Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Korpafű gyógyítja a magasvérnyomást és a májcirrózist is
  2020-12-15 23:11:13, kedd
 
 



A korpafű gyógyítja a magasvérnyomást és a májcirrózist is . Májregeneráló, vesekő- és görcsoldó. Használható vese- és húgyhólyaggyulladás, asztma, reuma és hasmenés esetén, valamint a daganatos betegségek gyógyításában.

Népi elnevezései: farkasnyom, kutyalánc, földönfolyó fenyő kapcsos moh.

A mohára emlékeztető, örökzöld haraszt 1 -2 méter kúszó szára finom, vékony gyökerekkel kapaszkodik az erdei talajba. A négy évig élő növény nyáron sárgás, spórán termő füzéreket hoz, amelynek kénsárga porát korpafűlisztnek, boszorkánylisztnek is hívják. Éréskor érintésre a spórák felhőként szóródnak ki. Ez a virágpor homeopátiás szerként kisebesedett bőrfelületek kezelésére használható.

A korpafű rádiumot tartalmaz. Könnyű megkülönböztetni a moháktól és a más virágtalan edényestől, felágaskodó, többnyire kétágú spórafüzére, messzire indázó, kúszó, kötélszerű, sűrűn leveles szára miatt. Csak 600 méter feletti, főleg fenyves szálerdőkben és északi erdőszéleken, csakis savanyú, üde talajokon él. Tarvágásokon, irtásokon megfakul a növény és végül teljesen elenyészik, ha közvetlenül napfény éri, elveszíti életerejét.

Magyarországon, Ausztriában, Németországban szigorúan védett növénynek számít! A korpafüvet ezért patikából vagy gyógynövény-szaküzletből szerezzük be. A gyógynövény-nagykereskedelem az északi országokból hozatja a garantáltan jó minőségű korpafüvet.

Köszvényeseknek és reumabetegeknek, még akkor is, ha már ízületi elváltozásokat mutatnak, valamint krónikus hasmenéssel és aranyérrel bajlódó betegeknek a legmelegebben ajánlható a korpafűtea. A hasmenésre hajlamos személyek azonban a legnagyobb elővigyázatossággal használják, mert bélgörcsöket okozhat.

A korpafüvet soha nem szabad főzni, ha teát akarunk készíteni belőle, csak forrázzuk le. Használható vizeletkiválasztó rendszer és az ivarszervek összes betegségére, herefájdalmakra és megkeményedésre, vesehomok és vesefájdalom ellen. Ugyancsak nélkülözhetetlen májgyulladások, a máj kötőszövetének kóros, már rosszindulatú felszaporodása ellen is. Segítségével a lábadozó hamar visszanyeri életerejét

Mária Treben esetei :
Egy korosabb nőismerősöm férje évek óta súlyos éjszakai légszomjban szenvedett, melyet szívasztmaként kezeltek. Állapota egyre rosszabbodott, míg egy napon elment ismét az orvosához, aki azt mondta: ,,Ha azonnal nem hagyja abba a munkát, egy héten belül meghal." És beutalta a grieskircheni kórházba. Feleségétől megtudtam, hogy a férfi mája megkeményedett és a májcirrózis utolsó stádiumában volt már. Az éjszakai légszomj a májzsugor velejárója. Egy idő után a férfit hazabocsátották, azzal, hogy menthetetlen.

Tanácsomra a felesége korpafüvet szerzett, ami igen gyors javulást hozott a betegnek. Csodának tartják-e, ha azt mondom Önöknek, hogy ezt az embert már az első csésze korpafűtea megszabadította a rettenetes éjszakai légszomjtól, ami évek óta kínozta.

Egyszer egy kis csoporttal erdei tanulmányi kirándulást tettem Felső-Ausztriában, amikor is éppen a májcirrózis és a májrák kapcsán hívtam fel kísérőm, a botanikus, dr. Bruno Weinmeister figyelmét a gyógyító hatású korpafűre. Erre ő a következő esetet mesélte el nekem: Még diákkorában néhány barátjával kirándult a hegyekbe. Útban a menedékház felé a törpefenyők között korpafüvet talált, amelyet jókedvében a kalapja mellé tűzött. Aztán odafönt a menedékházban az egyik barátjának olyan hevesen begörcsölt a lába, hogy térdből kicsavarodott. Hiába próbáltak segíteni rajta. A menedékház gazdája bedörzsölte sósborszesszel, masszírozták is, de semmi sem használt. Mintegy sugallatra az ifjú Weinmeister ekkor levette kalapjáról a korpafüvet és alulról fölfelé körbetekerte vele a görcsölt lábat. Mire azon nyomban visszanyerte rendes állapotát. Akkor persze azt hitte, mindez véletlen volt. A görcs korpafű nélkül is oldódott volna. Hazafelé azonban szedett egy marékkal a háziasszonya számára, akinek a lábikrája gyakran görcsöt kapott. És a korpafű azonnal megszabadította görcseitől az asszonyt.

