Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az immunrendszer legjobb táplálékai
  2020-11-23 13:04:30, hétfő
 
  Immunrendszerünk egészségére folyamatosan vigyáznunk kell, éppen ezért javasolják a hozzáértő szakemberek a változatos és egészséges táplálkozást. A helyes étrenddel ugyanis biztosítjuk az elegendő vitamint, ásványi anyagot és egyéb tápanyagokat a szervezetünk számára. Mindezért hálából megvéd bennünket a vírusok okozta fertőzésektől és betegségektől.

De nem csak az egészséges táplálkozásra van szükség. Rendszeres testmozgással, elegendő minőségű és mennyiségű alvással, illetve gyógynövényekkel történő kiegészítéssel is javíthatjuk az immunfunkcióinkat. Lássuk, mely tápanyagok hasznosak az immunrendszerünk számára.

A cink egy olyan ásványi anyag, amely elengedhetetlen az immunrendszer működéséhez. Nem véletlen, hiszen részt vesz az immunsejtek fejlődésében és kommunikációjában, de a gyulladásos folyamatok megállításában is kitüntetett szerepet játszik. Ennek a tápanyagnak a hiánya befolyásolja az immunrendszer működését, hiszen megnöveli a fertőzések, egyes betegségek és a tüdőgyulladás kialakulásának a kockázatait. Fogyasztását nem szabad túlzásba vinni, mivel megakadályozhatja a réz felszívódását, ami növelheti a fertőzés kockázatát.

A másik ásványi anyag, amely hatásos lehet az immunvédelemben, a szelén, mely túlzás nélkül nélkülözhetetlen ásványi anyagnak számít az immunrendszer számára. A szelén védelmet jelenhet az olyan kórokozókkal szemben, amelyek az influenza kialakulásáért felelősek.

Az immunrendszernek B-vitaminokra is szüksége van, leginkább a B6- és a B12-vitaminra, melyek az egészséges immunválasz kialakítását segítik elő. Idősebb korban már nem kielégítő a B12-vitamin felszívódása, így erre különösen érdemes odafigyelni.

Az echinacea, vagy más néven a bíbor kasvirág, antivirális hatással rendelkezik és támogatja az immunrendszer működését. Nátha és megfázás esetén is nagyon hatékony, hiszen csökkenti a tüneteket, de a megelőzésben is segítségünkre lehet.

Az emberek körében az egyik legnépszerűbb vitamin, a C-vitamin. Talán nem véletlenül, hiszen antioxidánsként nagyon hatékony a fertőzések leküzdésében. Támogatja az immunsejtek működését és javítja a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben. Antioxidáns vitaminként egyfajta védelmet jelent a káros hatású oxidatív stresszel szemben, amely negatívan befolyásolja a szervezetünk működését és számos betegséghez kapcsolódhat.

A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely szintén kiemelten fontos az immunrendszer védelme és egészsége szempontjából. Segíti a kórokozókkal szembeni küzdelmet, csökkenti a gyulladást és elősegíti a megfelelő immunválasz kialakítását. Manapság sok ember szenved D-vitamin-hiányban, mely szerepet játszik a vírusos eredetű megbetegedések, így az influenza, de az allergiás asztma és a felső légúti fertőzések kialakulásában is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: immunrendszerünk, nélkülözhetetlen, immunrendszernek, gyógynövényekkel, antioxidánsként, immunvédelemben, elengedhetetlen, kialakulásáért, kiegészítéssel, kialakulásának, kialakulásában, megállításában, megbetegedések, immunrendszer, betegségektől, fertőzésektől, szempontjából, felszívódását, segítségünkre, tüdőgyulladás, testmozgással, fertőzésekkel, táplálkozásra, legnépszerűbb, befolyásolja, fogyasztását, folyamatosan, szervezetünk, leküzdésében, megelőzésben, táplálkozást, kórokozókkal, fejlődésében, kialakítását, tápanyagokat, kapcsolódhat, hozzáértő szakemberek, helyes étrenddel, elegendő vitamint, szervezetünk számára, vírusok okozta, egészséges táplálkozásra, immunrendszerünk számára, olyan ásványi, immunrendszer működéséhez, immunsejtek fejlődésében, gyulladásos folyamatok, hiánya befolyásolja, immunrendszer működését, tüdőgyulladás kialakulásának, fertőzés kockázatát, másik ásványi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Müller Péter tollából  Szép álmokat!  különleges  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Különleges  Bársony székben  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Kertem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Önmaga ellenére  A sorsod  A pitypang legendája  Szép estét kedves látogatóimna...  jó reggelt  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Latinovits Zoltán tollából  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  képre írva  Sorsunk miatt...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  "Ez egy csoda"  Emlékezz  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  James Allen  Facebookon kaptam  Jázmin  A pitypang legendája  Müller Péter tollából  Minden tavaszból őrizz..  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Csend  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Magamnak  Borzasztó  Szép estét  Robert Merle tollából  Töröld le  Dóró Sándor: Embernek maradni  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztinától  IGEN így  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Tavaszi este  Robin Wight pitypang szobra  Paul Éluard - És egy mosoly  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Töröld le  Csend 
Bejegyzés Címkék
hozzáértő szakemberek, helyes étrenddel, elegendő vitamint, szervezetünk számára, vírusok okozta, egészséges táplálkozásra, immunrendszerünk számára, olyan ásványi, immunrendszer működéséhez, immunsejtek fejlődésében, gyulladásos folyamatok, hiánya befolyásolja, immunrendszer működését, tüdőgyulladás kialakulásának, fertőzés kockázatát, másik ásványi, immunrendszer számára, szelén védelmet, olyan kórokozókkal, influenza kialakulásáért, immunrendszernek B-vitaminokra, egészséges immunválasz, bíbor kasvirág, emberek körében, egyik legnépszerűbb, fertőzések leküzdésében, immunsejtek működését, fertőzésekkel szemben, káros hatású, szervezetünk működését, immunrendszer védelme, kórokozókkal szembeni, megfelelő immunválasz, vírusos eredetű, allergiás asztma, felső légúti, immunrendszerünk, nélkülözhetetlen, immunrendszernek, gyógynövényekkel, antioxidánsként, immunvédelemben, elengedhetetlen, kialakulásáért, kiegészítéssel, kialakulásának, kialakulásában, megállításában, megbetegedések, immunrendszer, betegségektől, fertőzésektől, szempontjából, felszívódását, segítségünkre, tüdőgyulladás, testmozgással, fertőzésekkel, táplálkozásra, legnépszerűbb, befolyásolja, fogyasztását, folyamatosan, szervezetünk, leküzdésében, megelőzésben, táplálkozást, kórokozókkal, fejlődésében, kialakítását, tápanyagokat, kapcsolódhat, felszívódása, gyulladásos, immunsejtek, működéséhez, immunválasz, antioxidáns, vitaminként, betegséghez, rendelkezik, tápanyagnak, kockázatait, odafigyelni, antivirális, kitüntetett, vitaminokra, szakemberek, javíthatjuk, biztosítjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.