Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6 ok, amiért a fokhagymát „csodaételnek” tartják
  2020-12-03 16:56:54, csütörtök
 
 



Rengeteg adat elérhető a világon különböző cikkekből és tanulmányokból, amelyek megerősítik a fokhagyma egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Mégis úgy tűnik, csak nagyon kevesen használják ki a nyers fokhagyma adta előnyöket annak érdekében, hogy megőrizzék jó egészségüket. Ha megfázás, influenza vagy egyéb patogén eredetű betegségek gyötrik, a fokhagyma antibiotikus és vírusellenes hatásait többnyire figyelmen kívül hagyják.

Egy kis, vékony gerezd hozzáadható számos ételhez, így könnyebben fogyasztható. De ha a fokhagymagerezdet egy kanál mézzel veszi be, az is használ. A petrezselyem vagy a koriander rágása amellett, hogy csökkenti a fokhagymaszagot, még egészséges is. Bármely módot is válassza, fogyasszon 2-4 gerezd fokhagymát naponta egészsége megőrzése érdekében.

Talán a legtöbb ember el sem tudja képzelni, hogy egy ilyen jelentéktelen növény, hogy tud ennyi mindent nyújtani. De talán a nyers fokhagyma ízének vagy a rágás okozta kellemetlen leheletnek köszönhető hanyagolása. Tény, hogy magas illóolaj tartalma miatt epekő betegségben szenvedők sem igen fogyaszthatják (és tudjuk, az epekövesség korunk egyik népbetegsége).

Néhányan a fokhagyma ízének és szagának elkerülése érdekében fokhagyma kivonatot használnak.

6 érv a fokhagyma napi használata mellett:

1) A fokhagymában található diallil-diszulfid nevű aktív vegyület hatékonyabban és gyorsabban képes áttörni a kemény baktérium membránokon, mint az antibiotikum, amelynek számos veszélyes mellékhatása lehet.
Két különálló tanulmányban összehasonlító elemzést végeztek a nyers fokhagymakivonat ételmérgezést okozó baktériumra gyakorolt hatásairól. A vizsgálatok szerint a fokhagyma fogyasztásával megelőzhetjük a legtöbb ételmérgezést és elkerülhetjük a kórházi kezelést is.

2) Állatkísérletek során kutatók bebizonyították a fokhagyma jótékony tulajdonságait a cukorbetegség vonatkozásában. Megállapították, hogy a fokhagyma első sorban az inzulin aktivitásra van hatással, s így csökkenti a vércukorszintet.

3) A fokhagyma képes kiirtani az olyan baktériumokat a szervezetből, mint a Yersinia pestis, amely bubópestishez vagy a ,,fekete halálhoz" vezethet.

Habár a bubópestis nem jellemző napjainkban, van néhány egyedülálló eset Európában. De a lényeg a fokhagyma antibiotikus, vírusellenes és gombaellenes hatása, mely számtalan betegségre nézve gyógyító hatású.

A fokhagyma napi fogyasztásával biztosíthatja a szervezet profilaktikus (megelőző) védelmét, ezzel megakadályozván a fertőzések kialakulását.

4) A szív- és érrendszer egészsége a fokhagyma fogyasztásával növelhető. A fokhagyma bizonyítottan csökkenti a vérnyomást és a homocisztein szintet. A magas homocisztein szint érzékeny markere a szív- és keringési rendszer degeneratív betegségeinek és talán jobban előre jelzi az infarktus vagy a stroke bekövetkeztét, mint a magas koleszterin. A fokhagyma az oxidált LDL koleszterin szintjét csökkenti. Az a koleszterin, amely nem oxidálódik, fontos szerepet játszik az idegek és az agy szöveteinek fejlődésében, csak úgy, mint a D3 vitamin szintézisében. Tehát a koleszterin oxidációjának korlátozása sokkal észszerűbb, mint magának a koleszterin mennyiségének a korlátozása.

A fokhagyma tágítja az ereket, így csökkenti a vérnyomást, csökkenti a trigliceridek mennyiségét a vérben, feloldja a vérrögöket és stabilizálja az artériás plakkokat, megakadályozza a fontos lipidek oxidációját, amelyek sejtpusztuláshoz vezetnek. Mindezt mellékhatások nélkül, természetesen.

