh Sion leánya!


24 Halljuk a hírét: kezeink elesnek; szorongás vesz erőt rajtunk, reszketés, mint a vajudó asszonyon.


25 Ki ne menjetek a mezőre, és az úton se járjatok; mert ellenség fegyvere, rémület [fenyeget] köröskörül.


26 Népem leánya! Ölts gyászt, és heverj a porban, sírj, mint az egyszülöttet siratják, zokogj keservesen; mert reánk tör a pusztító hamar!


27 Próbálóvá tettelek téged az én népem között; őrállóvá, hogy megismerd és megpróbáld az ő útjokat.


28 Mindnyájan igen vakmerők, rágalmazva járnak, réz és vas; mindnyájan elvetemültek ők.


29 Megégett a fúvó a tűztől, elfogyott az ón, hiába olvaszt az olvasztó, mert gonoszok, meg nem tisztíthatók.


30 Megvetett ezüstnek hívjátok őket, mert az Úr megvetette őket!


1 Az a beszéd, a melyet az Úr szóla Jeremiásnak, mondván:


2 Állj az Úr házának ajtajába, és kiáltsd ott e beszédet, és mondjad: Halljátok az Úr beszédét mind, ti Júdabeliek, a kik bementek ezeken az ajtókon, hogy imádjátok az Urat!


3 Így szól a Seregek Ura, Izráel Istene: Jobbítsátok meg a ti útaitokat és cselekedeteiteket, és veletek lakozom e helyen!


4 Ne bízzatok hazug beszédekben, mondván: Az Úr temploma, az Úr temploma, az Úr temploma ez!


5 Mert csak ha valóban megjobbítjátok a ti útaitokat és cselekedeteiteket; ha igazán ítéltek az ember között és felebarátja között;


6 [Ha] jövevényt, árvát és özvegyet meg nem nyomorgattok, és ezen a helyen ártatlan vért ki nem ontotok, és idegen istenek után sem jártok a magatok veszedelmére:


7 Akkor lakozom veletek ezen a helyen, a földön, a melyet a ti atyáitoknak adtam, öröktől fogva mindörökké.


8 Ímé, ti hisztek a hazug beszédeknek, haszon nélkül!


9 Nemde loptok, öltök és paráználkodtok, hamisan esküsztök, a Baálnak áldoztok és idegen istenek után jártok, a kiket nem ismertek:


10 És eljőtök, és megállotok előttem e házban, a mely az én nevemről neveztetik, és ezt mondjátok: Megszabadultunk; hogy ugyanazokat az útálatosságokat cselekedhessétek!


11 Vajjon latrok barlangjává lett-é ez a ház ti előttetek, a mely az én nevemről neveztetik? Ímé, én is látok, azt mondja az Úr.


12 Mert menjetek csak el az én helyemre, a mely Silóban van, a hol először lakoztam az én nevemmel, és lássátok meg, hogy mit cselekedtem azzal az én népemnek, Izráelnek gonoszságáért!


13 Most pedig, mivelhogy mindezeket a cselekedeteket megcselekszitek, azt mondja az Úr, és mivelhogy szüntelen szóltam, és szóltam ti néktek, de nem hallottátok, és kiáltottam néktek, de nem feleltetek:


14 Azért úgy cselekszem e házzal, a mely az én nevemről neveztetik, a melyben ti bizakodtok, és e hellyel, a melyet néktek és a ti atyáitoknak adtam, a mint Silóval cselekedtem.


15 És elvetlek titeket színem elől, a mint elvetettem mind a ti atyátokfiait, Efraimnak minden magvát.


16 És te ne imádkozzál e népért, se jajszót, se könyörgést ne emelj érettök, és nálam közben ne járj; mert én meg nem hallgatlak téged!


17 Nem látod-é te: mit cselekesznek ők Júda városaiban és Jeruzsálem utczáin?


18 A fiak fát szedegetnek, az atyák gyujtják a tüzet, az asszonyok pedig dagasztanak, hogy az ég királynőjének béleseket készítsenek, és az idegen isteneknek italáldozatokkal áldoznak, hogy engem felingereljenek.


19 Avagy engem ingerelnek-é ők, azt mondja az Úr, és nem magokat-é, hogy gyalázat [borítsa] arczukat?


20 Azért ezt mondja az Úr Isten: Ímé az én haragom és búsulásom kiömlik e helyre, az emberekre és a barmokra, a mezőnek fáira és a földnek gyümölcseire, és égni fog, és el nem aluszik.


21 Ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Égőáldozataitokat rakjátok a ti véres áldozataitokhoz, és egyetek húst!


22 Mert nem szóltam a ti atyáitokkal, és nem rendelkeztem velök, a mikor kihoztam őket Égyiptom földéről, az égőáldozat és véres áldozat felől;


23 Hanem ezekkel a szavakkal utasítottam őket, mondván: Hallgassatok az én szómra, és én Istenetekké leszek, ti pedig az én népemmé lesztek, és mind [csak] azon az úton járjatok, a melyre utasítottalak titeket, hogy jól legyen dolgotok!


24 De nem hallgattak, és fülöket sem hajtották [felém, ]hanem az ő gonosz szívök fásultságában a magok tanácsa szerint jártak, és háttal valának [felém,] és nem arczczal.


25 Attól a naptól fogva, a melyen kijöttek a ti atyáitok Égyiptom földéből e mai napig küldtem hozzátok minden én szolgámat, a prófétákat napról-napra, szüntelen küldöttem;


26 De nem hallgattak reám, és fülöket sem hajtották [felém;] hanem megkeményítették nyakukat, [és] gonoszabbul cselekedtek, mint az ő atyáik!


