Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rákölő élelmiszerek
  2020-12-02 23:25:25, szerda
 
 



Kutatások szerint életünk során a rák néhány alkalommal felbukkan szervezetünkben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a rosszindulatú daganatsejteket és elpusztítja azokat.

Bizonyára mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy miért hal meg sok ember rákban, míg egyesek 100 évig is elélnek ilyen probléma nélkül? Természetesen, a genetika jelentős szerepet játszik, azonban a környezeti hatások, a stressz és a táplálkozás is szintén tényezők.

Fokhagyma
Számos vizsgálat bizonyította, hogy az ősi ázsiai gyógyítóknak igaza volt, amikor a fokhagymának gigantikus gyógyerőt tulajdonítottak. A fokhagyma egy természetes antibiotikum, és erős rákellenes élelmiszer is egyben. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában fogyasztjuk el. A fokhagyma mikrohullámú vagy hagyományos sütőben való pirítása, illetve annak főzése megsemmisíti rákellenes tulajdonságait.

A Penn State kutatói írták le nemrégiben, hogy hogyan ajánlott a fokhagymát fogyasztani ahhoz, hogy a legnagyobb hasznot hajtsa szervezetünk számára. A Sciencedaily.com beszámol kutatási eredményeikről, amit egy Newport Beach-en, Kaliforniában tartott konferencián elő is terjesztettek - konklúziójuk, hogy nyersen fogyasztva érhetjük el leginkább a kívánt hatást. A legnagyobb tudományos vizsgálat már csaknem egy évtizede történt, amely először mutatta ki a hő káros hatását a fokhagyma rákellenes tulajdonságaira.

Brokkoli
A 2010 májusi Clinical Cancer Research egy lenyűgöző új tanulmányt tett közzé, amely megerősítette a brokkoli hihetetlen gyógyító tulajdonságait. Rákölő képességét elsősorban a sulforaphane nevű vegyületnek köszönheti.

Az University of Michigan rákkutató csoportja azt találta, hogy a sulphoraphane megtámadta a rákos őssejteket.

A figyelemre méltó eredményeket, Duxin Sun, a UM College of Pharmacy gyógyszerészeti tudományok docense így kommentálja: a sulforaphane rákellenes hatásait vizsgálták már korábban, de ez a tanulmány egyértelműen kimutatja, hogy a sulforaphane gátolja a mellrák őssejtjeinek funkcióit. Ez a felfedezés reményt ad arra, hogy a sulforaphane, vagy brokkoli kivonat rosszindulatú daganatok esetén megcélozva a kritikus rákos őssejteket, hatékony megoldás legyen a rák elleni harcban.

Más tanulmányok is alátámasztják a fenti eredményeket. Egy tanulmány még ennél is tovább ment, megállapítva, hogy a brokkoli mustárral, japán wasabi-val (hasonló a tormához), vagy csak egyszerűen retekkel való fogyasztása, jelentősen növeli annak rákölő hatását. Elizabeth H. Jeffery, az University of Illinois táplálkozástani professzora a felfedezésről így nyilatkozott a Daily Express-nek : A brokkoli, ha helyesen készítjük el, rendkívül hatásos rákellenes szer lehet. Három-öt adag egy héten elég a hatás eléréséhez.

A sulforaphane, myrosináz enzimmel együtt fogyasztva növeli a zöldség rákölő képességét. Minél több myrosináz enzimmel fogyasztjuk, annál nagyobb a zöldség betegség-megelőző ereje. Míg a fiatal brokkoli csíra nagy mennyiségben tartalmazza ezt az enzimet, a növény mustárral vagy retekkel fogyasztva teljesen felturbózza a sulforaphane hatását. A brokkoli erőteljes antioxidáns és gyulladásgátló vegyületeivel sok különböző típusú rák ellen véd, beleértve a prosztatarákot, bőrrákot, vastagbél és mellrákot.

Gránátalma
A gránátalmát már régóta számon tartják, mint különleges egészségügyi hatásokkal rendelkező gyümölcsöt.

