Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Koleszterinszint csökkentő táplálékok
  2020-12-14 21:10:38, hétfő
 
  Az LDL-koleszterin-szint emelkedését számos tényező okozhatja és befolyásolhatja. Minél több telített zsírban gazdag táplálékot fogyasztunk, annál magasabb lesz ez az érték. Mi tartalmaz telített zsírokat? Például tejtermékek, húsok, tojás, pékáruk, sültek és a gyorséttermi ételek.

Az LDL-koleszterin szintje akkor is magas lehet, ha egyébként nem fogyasztunk olyan termékeket, amelyek megemelnék. Ebben az esetben leginkább a genetika tehető felelőssé. Mi növelheti még a koleszterinszintet, milyen tényezők befolyásolhatják az emelkedését?

A kor előrehaladtával is magasabb lehet ez az érték, és jellemzően a férfiakat jobban sújtja ez a probléma, mint a nőket. Az elhízás, a menopauza, az inaktív életmód és a dohányzás is kiváltó okai lehetnek a koleszterinszint emelkedésének, de egyes gyógyszerek is hozzájárulnak a magasabb szint kialakulásához. Ide tartozhatnak a fogamzásgátlók, a hormonpótló gyógyszerek, a szteroidok és a vérnyomáscsökkentők is.

Most nézzünk meg 5 olyan táplálékot, melyek csökkenthetik az LDL-koleszterin szintjét. A teljes kiőrlésű gabonák hasznosak lehetnek ebben az esetben, leginkább a bulgur, a barna rizs, a zab, az árpa és a quinoa a legjobb választás.

A diófélék és a magvak egyszeresen telítetlen zsírokban gazdagok, amelyek szintén segítenek a koleszterinszint csökkentésben. A chiamag és a lenmag például omega-3 zsírsavat is tartalmaz, amely nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem a szív működését is támogatja.

A diófélék csoportjába tartozik a pisztácia, a kesudió és a mandula, melyek fitoszterineket tartalmaznak, ezek a vegyületek megakadályozzák a koleszterin felszívódását, így nem kerülnek a véráramba.

A zöld leveles zöldségek rendkívül egészségesek. Ezeknek magas a karotinoid tartalmuk, melyek csökkentik a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Emellett mérsékelik a plakkok képződését és az artériák falán való lerakódását is, így hozzájárulnak az érrendszer egészségéhez és a koleszterinszint csökkenéséhez.

Az avokádó nemcsak azzal védi a szív egészségét, hogy sok rostot tartalmaz, hanem azzal is, hogy egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaz, mellyel hatékonyan segít a koleszterinszint kiegyensúlyozásában.

Kutatások szerint már napi félcsészényi hüvelyes fogyasztása is javulást hozhat, ezért érdemes rendszeresen az étrendünkbe illeszteni a babféléket, a különböző színű lencséket és a borsót.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: koleszterinszint, befolyásolhatják, fitoszterineket, befolyásolhatja, előrehaladtával, megakadályozzák, kialakulásának, fogamzásgátlók, kialakulásához, csökkenthetik, felszívódását, csökkentésben, emelkedésének, hozzájárulnak, csökkenéséhez, szívbetegség, rendszeresen, egészségesek, egészségéhez, tartalmaznak, gyorséttermi, félcsészényi, tartozhatnak, koleszterin, fogyasztunk, tejtermékek, étrendünkbe, gyógyszerek, hormonpótló, emelkedését, fogyasztása, egyszeresen, lerakódását, csoportjába, telítetlen, jellemzően, gyorséttermi ételek, esetben leginkább, genetika tehető, férfiakat jobban, inaktív életmód, koleszterinszint emelkedésének, magasabb szint, hormonpótló gyógyszerek, teljes kiőrlésű, barna rizs, legjobb választás, magvak egyszeresen, koleszterinszint csökkentésben, lenmag például, szív működését, diófélék csoportjába,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlékezz  Szívek  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Zilahy Lajos mondta  Isten hűségének mértéke  Somlyó Zoltán - Orgonával  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Vannak emberek  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Zilahy Lajos mondta  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Jó éjszakát  Szeretem ujjad karcsuságait,  Somlyó Zoltán - Orgonával  A hagyma antibakteriális hatás...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Pitypang szökőkút  ajándék, mellyel meglepem  Anyámról való emlékek  Szép estét kedves látogatóimna...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  József Attila – Keresek ...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ember emlékekből áll  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 13  ajándék, mellyel meglepem  ajándék, mellyel meglepem  Megígért békesség  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Ma van a magyar költészet napj...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Borzasztó  Előfordul, hogy  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  A felvilágosodás... 
Bejegyzés Címkék
gyorséttermi ételek, esetben leginkább, genetika tehető, férfiakat jobban, inaktív életmód, koleszterinszint emelkedésének, magasabb szint, hormonpótló gyógyszerek, teljes kiőrlésű, barna rizs, legjobb választás, magvak egyszeresen, koleszterinszint csökkentésben, lenmag például, szív működését, diófélék csoportjába, vegyületek megakadályozzák, koleszterin felszívódását, zöld leveles, karotinoid tartalmuk, szívbetegség kialakulásának, plakkok képződését, artériák falán, érrendszer egészségéhez, koleszterinszint csökkenéséhez, avokádó nemcsak, szív egészségét, étrendünkbe illeszteni, különböző színű, koleszterinszint, befolyásolhatják, fitoszterineket, befolyásolhatja, előrehaladtával, megakadályozzák, kialakulásának, fogamzásgátlók, kialakulásához, csökkenthetik, felszívódását, csökkentésben, emelkedésének, hozzájárulnak, csökkenéséhez, szívbetegség, rendszeresen, egészségesek, egészségéhez, tartalmaznak, gyorséttermi, félcsészényi, tartozhatnak, koleszterin, fogyasztunk, tejtermékek, étrendünkbe, gyógyszerek, hormonpótló, emelkedését, fogyasztása, egyszeresen, lerakódását, csoportjába, telítetlen, jellemzően, karotinoid, csökkentik, hatékonyan, szteroidok, mérsékelik, érrendszer, képződését, táplálékot, egészségét, vegyületek, kockázatát, megemelnék, babféléket, illeszteni, termékeket, választás, zsírokban, egyébként, hasznosak, tartalmaz, menopauza, lencséket, dohányzás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 11532
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 229982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.