27 Ha elmondod nékik mind e szavakat, és nem hallgatnak reád, ha kiáltasz nékik, és nem felelnek néked:


28 Akkor ezt mondd nékik: Az a nép ez, a mely nem hallgat az Úrnak, az ő Istenének szavára, sem fenyítését fel nem veszi; elveszett a hűség; kiszaggattatott az ő szájokból.


29 Nyírd le hajadat és vesd el, és kezdj a hegyeken gyászéneket, mert útálja az Úr és elhagyja a nemzetséget, a melyre haragszik.


30 Mert gonoszt műveltek előttem Júdának fiai, azt mondja az Úr; útálatosságaikat bevitték abba a házba, a mely az én nevemről neveztetik, hogy megfertőztessék azt.


31 És felépítették a Tófet magaslatait, a mely a Ben-Hinnom völgyében van, hogy megégessék fiaikat és leányaikat tűzben, a mit nem parancsoltam, és a mi gondolatomban sem volt.


32 Azért ímé eljőnek a napok, azt mondja az Úr, a mikor nem beszélnek többé a Tófetről, sem a Ben-Hinnom völgyéről, hanem az öldöklés völgyéről; [és] temetkezni fognak Tófetben, és hely sem lesz elég.


33 És e nép holtteste az ég madarainak és a mezei barmoknak lesz eledelökké, és nem lesz, a ki elriassza [azokat!]


34 És megszüntetem Júda városaiban és Jeruzsálem utczáin az örömnek szavát és a vígasságnak szavát, a vőlegény szavát és a menyasszony szavát; mert elpusztul a föld!


 
 
0 komment , kategória:  Jeremiás könyve/Ószöv.  
Címkék: italáldozatokkal, megfenyíttetésök, kérdezősködjetek, cselekedhessétek, útálatosságaikat, megkeményítették, megfertőztessék, megszabadultunk, körülmetéletlen, áldozataitokhoz, felingereljenek, útálatosságokat, égőáldozataitok, megcselekszitek, kiszaggattatott, cselekedeteket, szégyenkezniök, paráználkodtok, elkényeztetett, megjobbítjátok, visszatartani, gyönyörködnek, gyógyítgatják, gyülekezetére, útálatosságot, szégyenkeznek, fogattassanak, gondolatainak, gondolatomban, utasítottalak, királynőjének, kicsinyeiktől, útálatossággá, hosszabbodnak, jeruzsálemből, fásultságában, sátrakat köröskörül, esteli árnyékok, büntetés városa, ifjak gyülekezetére, aggastyánnal szintén, prófétától fogva, papig mindnyájan, régi ösvények, kürtnek szavára, messze földről, északi földről, földnek végéről, vajudó asszonyon, egyszülöttet siratják, pusztító hamar, ember között, Seregeknek Ura, Seregek Ura, Izráel Istene,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Julian Brass gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Adakozás  Facebookon kaptam  Alázat  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Radikális szeretet  Erdőn  Akarat  Facebookon kaptam  Fehér virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy bizonyos határt  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Alvó cicák  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hiányzik  Png kutya  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png csokor  Bounty krémes  képre írva  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Mai harmónia kártyám  képre írva  Facebookon kaptam  Nevem  Png férfi  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogy lehet megtartani  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod 
Bejegyzés Címkék
sátrakat köröskörül, esteli árnyékok, büntetés városa, ifjak gyülekezetére, aggastyánnal szintén, prófétától fogva, papig mindnyájan, régi ösvények, kürtnek szavára, messze földről, északi földről, földnek végéről, vajudó asszonyon, egyszülöttet siratják, pusztító hamar, ember között, helyen ártatlan, magatok veszedelmére, hazug beszédeknek, útálatosságokat cselekedhessétek, mely Silóban, cselekedeteket megcselekszitek, melyet néktek, mint Silóval, mint elvetettem, atyák gyujtják, asszonyok pedig, idegen isteneknek, mezőnek fáira, földnek gyümölcseire, mikor kihoztam, szavakkal utasítottam, úton járjatok, melyre utasítottalak, magok tanácsa, naptól fogva, melyen kijöttek, prófétákat napról-napra, hegyeken gyászéneket, melyre haragszik, öldöklés völgyéről, mezei barmoknak, örömnek szavát, vígasságnak szavát, vőlegény szavát, menyasszony szavát, italáldozatokkal, megfenyíttetésök, kérdezősködjetek, cselekedhessétek, útálatosságaikat, megkeményítették, megfertőztessék, megszabadultunk, körülmetéletlen, áldozataitokhoz, felingereljenek, útálatosságokat, égőáldozataitok, megcselekszitek, kiszaggattatott, cselekedeteket, szégyenkezniök, paráználkodtok, elkényeztetett, megjobbítjátok, visszatartani, gyönyörködnek, gyógyítgatják, gyülekezetére, útálatosságot, szégyenkeznek, fogattassanak, gondolatainak, gondolatomban, utasítottalak, királynőjének, kicsinyeiktől, útálatossággá, hosszabbodnak, jeruzsálemből, fásultságában, gonoszságáért, nyomorgattok, parancsoltam, egyszülöttet, gyümölcseire, tisztíthatók, felépítették, egyszersmind, erőszakosság, veszedelmére, aggastyánnal, figyelhetnek, csalárdságot, elesendőkkel, szégyenkezni, hallgassatok, elvetemültek, rendelkeztem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1062
  • e Hét: 3430
  • e Hónap: 7808
  • e Év: 46298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.