Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kellemetlen szájszag ellen
  2020-12-21 22:45:06, hétfő
 
  A szájszag kialakulásában sok tényező játszhat szerepet, akár a nem megfelelő szájhigiénia, fűszeres és erős szagot árasztó ételek fogyasztása, egyes gyógyszerek mellékhatása, de dohányzás vagy gyomorbetegség is. Azonban nagyon sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy a rossz szájszag csak a múlté legyen.

A halitózist, azaz a szájszagot sok esetben csak egy banális ok, például a szájszárazság váltja ki. Ha azonban rendszeresen ügyelünk a folyadékbevitelre, akkor hamarosan a probléma is megszűnik.

A kellemetlen lehelet problémáján a rostos ételek is sokat segíthetnek. Fogyasszunk rendszeresen céklát, banánt, édesburgonyát és más rostos ételt, mert ezek a táplálékok is megszüntethetik a halitózist. A rostban gazdag ételek segítenek a gyomor megfelelő megtisztításában is.

probiotikumok rendszeres fogyasztása is javasolt, hiszen a rossz szájszagot sok esetben a bélflóra egyensúlyának felborulása okozza, amikor nem megfelelő a jó és a rossz bélbaktériumok aránya.

A megfelelő légzéstechnika elsajátítása is csökkentheti ezt a kellemetlen állapotot. A levegőt mindig az orrunkon keresztül vegyük és a szánkon keresztül fújjuk ki.

A sós vízzel történő öblögetés is hasznos, mivel visszaállítja a szájüreg megfelelő pH-értékét, és antimikrobiális hatásának köszönhetően elpusztítja a szájüregben azokat a kórokozókat, amelyek felelősek lehetnek a rossz lehelet kialakulásáért.

Ha ezzel a problémával küszködünk, lehetséges, hogy túlságosan is stresszes az életünk. A stressz hatással van az immunrendszer működésre és az emésztésre, ezek pedig mind-mind hozzájárulhatnak a kellemetlen szájszag kialakulásához.

Az immunrendszer erősítéséhez fogyasszon tápanyagokban gazdag ételeket. A stressz ellen alkalmazzon stresszkezelő technikákat, és próbáljon napi 7-8 órát aludni, mivel a kevés alvás is fokozhatja a stressz tüneteit.

Ha ínyvérzés okozza a panaszt, akkor egy kevés szódabikarbónát és citromlevet kell összekeverni, hogy egy pasztaszerű elegyet kapjunk, majd finoman dörzsölje ezt az ínyére, a vérzés megszüntetésével a kellemetlen leheletnek is nyoma lesz.

A C-vitaminban gazdag ételek is csökkentik a szájüreg és az íny gyulladását, ezzel pedig kezelhetővé válik a rossz szájszag is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésével, megtisztításában, hozzájárulhatnak, antimikrobiális, megszüntethetik, szódabikarbónát, kialakulásához, légzéstechnika, kialakulásáért, bélbaktériumok, kialakulásában, gyomorbetegség, egyensúlyának, tápanyagokban, immunrendszer, visszaállítja, szájszárazság, probiotikumok, stresszkezelő, édesburgonyát, összekeverni, csökkentheti, rendszeresen, elsajátítása, mellékhatása, köszönhetően, szájhigiénia, erősítéséhez, problémáján, fogyasztása, szájüregben, elpusztítja, kórokozókat, alkalmazzon, problémával, felborulása, szájszag kialakulásában, rossz szájszag, múlté legyen, szájszárazság váltja, kellemetlen lehelet, rostos ételek, rostban gazdag, gyomor megfelelő, rossz szájszagot, bélflóra egyensúlyának, rossz bélbaktériumok, megfelelő légzéstechnika, kellemetlen állapotot, levegőt mindig, orrunkon keresztül, szánkon keresztül,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szent-Györgyi Albert gondolata  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Alvó baby  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Atyám !  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Kokárda  A kávé  A szív és a cselekvés egységes...  Éljen a magyar szabadság!  Aztán itt van egy másik szerep...  Könnyáztatta asszonysorsok  Ez a miénk!  A szív és a cselekvés egységes...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Éljen a magyar szabadság!  Szeretettel  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Amikor 5 éves voltam,  Amikor 5 éves voltam,  Könnyáztatta asszonysorsok  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Amikor még rangja volt...  Vágy, élet és sugár  Paul David Tripp Március 16  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Paul David Tripp Március 17  Esti kép  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Sajnos ezt elBalogozták  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Könnyáztatta asszonysorsok  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Alvó cica  Müller Péter tollából  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  A magukat nyílt és őszinte emb...  Fújjad márciusi szél . . .  Paul David Tripp Március 17  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Szép álmokat!  Keresd azt a valakit,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Éljen a magyar szabadság!  Nemzeti  Facebookon kaptam  Kezdet  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 
Bejegyzés Címkék
szájszag kialakulásában, rossz szájszag, múlté legyen, szájszárazság váltja, kellemetlen lehelet, rostos ételek, rostban gazdag, gyomor megfelelő, rossz szájszagot, bélflóra egyensúlyának, rossz bélbaktériumok, megfelelő légzéstechnika, kellemetlen állapotot, levegőt mindig, orrunkon keresztül, szánkon keresztül, szájüreg megfelelő, szájüregben azokat, rossz lehelet, problémával küszködünk, stressz hatással, immunrendszer működésre, kellemetlen szájszag, immunrendszer erősítéséhez, stressz ellen, kevés alvás, stressz tüneteit, kevés szódabikarbónát, pasztaszerű elegyet, vérzés megszüntetésével, kellemetlen leheletnek, megszüntetésével, megtisztításában, hozzájárulhatnak, antimikrobiális, megszüntethetik, szódabikarbónát, kialakulásához, légzéstechnika, kialakulásáért, bélbaktériumok, kialakulásában, gyomorbetegség, egyensúlyának, tápanyagokban, immunrendszer, visszaállítja, szájszárazság, probiotikumok, stresszkezelő, édesburgonyát, összekeverni, csökkentheti, rendszeresen, elsajátítása, mellékhatása, köszönhetően, szájhigiénia, erősítéséhez, problémáján, fogyasztása, szájüregben, elpusztítja, kórokozókat, alkalmazzon, problémával, felborulása, segíthetnek, fogyasszunk, kellemetlen, technikákat, pasztaszerű, gyógyszerek, kezelhetővé, gyulladását, citromlevet, emésztésre, túlságosan, vitaminban, leheletnek, halitózist, táplálékok, lehetséges, szájszagot, rendszeres, küszködünk, fogyasszon, csökkentik, fokozhatja, megfelelő, működésre, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 4005
  • e Hónap: 23867
  • e Év: 199742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.