Évekkel később dr. Weinmeister beszélt erről az esetről egy szakorvossal.

Tőle tudta meg, hogy a korpafű rádiumtartalmú növény. Azóta sok ember láb- és lábikragörcse múlt el a korpafű hatására.

Egyik ismerősömet kórházba utalták, mert nem tudta a vizeletét üríteni. Már a felkarja is csúnyán megdagadt. A kórházból hazajőve sem javult az állapota. Szerencsére volt otthon korpafüvem, mert az akkor 86 esztendős anyósomnak éppen görcsölt a vádlija. Feltételeztem, hogy ismerősömnél a húgyhólyag görcséről van szó. Ez be is bizonyosodott, amikor egy zacskóban szárított korpafüvet helyeztem a hasára a hólyagja táján, és rá két percre már normálisan tudott vizelni.
A kis zacskót még néhány napig rajta tartotta a hólyagtájon és a felkarvizenyő is megszűnt lassan.

Jómagam éveken át magas vérnyomásban szenvedtem. Ezt leggyakrabban a vese elégtelen működése okozza.

Éjszakára korpafüves zacskót raktam a vesetájékra. A következő napon vérnyomásom 200-ról 165-re süllyedt. Ettől kezdve időnként friss korpafűvel töltött zacskót helyezek a vesémre.

Ha a vádlink görcsöl, a korpafüvet egy kendőre rakjuk és körülkötjük vele a lábikránkat. De lábfürdőt is vehetünk ilyenkor, hólyaggörcs esetén pedig ülőfürdőt készíthetünk belőle. (Lásd az Általános részben az Ülőfürdőnél).

Háborús és baleseti sérülések nyomán hegek maradhatnak hátra, amelyek görcsöket okoznak. Egy háborús sebesültnek akkora heg volt a hátán, hogy belefért egy emberi kéz. Ez a heg időnként olyan fájdalmas görcsöket okozott, hogy a férfi egész testét kiverte a veríték. A fájdalmat még a fejbőrén is érezte. 30 éves mártíromság után korpafüves pakolás és korpafüves fürdő segítségével megszabadítottam ezt az embert a kínoktól.

A korpafűliszt, amit némelyik patikában likopódiumspóra néven lehet kérni, súlyos betegekfelfekvéses sebeit a legrövidebb időn belül begyógyítja. A nyílt sebre finoman és óvatosan rászórjuk a korpafűlisztet. Legtöbbször már az első kezelés után megkönnyebbülést érez a beteg.

Felhasználási módok
Teakészítés: egy csapott teáskanál korpafüvet 1/4 liter forró vízzel leöntünk, rövid ideig állni hagyjuk. Naponta elég egy csésze, reggel éhgyomorra igyuk, kortyonként, a reggeli előtt fél órával. Májcirrózis és rosszindulatú májbetegségek esetén naponta két csészével fogyasszunk.

Korpafűpárna: a görcsölő testfelület nagyságától függően 100, 200 vagy 300 gramm szárított korpafüvet töltünk egy párnába, amelyet éjszakára a görcsösen fájó testrészekre helyezünk. A korpafűpárna egy évig megőrzi a hatását.

Egyre többször lehet hallani, hogy urológus doktor a korpafű teáját javasolja a prosztata megnagyobbodására és gyulladásos megbetegedéseire.

Nem csak idősebb korban jelenhetnek meg a prosztatagondok. A megnagyobbodott prosztata nyomja a hólyagot, mely fokozatosan elveszíti rugalmasságát és nem ürül ki teljesen. A pangó vizelet gyulladást okozhat, akár vesekövet is.

