Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szent név
  2020-11-06 19:48:16, péntek
 
  A szent név

,,Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!" (2Móz 20,7)

Ez a parancsolat megtiltja az Isten nevével való visszaélést, legyen az mágia, hamis eskü vagy más megbotránkoztató visszaélés.
Valahányszor csak egy halandó ajkára veszi a Szentnek nevét azzal a céllal, hogy másik előtt jó benyomást keltsen, hogy valaki másnak ártson, vagy hogy egy megbízhatatlan ígéretet megerősítsen, Isten ,,nem hagyja büntetés nélkül".
Az Isten nevével való visszaélés szigorúan tilos. Isten nevével mindig tisztelettudóan, jól megfontoltan, és indokolt céllal kell élnünk. Ezért nem szabad azonnal azokra az emberekre gondolnunk, akik nem tudják, hogy kicsoda Isten, és hogy mennyire drága Jézus, és akik emiatt semmibe veszik Isten nevét. Inkább mindenekelőtt a mi vallásos életünkkel összefüggésben gondoljunk a parancsolatra.
A mágia régi formái már nem annyira általánosak. Vannak viszont még mindig politikusok és népvezérek, akik Isten nevét arra használják, hogy előbbre vigyék az ország ügyét. A nemzeti érdekek és a Mindenható nevének egymással való összekötése félelemmel kell hogy eltöltsön minket. Isten neve volt belenyomva minden náci katona derékövének a csatjába a második világháború alatt. Ez nyilvánvaló istenkáromlás volt. Nem illik azonban ez a név az Egyesült Államok valutájára sem.
Nem szabad Isten nevét használni az ünnepélyesség kedvéért a temetési szertartásokon, meg az esküvőkön, ahol bérelt papok bibliai textusokkal keresztelnek meg nagyon szentségtelen kapcsolatokat.
Amikor elmegyünk istentiszteletre, és Isten nevét egyszerűen azért használjuk, mert ,,ez így illik", akkor Isten nevét hiába használjuk. Amikor imádkozásunk ábrándozás, amikor csak a pop együttes ritmusára és a dicsőítő csoport összhangos énekére összpontosítjuk figyelmünket, amikor az a célunk, hogy istentiszteleteink szórakoztatóak legyenek, akkor Isten nevét hiába használjuk. Ez az az ,,áldozat az ostobák módjára", amelyikről a Préd 4,17 beszél.
A parancsolat célja mégsem az, hogy agyonhallgassuk a mi Istenünk nevét. Isten célja Jézusban különösen is kijelentetett: ,,Hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között."

Napi gondolat

A ,,Hál' Istennek" kifejezés egyfajta töltelékszóvá vált mostanára, különösen is a tévében, meg amikor mobiltelefonunkkal szöveges üzenetet küldünk. Vigyázol arra, hogy Isten nevével ne élj vissza ily módon?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: istentiszteletre, megbotránkoztató, tisztelettudóan, összpontosítjuk, agyonhallgassuk, szórakoztatóak, összefüggésben, megbízhatatlan, szertartásokon, kapcsolatokat, bűnbocsánatot, istenkáromlás, töltelékszóvá, kijelentetett, mindenekelőtt, szentségtelen, parancsolatra, ünnepélyesség, megerősítsen, valahányszor, megfontoltan, figyelmünket, imádkozásunk, keresztelnek, textusokkal, politikusok, általánosak, parancsolat, visszaélést, derékövének, nyilvánvaló, világháború, összekötése, kuyvenhoven, gondolnunk, valutájára, parancsolat megtiltja, halandó ajkára, megbízhatatlan ígéretet, emberekre gondolnunk, mágia régi, ország ügyét, nemzeti érdekek, második világháború, ünnepélyesség kedvéért, temetési szertartásokon, dicsőítő csoport, ostobák módjára”, parancsolat célja, bűnbocsánatot minden, Egyesült Államok, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Paul David Tripp Március 25  A nagy természet  Paul David Tripp Március 26  Jó éjszakát  Vérnyomáscsökkentés  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  A máj egészségének javítása te...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 27  Haja van  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Paul David Tripp Március 27  Nem jár  Egy hét kihagyás  Mi van, ha?  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Márciuzs 24.  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Válaszok a halál után  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  virágvasárnap  Devecsery László - Húsvét  Alvó baby  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A pálma a győzelem és a diadal...  Odaadja  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Szép estét kedves látogatóimna...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Agárdi Gábor gondolata  Sir Andrew Lloyd Webber  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Válaszok a halál után  Óraállítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Alvó cica  képre írva  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  A csend aranyat ért  Esti Ima !  Óraállítás  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Alvó cica  Kékfestőről pár szóban 
Bejegyzés Címkék
parancsolat megtiltja, halandó ajkára, megbízhatatlan ígéretet, emberekre gondolnunk, mágia régi, ország ügyét, nemzeti érdekek, második világháború, ünnepélyesség kedvéért, temetési szertartásokon, dicsőítő csoport, ostobák módjára&#8221, parancsolat célja, bűnbocsánatot minden, istentiszteletre, megbotránkoztató, tisztelettudóan, összpontosítjuk, agyonhallgassuk, szórakoztatóak, összefüggésben, megbízhatatlan, szertartásokon, kapcsolatokat, bűnbocsánatot, istenkáromlás, töltelékszóvá, kijelentetett, mindenekelőtt, szentségtelen, parancsolatra, ünnepélyesség, megerősítsen, valahányszor, megfontoltan, figyelmünket, imádkozásunk, keresztelnek, textusokkal, politikusok, általánosak, parancsolat, visszaélést, derékövének, nyilvánvaló, világháború, összekötése, kuyvenhoven, gondolnunk, valutájára, összhangos, használják, amelyikről, ábrándozás, népvezérek, használjuk, belenyomva, életünkkel, félelemmel, egyszerűen, visszaélés, gondoljunk, istenednek, mindenható, benyomást, szigorúan, elmegyünk, emberekre, használni, egymással, kifejezés, különösen, megtérést, megtiltja, eltöltsön, mostanára, esküvőkön, ritmusára, indokolt, üzenetet, gondolat, istennek, egyfajta, büntetés, vallásos, legyenek, temetési, kedvéért, egyesült, istenünk, vigyázol, dicsőítő, szentnek, ígéretet, jézusban, hirdetni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 501
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 66676
  • e Év: 185768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.