Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Laskagomba, a gyógyító gomba
  2020-12-06 16:03:52, vasárnap
 
 



A laskagomba egy egészen különleges gomba, melyet orvosi kutatások bizonyítottak. A gomba az egyetlen olyan nem állati eredetű élelmiszer, amely D-vitamint tartalmaz.

A természetnek végtelen a csodája, csak észre kell venni és alkalmazni őket. E csodák közé tartozik a laskagomba is. Ezt a szaprofita gombát sokáig csak csemegeként ismertük, de orvosi kutatások bizonyították, hogy annál sokkal értékesebb. A laskagomba egészségre gyakorolt hatását a kínaiak már évszázadokkal ezelőtt is ismerték, azonban a mi étrendünkben csak a múlt század végén jelent meg.

A gombafajok többsége lebontó (szaprofiton) szervezet. Sejtjeik olyan anyagokat juttatnak a környezetükbe, amelyek lebontják, ezzel felvehetővé teszik az ott található szerves vegyületeket. Az így átalakított anyagokat a gombafonalak felveszik, és felhasználják anyagcseréjükhöz. A lebontó szervezeteknek a talajban és a vízben található szerves maradványok hasznosításával kiemelkedően fontos szerepük van az életközösségek anyagforgalmában. A szaprofita gombák közé tartozik például a kalapos gombák többsége, a penészgombák és az élesztők.

A laskagomba is a szaprofita gombák közé tartozik. Nem zöld szervezetként a zöld szervezetekből, azaz a fákból, sok, az életfeltételeihez szükséges olyan anyagot választ ki, amelyekre nekünk, embereknek is szükségünk van. A laskagomba olyan anyagokat tartalmaz, olyan mennyiségben és arányban, amik az emberi szervezetnek teljes mértékben megfelelnek. A laskagomba a fákból felveszi táplálékát, így a gomba fogyasztásával mi is hozzájuthatunk.

Nagy mennyiségben tartalmaz B-, D-, C- és K-vitamint, proteint, szterolokat, krómot, rezet, vasat, jódot, nátriumot, szelént, cinket, káliumot, foszfort és néhány zsírsavat is. Laskagomba fogyasztásával szervezetünk a lerakódott káros anyagoktól is megtisztul a benne található rostanyagoknak köszönhetően. Magas emészthetetlen rosttartalma miatt csökkenti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét. Vesebetegek azonban csak kisebb mennyiségben fogyaszthatják magas káliumtartalma miatt.

A szárított laskagombát Kínában a vénák erősítésére, az izmok lazítására használják. Nagyon nagy segítséget nyújt lumbágóra, az izmok és a végtagok merevsége esetén.

Orosz tudósok a laskagombából antibiotikumot izoláltak.

Japán kutatók a laskagomba vizes kivonatával sikeresen csökkentették egyes daganatok növekedési sebességét.

A laskagomba gyógyhatásai:

gyulladáscsökkentő,

kedvezően hat a vérnyomásra,

szabályozza a koleszterin szintet,

segít a vércukor szinten tartásában,

csökkenti az allergia és az asztma tüneteit,

ízületi problémákra is hatásos,

bőrbetegségeket is kezelhetünk vele, pl. szemölcsöket, ekcémát,

máj-, vese-, hasnyálmirigy-betegségben szenvedőknek is ajánlják, regenerálja a belső szerveket,

javítja az anyagcserét,

regenerálja a sejteket, lassítja az öregedést,

a laskagomba nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek felveszik a harcot a HIV-vel.

Egészséged érdekében ajánlott naponta fogyasztani laskagombát, azonban nem említhetjük együtt a hússal, nem tekinthetjük egyenértékűnek vele, hiszen a gombák fehérjetartalma lényegesen kisebb és fehérjéik biológiai értéke is valamelyest alulmaradnak a húsokhoz képest.

A laskagomba más gombákhoz hasonlóan az egészséges táplálkozás fontos eleme. Fogyókúrázók, cukorbetegek, köszvényben és magas vérnyomásban szenvedők diétájában egyaránt kiválóan felhasználható beltartalma miatt.