Kezelésére az alábbi teakeveréket ajánlatos fogyasztani: 1/3 rész porcsinfű, 1/3 rész korpafű, 1/3 rész kisvirágú füzike. Naponta egy csészével 4 héten keresztül kell fogyasztani ebből a teakeverékből. Ez mindenféle hólyagproblémára is kiváló.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, nagykereskedelem, megszabadítottam, megkülönböztetni, megkönnyebbülést, hólyagproblémára, megbetegedéseire, reumabetegeknek, herefájdalmakra, prosztatagondok, köszvényeseknek, likopódiumspóra, korpafűlisztnek, megnagyobbodott, megszabadította, megkeményedésre, hazabocsátották, magasvérnyomást, májgyulladások, elváltozásokat, felszaporodása, kötőszövetének, magyarországon, korpafűlisztet, sósborszesszel, megkeményedett, rádiumtartalmú, szívasztmaként, németországban, rosszindulatú, májbetegségek, felhasználási, legmelegebben, rugalmasságát, lábikragörcse, feltételeztem, korpafű gyógyítja, daganatos betegségek, mohára emlékeztető, erdei talajba, négy évig, spórák felhőként, virágpor homeopátiás, korpafű rádiumot, korpafüvet ezért, északi országokból, legmelegebben ajánlható, hasmenésre hajlamos, korpafüvet soha, ivarszervek összes, lábadozó hamar, korosabb nőismerősöm, Mária Treben, Bruno Weinmeister,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Ma van a magyar költészet napj...  Isten hűségének mértéke  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Nagy és kis csodák  Csend  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 14  Esterházy Péterre emlékezünk  Robin Wight pitypang szobra  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Sorsunk miatt...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdei gyöngyvirág  Alvó cica  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A pitypang legendája  A pitypang legendája  Bársony székben  Facebookon kaptam  jó reggelt  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Vidámság  Minden tavaszból őrizz..  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Jázmin  Gebhardt Nóra versei II.  Jó éjszakát  Spenót fasírttal  Szép estét  Jó éjszakát  Ma van a magyar költészet napj...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Krisztinától  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Horváth Szilvia tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
korpafű gyógyítja, daganatos betegségek, mohára emlékeztető, erdei talajba, négy évig, spórák felhőként, virágpor homeopátiás, korpafű rádiumot, korpafüvet ezért, északi országokból, legmelegebben ajánlható, hasmenésre hajlamos, korpafüvet soha, ivarszervek összes, lábadozó hamar, korosabb nőismerősöm, napon elment, héten belül, grieskircheni kórházba, férfi mája, májcirrózis utolsó, éjszakai légszomj, májzsugor velejárója, férfit hazabocsátották, felesége korpafüvet, első csésze, rettenetes éjszakai, májrák kapcsán, gyógyító hatású, következő esetet, menedékház felé, törpefenyők között, kalapja mellé, egyik barátjának, menedékház gazdája, ifjú Weinmeister, görcsölt lábat, görcs korpafű, háziasszonya számára, lábikrája gyakran, korpafű azonnal, korpafű rádiumtartalmú, korpafű hatására, vizeletét üríteni, kórházból hazajőve, húgyhólyag görcséről, zacskóban szárított, hólyagja táján, vese elégtelen, következő napon, vádlink görcsöl, kendőre rakjuk, háborús sebesültnek, férfi egész, legrövidebb időn, nyílt sebre, első kezelés, csapott teáskanál, reggeli előtt, görcsölő testfelület, görcsösen fájó, évig megőrzi, korpafű teáját, prosztata megnagyobbodására, megnagyobbodott prosztata, pangó vizelet, alábbi teakeveréket, nélkülözhetetlen, nagykereskedelem, megszabadítottam, megkülönböztetni, megkönnyebbülést, hólyagproblémára, megbetegedéseire, reumabetegeknek, herefájdalmakra, prosztatagondok, köszvényeseknek, likopódiumspóra, korpafűlisztnek, megnagyobbodott, megszabadította, megkeményedésre, hazabocsátották, magasvérnyomást, májgyulladások, elváltozásokat, felszaporodása, kötőszövetének, magyarországon, korpafűlisztet, sósborszesszel, megkeményedett, rádiumtartalmú, szívasztmaként, németországban, rosszindulatú, májbetegségek, felhasználási, legmelegebben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1637
  • e Hét: 11751
  • e Hónap: 25500
  • e Év: 230201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.