Nemrég, kutatók az egyik kaliforniai egyetemen felfedezték egy másik lenyűgöző előnyét is az áfonya színű gyümölcsnek: leve olyan kémiai összetevőket tartalmaz, amelyek megbénítják a rákos sejtek kifejlődését és csökkentik a sejtek terjedését. A kutatásból kiderült, hogy a lé különösen hatásos a prosztatarák eliminálásában.

Zöldtea
A zöldtea figyelemre méltó előnyeit a kínai gyógyítók fedezték fel mintegy 5000 évvel ezelőtt. Az ősi kínai orvosokat igazolva, a New Castle Egyetemen végzett kutatás bebizonyította a zöldtea számos jótékony hatását krónikus betegségek, súlyos demencia és sok fajta rák esetén. A tanulmány a ,,Phytomedicine" című lapban jelent meg.

Ahogy Dr. Ed Okello, vezető kutató a Daily Mail-nek elmondta: ­

- Igazán izgalmas volt az a felfedezésünk, amikor kiderült, hogy a zöldteát megemésztve a kapott vegyi anyag hatékony az Alzheimer-kór ellen, a megemésztett vegyületek pedig rákellenes tulajdonságokkal is rendelkeznek, jelentősen lelassítva a tumorsejtek növekedését.

Okello úgy gondolja, hogy mindenkinek minden nap zöldteát kellene fogyasztania. A zöldteát a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használja, és mi itt csak tudományos bizonyítékokat szolgáltattuk arra, hogy miért lehet hatásos a zöld tea egyes kulcsfontosságú betegségek ellen. Nyilvánvalóan számos más tényező együttesen befolyásolja a betegségek kialakulását, de a vegyes étrend, sok mozgás és egészséges életmód fontosságától nem lehet eltekinteni."

Elmondható tehát, hogy naponta egy csésze zöld tea az orvost távol tartja.

A szőlő és a magja
A szőlőmag kivonat bizonyítottan megöli a leukémiás sejtek 76%-át mindössze 24 óra alatt! Az amerikai University of Kentucky-ban lefolytatott kutatás szerint a leukémiás ráksejtek szőlőmag kivonat hatására sejt-öngyilkosságot, úgynevezett "apoptózist" követtek el, köszönhetően annak, hogy a szőlőmag kivonat aktiválja a JNK nevű fehérjét, amely szabályozza az apoptózist.

Egy egészséges emberben, a rákos sejtek apoptózisa normális, egészséges folyamat. Minden élőlényben keletkeznek rákos sejtek. Több száz vagy akár több ezer ,,mikrotumor" is lehet minden emberi lényben, de az egészséges szervezetben a rákos sejtek elpusztítják magukat, amint rájönnek, hogy hibásak. Ez a folyamat azonban megköveteli az egészséges sejtkommunikációt, ami függ a rendelkezésre álló megfelelő tápanyag, ásványi anyag és fehérjék egyensúlyától.

A szőlőmag felgyorsítja ezt a felismerési folyamatot a rákos sejtekben, ezzel pedig az apoptózist. Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbi vizsgálatot laborban és nem embereken végezték el, így a következtetéseket nem feltétlenül lehet közvetlenül lefordítani úgy, minthogy a szőlőmag kivonat gyógyítja a rákot.

Ha az eredményeket, amelyeket az University of Kentucky laboratóriumában kaptak, reprodukálni lehet az emberben, a szőlőmag kivonat az egyik legerősebb természetes rákölőszer lehet. A szőlőmag kivonat rendkívül hatékony volt rákos sejtek elpusztításában számos különböző típusú rák esetén, beleértve a mell, prosztata, tüdő-, bőr-, bél és gyomorrákot.