Soha ne szedj gombát az erdőben, főleg ne fogyaszd el, ha nincs megfelelő képesítésed abban, hogy megkülönböztesd az ehető és nem ehető gombákat. Ha mégis szednél, akkor a biztonság érdekében vizsgáltasd meg a gombát egy szakértővel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: anyagforgalmában, anyagcseréjükhöz, antioxidánsokat, megkülönböztesd, fehérjetartalma, bőrbetegségeket, hasznosításával, kialakulásának, fogyaszthatják, káliumtartalma, emészthetetlen, fogyasztásával, életközösségek, szervezeteknek, szervezetekből, hozzájuthatunk, rostanyagoknak, antibiotikumot, felhasználható, egyenértékűnek, felhasználják, bizonyították, csökkentették, évszázadokkal, környezetükbe, szervezetként, bizonyítottak, hasnyálmirigy, laskagombából, gombafonalak, mennyiségben, vegyületeket, étrendünkben, szervezetünk, kiemelkedően, fogyókúrázók, egészen különleges, egyetlen olyan, természetnek végtelen, szaprofita gombát, laskagomba egészségre, múlt század, gombafajok többsége, gombafonalak felveszik, lebontó szervezeteknek, vízben található, életközösségek anyagforgalmában, szaprofita gombák, kalapos gombák, zöld szervezetekből, életfeltételeihez szükséges, laskagomba olyan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Próbálj meg ...  Nagyon különös  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Mindig jusson idő nevetni  Bounty krémes  Mi lenne ha  Kellemes délutánt kívánok  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png fotel  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  Egy bizonyos határt  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Annuska bar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A sors  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Nem méltó hozzád  képre írva  Png rózsa csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A Megváltó szolgálatában  Szép álmokat!  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Soha ne kedvezz...  Alázat  Png kutya  Png kislány  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Nem tudhatod  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alvó cicák  A jó emberek mindig szépek mar...  Tanuld meg ezt a versemet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
egészen különleges, egyetlen olyan, természetnek végtelen, szaprofita gombát, laskagomba egészségre, múlt század, gombafajok többsége, gombafonalak felveszik, lebontó szervezeteknek, vízben található, életközösségek anyagforgalmában, szaprofita gombák, kalapos gombák, zöld szervezetekből, életfeltételeihez szükséges, laskagomba olyan, emberi szervezetnek, fákból felveszi, gomba fogyasztásával, lerakódott káros, benne található, vastagbélrák kialakulásának, szárított laskagombát, vénák erősítésére, izmok lazítására, végtagok merevsége, laskagombából antibiotikumot, laskagomba vizes, laskagomba gyógyhatásai, koleszterin szintet, vércukor szinten, asztma tüneteit, belső szerveket, laskagomba nagy, gombák fehérjetartalma, húsokhoz képest, egészséges táplálkozás, biztonság érdekében, anyagforgalmában, anyagcseréjükhöz, antioxidánsokat, megkülönböztesd, fehérjetartalma, bőrbetegségeket, hasznosításával, kialakulásának, fogyaszthatják, káliumtartalma, emészthetetlen, fogyasztásával, életközösségek, szervezeteknek, szervezetekből, hozzájuthatunk, rostanyagoknak, antibiotikumot, felhasználható, egyenértékűnek, felhasználják, bizonyították, csökkentették, évszázadokkal, környezetükbe, szervezetként, bizonyítottak, hasnyálmirigy, laskagombából, gombafonalak, mennyiségben, vegyületeket, étrendünkben, szervezetünk, kiemelkedően, fogyókúrázók, köszönhetően, penészgombák, alulmaradnak, vastagbélrák, rosttartalma, tekinthetjük, cukorbetegek, természetnek, szemölcsöket, szervezetnek, vérnyomásban, szenvedőknek, gyógyhatásai, fogyasztani, említhetjük, szaprofiton, köszvényben, felvehetővé, laskagombát, megfelelnek, szterolokat, táplálkozás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 3173
  • e Hónap: 34659
  • e Év: 239360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.