A fokhagyma véralvadásgátlóként is funkcionál.

5) A fokhagyma erős antioxidáns, amely erősíti az immunrendszert, és igazi bajnok a rák elleni küzdelemben. Számos, a fokhagymában található értékes vegyület, beleértve a ként, a szelént és az allicint, hozzájárul a rákos sejtek apoptózisához (programozott sejthalál), amelyet a rákos sejtek igyekeznek elkerülni.

6) Aki teheti, minden nap fogyasszon el legalább egy-két gerezdet az étkezései alkalmával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fokhagymakivonat, sejtpusztuláshoz, megakadályozván, vércukorszintet, fokhagymaszagot, megállapították, állatkísérletek, bebizonyították, összehasonlító, fogyaszthatják, fogyasztásával, tulajdonságait, megakadályozza, vonatkozásában, immunrendszert, tanulmányokból, jelentéktelen, szintézisében, mennyiségének, oxidációjának, bekövetkeztét, betegségeinek, baktériumokat, apoptózisához, ételmérgezést, elkerülhetjük, cukorbetegség, megelőzhetjük, biztosíthatja, hatékonyabban, bubópestishez, trigliceridek, profilaktikus, bizonyítottan, természetesen, mellékhatások, világon különböző, fokhagyma egészségre, nyers fokhagyma, fokhagyma antibiotikus, kanál mézzel, petrezselyem vagy, koriander rágása, legtöbb ember, ilyen jelentéktelen, rágás okozta, epekövesség korunk, fokhagyma ízének, fokhagyma napi, fokhagymában található, kemény baktérium, nyers fokhagymakivonat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png cica  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Irgalom és ítélet  Kellemes délutánt kívánok  Soha ne kedvezz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kövesd a cowboyt!  Nem tudhatod  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Lóhere  Kellemes délutánt kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gonosz démon-álarc  Varga János Veniam - Fontos sz...  Soha ne kedvezz...  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kislány  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akik bántanak téged  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy bizonyos határt  Fekete István - Akác  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png cica  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Tavaszi kép  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Akarat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
világon különböző, fokhagyma egészségre, nyers fokhagyma, fokhagyma antibiotikus, kanál mézzel, petrezselyem vagy, koriander rágása, legtöbb ember, ilyen jelentéktelen, rágás okozta, epekövesség korunk, fokhagyma ízének, fokhagyma napi, fokhagymában található, kemény baktérium, nyers fokhagymakivonat, vizsgálatok szerint, fokhagyma fogyasztásával, legtöbb ételmérgezést, kórházi kezelést, fokhagyma jótékony, cukorbetegség vonatkozásában, fokhagyma első, inzulin aktivitásra, fokhagyma képes, olyan baktériumokat, szervezet profilaktikus, fertőzések kialakulását, fokhagyma bizonyítottan, homocisztein szintet, magas homocisztein, infarktus vagy, stroke bekövetkeztét, magas koleszterin, koleszterin oxidációjának, koleszterin mennyiségének, fokhagyma tágítja, trigliceridek mennyiségét, artériás plakkokat, fontos lipidek, fokhagyma erős, rákos sejtek, étkezései alkalmával, fokhagymakivonat, sejtpusztuláshoz, megakadályozván, vércukorszintet, fokhagymaszagot, megállapították, állatkísérletek, bebizonyították, összehasonlító, fogyaszthatják, fogyasztásával, tulajdonságait, megakadályozza, vonatkozásában, immunrendszert, tanulmányokból, jelentéktelen, szintézisében, mennyiségének, oxidációjának, bekövetkeztét, betegségeinek, baktériumokat, apoptózisához, ételmérgezést, elkerülhetjük, cukorbetegség, megelőzhetjük, biztosíthatja, hatékonyabban, bubópestishez, trigliceridek, profilaktikus, bizonyítottan, természetesen, mellékhatások, gombaellenes, fogyasztható, vírusellenes, népbetegsége, egészségüket, petrezselyem, fokhagymában, homocisztein, stabilizálja, fejlődésében, kialakulását, antibiotikus, programozott, tanulmányban, antibiotikum, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.