Együnk több szőlőt? Miért ne!? Ellentétben a toxikus kemoterápiával, a szőlőevés semmiféle negatív mellékhatásokkal nem jár. Ugyanakkor, a szőlő számos más egészségügyi előnyökkel is rendelkezik, a fiatalon tartó rezveratrol, vitaminok és különféle védő fitotápanyagok kiváló forrása, és remek antioxidáns.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: laboratóriumában, tulajdonságokkal, mellékhatásokkal, daganatsejteket, táplálkozástani, kulcsfontosságú, elpusztításában, tulajdonságaira, tulajdonítottak, gyógyszerészeti, szervezetünkben, eliminálásában, gyulladásgátló, tulajdonságait, fitotápanyagok, prosztatarákot, bebizonyította, kemoterápiával, bizonyítékokat, öngyilkosságot, eredményeikről, bizonyítottan, terjesztettek, phytomedicine, nyilvánvalóan, fontosságától, rosszindulatú, felfedezésünk, alátámasztják, természetesen, szolgáltattuk, rendelkezésre, felfedezésről, sulphoraphane, kaliforniában, vegyületeivel, ember soha, szervezetben mennyi, immunrendszer hamar, rosszindulatú daganatsejteket, genetika jelentős, környezeti hatások, fokhagymának gigantikus, természetes antibiotikum, fokhagyma mikrohullámú, fokhagymát fogyasztani, legnagyobb hasznot, kívánt hatást, legnagyobb tudományos, évtizede történt, fokhagyma rákellenes, 2010 májusi, Penn State, Newport Beach-en, Clinical Cancer Research, Duxin Sun, Elizabeth, Daily Express-nek, Castle Egyetemen, Ahogy Dr, Daily Mail-nek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Magyar Költészet napja alkal...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Ott van  40 felett  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 13  jó reggelt  Ady Endre - Mindegy átka  Isten hűségének mértéke  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimna...  József Attila – Keresek ...  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét  Alvó kislány  Bársony székben  Facebookon kaptam  Egy párkányon  James Allen  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Jázmin  Az ember  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép estét kedves látogatóimna...  József Attila – Keresek ...  Az ember  képre írva  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Emlékezz  Ady Endre - Mindegy átka  IGEN így  Ott van  Alvó cicák  Ott van  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 14  Magamnak  Erdei gyöngyvirág  A pitypang legendája 
Bejegyzés Címkék
ember soha, szervezetben mennyi, immunrendszer hamar, rosszindulatú daganatsejteket, genetika jelentős, környezeti hatások, fokhagymának gigantikus, természetes antibiotikum, fokhagyma mikrohullámú, fokhagymát fogyasztani, legnagyobb hasznot, kívánt hatást, legnagyobb tudományos, évtizede történt, fokhagyma rákellenes, 2010 májusi, brokkoli hihetetlen, sulforaphane nevű, sulphoraphane megtámadta, rákos őssejteket, figyelemre méltó, sulforaphane rákellenes, tanulmány egyértelműen, sulforaphane gátolja, mellrák őssejtjeinek, felfedezés reményt, kritikus rákos, fenti eredményeket, brokkoli mustárral, héten elég, hatás eléréséhez, zöldség rákölő, zöldség betegség-megelőző, fiatal brokkoli, növény mustárral, sulforaphane hatását, brokkoli erőteljes, egyik kaliforniai, másik lenyűgöző, áfonya színű, rákos sejtek, sejtek terjedését, kutatásból kiderült, prosztatarák eliminálásában, zöldtea figyelemre, kínai gyógyítók, zöldtea számos, zöldteát megemésztve, kapott vegyi, megemésztett vegyületek, tumorsejtek növekedését, hagyományos kínai, betegségek kialakulását, vegyes étrend, csésze zöld, orvost távol, szőlőmag kivonat, leukémiás sejtek, amerikai University, leukémiás ráksejtek, egészséges emberben, egészséges szervezetben, folyamat azonban, egészséges sejtkommunikációt, rendelkezésre álló, szőlőmag felgyorsítja, felismerési folyamatot, rákos sejtekben, egyik legerősebb, toxikus kemoterápiával, szőlőevés semmiféle, szőlő számos, fiatalon tartó, laboratóriumában, tulajdonságokkal, mellékhatásokkal, daganatsejteket, táplálkozástani, kulcsfontosságú, elpusztításában, tulajdonságaira, tulajdonítottak, gyógyszerészeti, szervezetünkben, eliminálásában, gyulladásgátló, tulajdonságait, fitotápanyagok, prosztatarákot, bebizonyította, kemoterápiával, bizonyítékokat, öngyilkosságot, eredményeikről, bizonyítottan, terjesztettek, phytomedicine, nyilvánvalóan, fontosságától, rosszindulatú, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 175
  • e Hét: 10289
  • e Hónap: 24038
  • e Év: 228739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.